Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
И мене ми е блокирана Македонската сметка уште пред повеќе од година. Моментално си ја користам американскава сметка додека која ја направив додека бев таму.

Што се однесува до “хакерите“, лично го гледав процесот.

Се` што се правеше беше едитирање на текстот во фотошоп.

Значи, се бара стандардниот текст, се бришат буквите од личната карта/пасошот, и се прави фалсификат со тоа што кај држава се става Словенија. Ништо по сајанс фикшн од тоа.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
И мене ми е блокирана Македонската сметка уште пред повеќе од година. Моментално си ја користам американскава сметка додека која ја направив додека бев таму.

Значи, се бара стандардниот текст, се бришат буквите од личната карта/пасошот, и се прави фалсификат со тоа што кај држава се става Словенија. Ништо по сајанс фикшн од тоа.

Дали си сигурен? Изгледа само тоа го имаш видено... :)

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Можеби..Лично тој процес го гледав.. Дали постои друго нешто, односно други методи и тактики, можеби. Не викам не.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Можеби..Лично тој процес го гледав.. Дали постои друго нешто, односно други методи и тактики, можеби. Не викам не.

Има и други пософистицирани методи, ама не се препорачуваат да се прават посебно од некој што не знае како успешно да го направи процесот без да биде забележан и фатен. Маскирањето во Фотошоп е една од поедноставните начини да го лажираш твојот идентитет пред Paypal, но не значи дека не може и таа измама да биде откриена. :)

grev_mk

read-only
29 јануари 2011
4
0
Јас би ви препорачал да не ја правите финтата со Словенија или Кипар. Јас направив и со двете. И што ми се случи? Одкако примив средства на сметката (околу 60 евра) PayPal ми ја блокира сметката, со образложение дека мојата локација не е соодветна со онаа што ја имам внесено во информациите. За да ја одблокирам сметката треба да пратам лична карта или пасош на кои јасно се гледаат сите информации што треба да се внесат во креирање на сметка, што значи се освен број на л.карта, матичен бр. и број на пасош. Ама при бидејќи јас не живеам ниту во Словенија ниту во Кипар, ништо од бизнисот...

Така да не би препорачал на никого да си го лаже умот со вакви "финти"...

П.С. Ако ми ја одблокираат сметката ќе ви кажам.

нема да ти ја одблокираат во никој случај, а нема ни да ти ги земат парите.
Ќе ти бидат замрзнати 180 дена и доколку никој не си ги побара назад, ќе ти дозволат да си ги повлечеш на картица пред да го затворат акаунтот.

Испробано :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Дали си сигурен? Изгледа само тоа го имаш видено... :)

Мислев на креирање VCC + документи на тоа име и исто како човекот да поднесува документи ако успее успее ако не никому ништо :))

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641

pocttopus

hello world
21 мај 2010
458
99
Skopje, Naboo
ова го видовте нa линкот? со тоа само бил резервиран домејнот со цел да не се најде некој „тарзан“ и да си го резервира тоа име па после одредено време да ги уценува, односно да им го продава домејнот на PayPal.

PayPal навремено се заштитиле од нешто >>[вакво]<<.

paypaldomain.jpg

baronn

read-only
23 септември 2011
6
1
Еве еден наш Македонец кој работи во ПП,со критичните маси како нас ,може ќе сака да сподели некоја информација,за ПП
јас пробав да го контактирам пред неколку месеци не добив никаков одговр.,кој сака може да си ја испроба среката.

Davor Spasovski
Sex Male
Networks
PayPal, Critical Mass

http://www.facebook.com/dspasovski?sk=info

не знамд али е дозволено на форумот информации од ваков калибар ако не е слободно избришете пост.

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160

:O секса мажи??? :p

Шала на страна, фала на инфо, само не знам колку ефект би имало, посебно кога знае дека можат да се рашират муабети од типот на македонец од ПејПал тврди ова, тврди она, посебно ако му навалат 100 души да му пишат :)

baronn

read-only
23 септември 2011
6
1
Па не мора сита да му пишат,нека е еден ама вреден,да добеме одговор како што треба.
Дечкото е по потекло од штип па можеби има на форумот од штип што лично го познава,па така ке ја олесниме комуникација, а ако му навалиме 100 души
ништо нема да добиеме.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Па не мора сита да му пишат,нека е еден ама вреден,да добеме одговор како што треба.
Дечкото е по потекло од штип па можеби има на форумот од штип што лично го познава,па така ке ја олесниме комуникација, а ако му навалиме 100 души
ништо нема да добиеме.

Еден мејл на штипски ќе го скрше мразо, да го фане носталгија човеко. Нема потреба од некој шо го познава лично. Извинете за нелитературното изразување, ама морав.

susuru

read-only
9 септември 2008
6
0
А дали некој има некаква информација од Србите? Дали тие знаат нешто повеќе кога ќе биде?

baronn

read-only
23 септември 2011
6
1
Нема ни кај Србите ПП
сите молчат
а утре е 11 ке имам ли ПП или и тоа беше само лажна надеж од 24 до 11 да се смират страстите

susuru

read-only
9 септември 2008
6
0
Што би се рекло онака стручно кај нашите комшии - Ја те волим а ти појма немаш. :ua:

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно