Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Денес се јавив да прашам за која е процедура за раскинување на договор, не беа баш среќни што сакам предвреме да го раскинам, наводно имало некоја одлука од аек и сите оператори ќе ги поскапеле услугите, они сепак биле најефтини итн. Не најдов на аек ништо околу ова
Што ти кажаа , која е процедурата ?

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Ќе ме контактирал некој друг, така да сеуште не знам.
Јас се јавив, ја враќаш опремата во салон и се раскинува договорот . Ме прашаа дали е причина покачувањето на сметка "ДА" и ми понудија дали ќе останам нивни корисник ако претплатата ми остане по стара цена 399 денари .
Но сепак веќе сум на A1 и ќе го прекинам договорот .

Ts011

user
31 март 2020
1.427
1.079
Јас се јавив, ја враќаш опремата во салон и се раскинува договорот . Ме прашаа дали е причина покачувањето на сметка "ДА" и ми понудија дали ќе останам нивни корисник ако претплатата ми остане по стара цена 399 денари .
Normalno deka ke ti ponudat,znaat deka site ke si zaminat(samo ruralno kade nema kabel ke odi mSat) i tolku i so niv kako total ke zavrsi se....

DrMTR

senior
27 март 2014
7.933
8.428
Прашањето им е "легитимно" како да не го знаат одговорот.. Какви идиоти. Покачуваш сметка и прашуваат дали раскинувате договор ради покачување на сметката?? Идиотштина.
Мислењето е автоматски споено:

Jас кога бев во ситимол го прашав тој и ми кажа: Поради згоелмен број на корисници, и надградаба на системот морале да поскапат, ама и после поскапувањето пак се најевтини (што мислам дека е точно).
Откако ке изгубат 20-30% од корисниците нема да имаат потреба од надоградување на системот знаат така?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.300
11.840
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Откако ке изгубат 20-30% од корисниците нема да имаат потреба од надоградување на системот знаат така?

Они веќе имаат мислено на тоа. Ќе изгубат 20-30%, за тие 20-30% ќе плаќаат оние со повисоки сметки кои нема да раскинат договор, дури и вистински да прават надградба, ќе извадат нови услуги и тарифи и пак се у плус.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Реално е така , многу луѓе нема ни да забележат во електронската фактура што пишува . После 31 март е касно веќе за прекин на услугите , ама благодарение на еден член кој забележал инаку ни јас немаше да обрнам внимание.
Ако менуваат нека менуваат на нови корисници после 31 март а не вака пеерски, за што е тогаш договорот:rolleyes:

snowkit

hello world
21 август 2015
174
158

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Temu i ali, ne baraat od site banki pominuva....
ama na stopanska ima opcija da stavis limit za online plajkajne koj mene mie 0, nisto ne moze da se plati dodeka ne odobris suma...
Веќе на сите банки имаа опција да се стави лимит 0. Само се доплаќа за таа опција за промена на лимит.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Веќе на сите банки имаа опција да се стави лимит 0. Само се доплаќа за таа опција за промена на лимит.
Неточна инфо, барем кај НЛБ не се наплаќа ни денар ако сакаш менувај 100 пати на ден.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Riku

lurker
27 ноември 2021
577
253
Неточна инфо, барем кај НЛБ не се наплаќа ни денар ако сакаш менувај 100 пати на ден.

Ako si na besplatnata aplikacija na nlb togas mora da im se javuvas sekogas koga ti treba promena na limitot za internet plajkanje.

Ts011

user
31 март 2020
1.427
1.079
0 mkd, ako plajkam online sumata ja znam pred vreme, odobrivam /vnesuvam mtoken i zacuvaj, plajkam gi rezervirs parite pak vrajkam na 0,do sledno plajkajne.....

Ako si na besplatnata aplikacija na nlb togas mora da im se javuvas sekogas koga ti treba promena na limitot za internet plajkanje.
Kako besplatna??app e posekako free, ama sto ja koristis plajkas, vo Stb e 30 za smetka i 35 za e/mbanking,toa e fiksno
Kb, 45 zaedno smetka so e/mbanking

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Во апликацијата на Халк јавува грешка ако чепкаш по лимитите

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62

Sent from my SM-A546B using за да менувам лимити на нлб мене ми зема 70 денари месечно.

0 mkd, ako plajkam online sumata ja znam pred vreme, odobrivam /vnesuvam mtoken i zacuvaj, plajkam gi rezervirs parite pak vrajkam na 0,do sledno plajkajne.....

Kako besplatna??app e posekako free, ama sto ja koristis plajkas, vo Stb e 30 za smetka i 35 za e/mbanking,toa e fiksno
Kb, 45 zaedno smetka so e/mbanking
Така е, се разбираме. Во Нлб е 70 денари месечно за да можеш да го менуваш лимитот.

Последна промена:

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Nlb na besplatnata mozes samo da ja proveruvas smetkata, a za da potpisuvas nalozi (uplatnici, promena na podatoci, apliciranje za kredit, promena na limiti i sl.) treba da zemes standard paket koj e 70 den. Toa e razlikata. Inaku menuvanje limit e besplatno, na SilkRoad naprimer ne mozes da menjas preku app no mozes ako zvonis vo kontakt centar i ke te oderat 200 den za promena na limit.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

Riku

lurker
27 ноември 2021
577
253
Nlb standardnata app poso i taa veke ne e besplatna nemozes da menuvas limit za internet plajkanje. Mora da se javis za promena.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.732
3.881
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Nlb na besplatnata mozes samo da ja proveruvas smetkata, a za da potpisuvas nalozi (uplatnici, promena na podatoci, apliciranje za kredit, promena na limiti i sl.) treba da zemes standard paket koj e 70 den. Toa e razlikata. Inaku menuvanje limit e besplatno, na SilkRoad naprimer ne mozes da menjas preku app no mozes ako zvonis vo kontakt centar i ke te oderat 200 den za promena na limit.
Во нлб за менување лимит морав да одам в банка. Го имам бесплатниот пакет (сега незнам дали е уште бесплатен)

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Во апликацијата на Халк јавува грешка ако чепкаш по лимитите
Ова е за кредитна. За дебитна може да се става лимитот без проблем. Патем е умно да се има и барем уште една сметка - „штедење по видување“ која што не е поврзана со картичката…

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Nlb standardnata app poso i taa veke ne e besplatna nemozes da menuvas limit za internet plajkanje. Mora da se javis za promena.
На бесплатниот пакет кој е само за преглед на состојбата нормално дека не може. Мораш да имаш пакет со дозвола за плаќање минимум 70 ден. Работата е што самата промена на лимитот потоа не се наплатува.

@JamesKirk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно