Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

iPhone или HTC

iPhone vs HTC

• iPhone

Гласови: 42 35,6%
  • HTC

Гласови: 76 64,4%

• Вкупно гласале
    118
Статус
Затворена за нови мислења.

spiderman

lurker
16 април 2007
783
44
@D3N1EL ХТЦ е веќе видена работа ништо ново. Iphone е вистинска иновација. Сосема нов елегантен дизајн во споредба со другите телефони. И двата ги користам, и пак ќе кажам iPhone е многу подобар телефон. HTC не ни треба да се стави во иста категорија со iPhone-от.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
сеа зависи кој ајфон и кој ХаТеЦе го имаш... у право е Сефирот нема ништо иновативно.

Дизајнот можеби не е ист со другите марки затоа што мора секој телефон да се разликува, но дизајнот им е скоро нептроменет, како и кај 3-ката и 4-ката така и на iPod-от имаат 80 проценти сличен дизајн... Твое правото да ти се допаѓа повеќе ајфонот или обратно... но ја го кажав своето мислење

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
znaci muabetive celo vreme se bez vrska i fakti podobro da se kaze "licno za mene poveke mi se dopaga toj i toj" otkolku bez fakti da se kaze bez vrska neso, jas licno imam iphone 4ka ne sakam da zboruvam za toa koj e bolje od koj ednostavno jas licno si go sakam telefonot top mi e ama ne kazuvam deka e najbolje i deka nema nisto priblizno do nego zatoa sto sekoj si ima svoe mislenje, a najdobro e da zboruva toj sto veke imal poveke modeli od iphone i htc pa da kaze svoe mislenje prednosti i maani, inace banalni raboti se ova 2-3 zborcnja HTC najbolje ili Iphone vrh, i so si dokazal so ova.... apsolutno nisto

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
@D3N1EL ХТЦ е веќе видена работа ништо ново. Iphone е вистинска иновација. Сосема нов елегантен дизајн во споредба со другите телефони. И двата ги користам, и пак ќе кажам iPhone е многу подобар телефон. HTC не ни треба да се стави во иста категорија со iPhone-от.

Да, како што кажаа погоре, правото да ти се допага ајфон повеке е твое право, а фактот дека ајфон не е иновација е светски факт.

Nothing compares to iPhone.

:bravo:
Ништо поинаку и не се очекуваше од човек со таков аватар и потпис :)

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Да, како што кажаа погоре, правото да ти се допага ајфон повеке е твое право, а фактот дека ајфон не е иновација е светски факт.

Телефон у телефон се кладам со него дека мојот Самсунг Галакси С2 ќе го изеде неговото ајфонче за доручек на каков сака бенчмарк :p ако му држи нека повели добро ќе ми дојде уште едно телефонче :LOL::LOL:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Телефон у телефон се кладам со него дека мојот Самсунг Галакси С2 ќе го изеде неговото ајфонче за доручек на каков сака бенчмарк :p ако му држи нека повели добро ќе ми дојде уште едно телефонче :LOL::LOL:

А кај видовте дека темава е СГС2 према iPhone 4? И како може воопшто да се споредува модел од пред 12 месеци со најнов модел? Може евентуално со петката да се споредуваат. И не знам кога ќе сфатите дека не е се во бенчмаркови, т.е. многу малце е веќе релевантно во бенчмаркови за целокупното корисничко искуство. Доста јадете гигахерци и мегапиксели за доручек.

Од самата анкета се гледа дека овде се збрале хејтери, што немаат шо да прааат. Да се каже дека ХТЦ е бољи од iphone треба да си стварно неупатен во технологија. Имав 2 ХТЦ телефона скоро 3 години, и плус некои што сум ги користел по некој месец, а имам и iphone користено различни модели некаде околу 10-тина месеци вкупно собрано, иако расцепкано. Можам да кажам дека споредба нема. ХТЦ хардверот им е крш. Само чекаш што следно ќе ти рикне. Тачот им е хаос. Дури и на новите модели прават почетнички грешки, од типот лошо приземјување на екранот. iPhone е како ламборџини во хардвер - истите делови се, гуми, мотор, волан, ама изведбата е далеку поквалитетна.

Не навлагам у дебата Андроид vs. iOS овде, пошто се знае дека ова е дувло на аДРНдоиди, ама можам да кажам дека ХТЦ имплементацијата на Андроид е една од најлошите што сум ја видел. Тоа HTC SENSE беше револуција кога се ставаше врз Windows Mobile, ама да се лупа врз Андроидот е грев невиден. Се на се, не предвидувам светла иднина на ХТЦ, особено во светло на зголемана конкуренција од Нокиа, ЛГ и Самсунг во следните 12 месеци.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
Дали моделот е од пред 12 или 20 месеци не е важно. Се споредуваат модели од ист/сличен ценовен ранг или перформанци, староста не е битен фактор за купувачите.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Истите делови се а далеку се поквалитетни ! :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Не би рекол дека ХТЦ и iphone имаат исти делови. Најсличен хардвер имаат самсунг и iphone, иако и тука има премногу разлики (пример камерите за ајфон ги прави сони, а ЛГ ги прави екраните за ајфон, а шасијата им е скрос различна и далеку поквалитетна кај iphone од било кој телефон на пазарот, итн.).

Па дури и да е ист, еве нека е и ист хардверот, ХТЦ успеа да не знае како да поврзе со „шасијата“, па не им работи тачот на повеќе модели ако се стават на држач за во кола, без во исто време со другата рака да го приземјуваш (а баш сакам да видам како некој вози и со две раце чепка по ХТЦ-то).

Единствено што ХТЦ има како предност пред ајфон е.............................уствари ништо нема предност.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Не би рекол дека ХТЦ и iphone имаат исти делови. Најсличен хардвер имаат самсунг и iphone, иако и тука има премногу разлики (пример камерите за ајфон ги прави сони, а ЛГ ги прави екраните за ајфон, а шасијата им е скрос различна и далеку поквалитетна кај iphone од било кој телефон на пазарот, итн.).

Па дури и да е ист, еве нека е и ист хардверот, ХТЦ успеа да не знае како да поврзе со „шасијата“, па не им работи тачот на повеќе модели ако се стават на држач за во кола, без во исто време со другата рака да го приземјуваш (а баш сакам да видам како некој вози и со две раце чепка по ХТЦ-то).

Единствено што ХТЦ има како предност пред ајфон е.............................уствари ништо нема предност.

Да затоа стаклото пука на ајфонот на најмал удар :ua: од што е толку квалитетно како што го фалеа они - некршливо :LOL: :LOL: и ајфонот има хардверски проблеми, знаеш ти мн убаво кои се !

Абе крале ХТЦ има отворен оперативен ситем, иОС е затворен :D 2 Години користев ајфон знам кои предности ги има против андроидот .

Тоа за пикселите си во право кај ХТЦ камерите се НЕВИДЕНО ЃУБРЕ ! Среќа не се пое... да ја земам Сензацијата туку си го земав галаксито :)

Али не ми беше тоа муабетот дечкото горе рече дека ајфонот моментално неможе со ништо да се спореди еве јас го споредувам мојот самсунг Галакси с2 телефон во телефон кој е подобар си иде со уште еден телефон ДОМА ! Ќе види дека мојот галакси ќе го растури неговиот ајфон во СЕКОЈ МОЖЕН ТЕСТ :D и 2та имаат иста цена моментално така да не ти држи вода тоа стар нов модел :ua:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193

Па не би фрлил 500 евра за телефон со оперативен систем што прави фрагментација,опциите му се расфрлани на сите страни па мораш да скролаш лево,десно,горе,доле понатаму да не зборуваме за апдејти така што нови верзии на Андроид излегуваат на неколку месеци па сите се нервираат кога производителот не ја надградува платформата на телефон од тој ранг па мора да се мачиш да го рутуваш и што се не само за да го средиш.Не вреди.
Ејпл води сметка за овие работи и не дозволува корисникот да се замороува со се и сешто за својот телефон.Едноставно работи,се ти е на дофат и прегледно.Да не зборуваме за апликациите кај Ајфон што каде каде понапредни од тие на Андроид.Пола од апликациите на Андроид се ѓубре односно ништо посебно. Ејпл од таа страна го гази HTC.Кај Андроид системот треба да мислиш на многу многу работи ако сакаш да си во тек. Apple does it all without you bothering about support. Мојот потпис е таков каков е се надевам дека не смета :muahaha:

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Па не би фрлил 500 евра за телефон со оперативен систем што прави фрагментација,опциите му се расфрлани на сите страни па мораш да скролаш лево,десно,горе,доле понатаму да не зборуваме за апдејти така што нови верзии на Андроид излегуваат на неколку месеци па сите се нервираат кога производителот не ја надградува платформата на телефон од тој ранг па мора да се мачиш да го рутуваш и што се не само за да го средиш.Не вреди.
Ејпл води сметка за овие работи и не дозволува корисникот да се замороува со се и сешто за својот телефон.Едноставно работи,се ти е на дофат и прегледно.Да не зборуваме за апликациите кај Ајфон што каде каде понапредни од тие на Андроид.Пола од апликациите на Андроид се ѓубре односно ништо посебно. Ејпл од таа страна го гази HTC.Кај Андроид системот треба да мислиш на многу многу работи ако сакаш да си во тек. Apple does it all without you bothering about support. Мојот потпис е таков каков е се надевам дека не смета :muahaha:

Се гледа дека не си фатил телефон со андроид во рака во скоро време.

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
Да затоа стаклото пука на ајфонот на најмал удар :ua: од што е толку квалитетно како што го фалеа они - некршливо :LOL: :LOL: и ајфонот има хардверски проблеми, знаеш ти мн убаво кои се !

Абе крале ХТЦ има отворен оперативен ситем, иОС е затворен :D 2 Години користев ајфон знам кои предности ги има против андроидот .

Тоа за пикселите си во право кај ХТЦ камерите се НЕВИДЕНО ЃУБРЕ ! Среќа не се пое... да ја земам Сензацијата туку си го земав галаксито :)

Али не ми беше тоа муабетот дечкото горе рече дека ајфонот моментално неможе со ништо да се спореди еве јас го споредувам мојот самсунг Галакси с2 телефон во телефон кој е подобар си иде со уште еден телефон ДОМА ! Ќе види дека мојот галакси ќе го растури неговиот ајфон во СЕКОЈ МОЖЕН ТЕСТ :D и 2та имаат иста цена моментално така да не ти држи вода тоа стар нов модел :ua:

poso rece stakloto puka na najmal udar

http://www.youtube.com/watch?v=TkXlriABfOo

i ova moze da go zirnete svarno e nezdravo

http://www.youtube.com/watch?v=_qbWjaW25mQ&NR=1

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
poslem vikate ne cini iphonot !

ajde najdete HTC ili Samsung ili koj bil drug koj znae da pliva kako ovoj na vtoroto video :)

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
@filipvselena единствената предност на ајфонот е само тоа?

edit:
никој не е намерен да го бања ајфонот и никој не рече дека не чинел рековме само дека хатеце е боље, но кој како сака...

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
bolje vo sto mora da kazes fakti nemoze samo zborot bolje i kraj na muabet....ete tie videa se dokas..za iphone za nekoj raboti..drugo moze da ima bolje htc i android neznam dokazete so fakti i iskustva

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
МА ШТО ИМА ВРСКА ДЕКА АЈФОНОТ МОЖЕ ДА ПЛИВА ПОД ВОДА!!!!!!!
Спореди го со HTC Sensation - Ајфонот Губи, иако ќе треба да доплатам некои си 10 долари, вас ајфонот ви е само за фалење не дека е најдобар мобилен, ако сакам да си го купам најакиот мобилен на пазарот можам да си го купам за 90 долари поефтин од него, а и сосема сум задоволен и со Десире ХД кој и може е послаб од ајфонот но цената за тоа што има поголем рам ајфонот поголема меморија(и гратис на тоа нема слот за мемориска) не се исплаќа за 200 долари.

Од овој момент сум офицјален хејтер на сите производи на ГризнатотоЈаболко. Веќе неможам да издржам.

Ајфонот е подобар од сите хатециња дека ајфонот знае да плива под вода. ЛООЛ па што има врска ако е затоа мојот бивши сони екриксон к750 со шампун и сапун сум го бањал и во кафе сум го ставал па никому ништо. позз до сите Ајфонци, неам намера повеќе да коментирам понатака, темата е одамна утната.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

Види тоа околу стаклото се анегдоти со кои се лажат мали деца (исто ко и она со ајфонот во базен) - сосема небитни работи. Имало ајфони 4ки што паднале од 2 спрат, право на бетон, и немаат ни огреботина, а имало и од 20 цм да го акне дете и да го скрши. Кај телефоните многу зависи аголот. Имав еден самсунг ми се скрши екранот кога ми падна од џеб, а бев во седечка положба. Значи немаше ни метро.

Исто и причиве отворен/затворен систем се исто така само лажачки за деца. Се знае дека поотворен телефон од ајфон со џеилбрејк, не постои. Има такви апликации кои што не постојат за други платформи. Па дури и на App Store, има бесплатни апликации колку што има за Андроид ВКУПНО!

Да не заборавиме дека Андроид мора да се џеилбрејкува (односно како што милуваат дроид-ловерс - рутува), за да се стави било каков и најмал апдејт на оперативниот. Таква фрагментација постои што, една најобична апликација како Скајп Видео излегува за ајфон 4, а 6 месеци подоцна ја пуштаат во оптек за ЕДЕН Андроид модел, па полека и за уште некои. За многу модели никогаш нема да излезе. И сега да се брои ли Скајп како апликација за Андроид или не?

А и темава не е за Андроид vs. iOS, иако некои постојано ја влечат во таа насока. Меѓу ХТЦ и iPhone има толкав јаз што просто не знам дали е воопшто разумно да се дебатира. ХТЦ прво и основно нема развиено свој оперативен. Значи се работи за компанија која е мноооооооооооооооогууууууу помал калибар од Apple, која развива свој софтвер, хардвер, своја трговска мрежа, итн.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
ama HTC'to i Samsungot ne znaat da pliva toa e poentata ne sfakjate li ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

ит маркет

На врв Дно