Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

baz

hello world
26 август 2011
104
70
baz's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600X
Motherboard
MSI B650M Gaming Plus WiFi
Storage
1TB Kingston NV2
PSU
Chieftec GPX 850W Gold Full Modular
RAM
2 x 16GB DDR5 6000 MHz Kingston Fury RGB
Video card
RX 6800XT 16GB Gigabyte Gaming OC
Case
Xigmatek Endorphin Air V2
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Redragon Fizz Pro и Redragon Vishnu Pro
Audio
тие што доаѓаа со ајфонот
Monitor
Dell S2522HG 240Hz IPS
Може ли некој да ми објасни сеа да ли може на некој начин???

goKi90

read-only
9 април 2011
37
4
Извинете што одам офф-топик, ама ако може некој да ми каже што има повеќе искуство со AlertPay дали му имаат стигнато парите доколку ги повлече на сметка, не преку чек или на картица...

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Извинете што одам офф-топик, ама ако може некој да ми каже што има повеќе искуство со AlertPay дали му имаат стигнато парите доколку ги повлече на сметка, не преку чек или на картица...

Само bank wire 25$ провизија за големи суми. Чек и кредитна картичка моментално не им работи еве ќе полнат 1 година. Избегнувај го AlertPay.

goKi90

read-only
9 април 2011
37
4
Само bank wire 25$ провизија за големи суми. Чек и кредитна картичка моментално не им работи еве ќе полнат 1 година. Избегнувај го AlertPay.

Па за bank wire прашував, дали некој има успешно повлечено пари, и мислам дека е $15 провизијата. Како и да е, фала.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Па за bank wire прашував, дали некој има успешно повлечено пари, и мислам дека е $15 провизијата. Како и да е, фала.

15$ е провизијата од банката која ти ги праќа парите + провизијата од банката од тука.

vlatko175

hello world
15 јули 2008
296
134
нема да ти ја одблокираат во никој случај, а нема ни да ти ги земат парите.
Ќе ти бидат замрзнати 180 дена и доколку никој не си ги побара назад, ќе ти дозволат да си ги повлечеш на картица пред да го затворат акаунтот.

Испробано :)

само што ми ја блокираа сметката.
гледам дека може сеуште луѓето да ми пракаат пари. дали ке биде проблем тие пари да се подигнат после 180 дена , да не биде оп шалили смо се.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Payoneer е сајт кој можеш да извадиш картица и да го користиш за сервиси кои дозволуваат плаќање преку Payoneer. Македонија ја има на листата, freelance сајтовите го поддржуваат овој сервис, и доколку заработиш пари можеш да ги испратиш на твојата Payoneer картица.
Тука иде делот кој не сум го пробал но кај србите работи. Можеш да го верификуваш (т.е подобро е одново да направиш нов) твојот PayPal акаунт со Payoneer картицата. И доколку заработиш на сајтови како што е Odesk, Elance и други парите од Payoneer картицата можеш да ги префрлиш на PayPal сметката и со нив да купуваш и обратно. Дали ова би функционирало незнам.
Ваше е да си пробате.

nescafe

hello world
18 октомври 2009
147
22
Скопје
freeline.cu.cc
Абе они ја имаат замислата исто како на http://www.tc.mk/(Трговски Центар), каде во него ќе има продавници, само на tc се плаќа, а кај на владава не. Толку.
Мене ми личи на перење пари, бидејќи ќе речат “100“ продавници, на секоја по 1000 евра тоа се 100 000 евра. Инаку реално такво нешто чини до 5 000 највише. Ќе направат некоја ујдурма со некоја фирма, па да делат пари.

Перење пари ти е ова, иначе еве па спореди ги цените да видиш колку голема разлика има, пошто цените се во долари, знај дека долар,ипол (1,5) е еднакво на 1 евро.
Код:
http://www.dealextreme.com

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
Демек ќе биди нешто од 2012, со тие електронските продавници, ама па велат уште од 2008...
Ахх маки, не е доволно што цела држава е назад во многу работи, па сега и за еден Paypal шо ни треба за работа (за тие што немаат пријатели да влезат да работат негде...) да неможи да се воведи...

Хахах па после направи го првиот чекор реклами хахах, ќе се обесам на јагода :ua:

susuru

read-only
9 септември 2008
6
0
Абре што ќе беше лажење министерот Иво (за информатика и администрација). Сега ќе биде, Вторник ќе биде, Сабота дефинитивно ..... И ништо ни има ниту ништо.

IVS

Баниран/a
29 јуни 2011
144
64
Ништа ново на западу, а? И 24-ти ќе дојде за некој ден, ама еве што вика PayPal:

*** Europe II: Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Macedonia ^ ^, Moldova ^ ^, Poland, Romania, Russia, Serbia ^ ^, Switzerland, Turkey, Ukraine.

^ ^ Buyers in these countries cannot open a PayPal account but can make purchases using their credit cards on certain merchants’ websites.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
И досега можеше да се плаќа. Само сега ке може да се порачува од e-bay :)

momomo

read-only
23 јануари 2012
14
0
Dobro luge, se registrirav za da prasam, VE MOLAM ZA POMOS!
Zamoluvam nekoj da mi kaze ako znae sto e problemot so Paypal,
Do vcera mi bese se ok,naracuvav od ebay, mi prakaa pari, no na karticata mi pomina rokot, otidov vo tutunska mi dadoa nova i bas potencirav da mi kazat dokolku ima problem na paypal da ne mi davaat nova kartica bidejki na ovaa i vaka i taka rokot i bese do 31.01, Devojkata na salter mi kaza ne se sekirajte ke moze bes problem, No eve ima problem se logirav na Paypal ,vnesuvam nova data i CSC ,na kraj "save" i mi ja dava slednava informacija:

-This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.-

Sto ponatamu da pravam,do sega bese se ok, dali ima nekoj da mi kaze, dokolku znae, bilo kakvo care?

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
мислам дека сеуште не ти е активирана картичката.
проба да вадиш пари со неа од банкомат?

momomo

read-only
23 јануари 2012
14
0
Ne sum probala, ako ne da probam utre , barem nekoja nadez mi dade sega, :) Ti blagodaram , ke vidam utre sto ke napravam pa ke pisam .

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
картичката се активира со првото вадење пари или така нешто беше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно