Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Новите Магента пакети?

dmarkoski

read-only
8 април 2013
30
33
Skopje
Морам да споделам искуство со тоа колку лоши испаднаа телеком. На 25. 5 направив миграција на новите магента (Конкретно со ХЛ интернет) и ми кажаа во салон дека ми следува промо брзината од гига/гига. Конечно вчера (10.07) дојдоа и наместија опрема но брзината си остана иста. Се јавив во контакт центар и ми кажаа да исклучам гејмин пакет и ке си ја имам промоцијата, но ништо. Се јавив повторно и најноншаланто ме известија дека не ми следувала зошто завршила, иако јас склучив договор за време на промоцијата, најверојатно и јас сум крив што после месец и пол они одлучија да ја извршат промената. Лудост!

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.240
666
Морам да споделам искуство со тоа колку лоши испаднаа телеком. На 25. 5 направив миграција на новите магента (Конкретно со ХЛ интернет) и ми кажаа во салон дека ми следува промо брзината од гига/гига. Конечно вчера (10.07) дојдоа и наместија опрема но брзината си остана иста. Се јавив во контакт центар и ми кажаа да исклучам гејмин пакет и ке си ја имам промоцијата, но ништо. Се јавив повторно и најноншаланто ме известија дека не ми следувала зошто завршила, иако јас склучив договор за време на промоцијата, најверојатно и јас сум крив што после месец и пол они одлучија да ја извршат промената. Лудост!
Пиши им приговор, би требало да ти одобрат.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак
На роаминг пакетите на сајтот на Телеком пишува:

Откако ќе се потроши вклучениот сообраќај во пакетот, интернет пристапот се блокира и сте комплетно заштитени од непредвидени трошоци.

Се јавив и на контакт центар и пак добив одговор кој се коси со ова. Имено операторот ми рече дека се тарифира по истек на пакет, и дека најдобро да си изгасам Mobile Data а дека ќе сум знаел дека ми истекол пакетот по тоа шо ќе добијам СМС порака на 80% и на 100% од искористеност...

И ајде сега, што е точно?

Мислев конечно направиле паметна работа ако немаш активен пакет да ти блокира пристап до интернет без да ти наплаќа по изгор тарифи, така и сфаќам од тоа шо го пишува на нивниот вебсајт... но операторот од контакт центар вели друго.

Искуства со ова во пракса како е?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.398
5.557

Се јавив и на контакт центар и пак добив одговор кој се коси со ова. Имено операторот ми рече дека се тарифира по истек на пакет, и дека најдобро да си изгасам Mobile Data а дека ќе сум знаел дека ми истекол пакетот по тоа шо ќе добијам СМС порака на 80% и на 100% од искористеност...

Мислев конечно направиле паметна работа ако немаш активен пакет да ти блокира пристап до интернет без да ти наплаќа по изгор тарифи, така и сфаќам од тоа шо го пишува на нивниот вебсајт... но операторот од контакт центар вели друго.

Би требало напишаното да е точно, на тоа можеш да се повикаш. Другото е рекла-казала.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898

Мене ми се случи да искористувам роаминг без да имам пакет активиран. Потроши 1000ден и после немаше конекција и ако имав упален Мобиле Дата.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
575
817
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Ако имаш активен пакет за странство пр до 23 јули и го потрошиш денес нема да ти се тарифира и ќе си заштитен.
Меѓутоа ако ти остане вклучено после 23 веќе ќе почне да ти тарифира и правиш трошок.
Советот на контакт центарот е за секој случај.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.325
2.309
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Падна Телеком скроз. Си еба мајката. Ни интернет ни телефонија.
Ој работи онлајн да те видам... Ејди земјооо индијооооо

Ете го дојде.... Овде и Украина....

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.774
Падна Телеком скроз. Си еба мајката. Ни интернет ни телефонија.
Ој работи онлајн да те видам... Ејди земјооо индијооооо

Ете го дојде.... Овде и Украина....
Уф, а баш тогаш догледав тоа што требаше и викам се заглупе тв боксот... А оно... Туку мој предлог - припејд од А1 како резерва. Демек друг оператор.

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
што нуди телеком за втор телевизор, немам мрежен кабел и не сакам кабли има нешто на вифи и искуства слични плс?

18 септември 2020
947
886
Македонија
што нуди телеком за втор телевизор, немам мрежен кабел и не сакам кабли има нешто на вифи и искуства слични плс?
Со екстендери, едниот Лан од рутерот во екстендерот, а другиот Лан од екстендерот друг во боксот. Само на иста струјна фаза треба да се.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Браво штом си успеал

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје
нешто со вифи нема опција во 2024 ?
  • Поврзување на интернет преку WiFi 802.11ac 2x2 dual band, или мрежен кабел
со новиот бокс што го нудат треба да може и преку wifi ( не ми е пробано пошто уште ми е страв да изгубам бриџ мод ако мигрирам, па не правам обнова .. )

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.005
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Макств или магентатв? Магента мислам може и вај фај и втор уред ти е бесплатен
Мислењето е автоматски споено:

со новиот бокс што го нудат треба да може и преку wifi ( не ми е пробано пошто уште ми е страв да изгубам бриџ мод ако мигрирам, па не правам обнова .. )
Испробано кај ееден другар н магентатв преку wifi..работеше. Е сега колку е стабилно тоа незнам

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.872
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Проверено, работи ама ми прекинуваше доста

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
имам профи гејмерски рутер ставен во средина на стан во сите соби иmа 5гхз и брзина скоро 900mb/s има

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје
Проверено, работи ама ми прекинуваше доста
да не знаеш дал може ова да се сними на тв директ или на друг андроид бокс? или само на нивните работи? пошто видов на тоа видеото од плејстор ја презема ко ..

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Кај мене вториот ресивер преку вифи супер работи во друга соба преку бетонски ѕид, на некаде 5 метри далечина

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
Зашто да купиш? Нели со договор ти следуваат, јас два имам и тоа бесплатно ми ги дадоа
договор за 2 месеца треба да обновам, моментално имам 4 телефона и оптика само, бокс и уред даваат фри ?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно