Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ама А1 многу паметни се прават. Имав и јас сличен проблем со двбт телевизијата, пишав во а1 темата

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Kaj mene naplatija za nevratena oprema iako napravivme nov dogovor kaj niv stariot celosno go raskinavme oni naplakjaat za nevratena oprema goveda edni se iznervirav srekja imav list deka e vratena opremata isto se slucuvase i kaj mnogu moi bliski toa izgleda stalno go pravat
Треба пазење со а1 лоповиве

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Kaj mene naplatija za nevratena oprema iako napravivme nov dogovor kaj niv stariot celosno go raskinavme oni naplakjaat za nevratena oprema goveda edni se iznervirav srekja imav list deka e vratena opremata isto se slucuvase i kaj mnogu moi bliski toa izgleda stalno go pravat
Затоа јас чувам све после раскин на договор, еве што се дешава
Мислењето е автоматски споено:

A1 na telekom mozat voda da im nosat vo kvalitet na uslugi, no vo nasiov region problem e sto nema vdsl sve e na adsl a adsl e lom vo brzina i nemoze vekje da se koristi nitu za sekojdnevna upotreba
Точно ама на телеком мува не го лази. Овде важи народната Додека има овци ќе има и волна
Мислењето е автоматски споено:

Истото и јас го имав, си реков изолиран случај на крај ај океј ама еве гледам не сум само ја, по премин на Телеком (фиксни услуги) сметката продолжи да стига и нареден месец. Кога се јавив зошто ми рекоа мора исто приговор да поднесам во салон. WTF A1.
Кога се префлив на а1 2011 год, даваа бонус секој месец неколку месеци. Ама овие секој месец "го забораваа" и 3 месеци пишев приговори за бонусот. Нареден месец имаше бонус, па нареден немаше...пола година вака...аман

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Од A1 ми рекоа дека е "изолирана" системска грешка. А испаѓа многу луѓе имале сличен проблем, мизерија.

Најверојатно пробуваат да го исцицаат и до последниот денар што можат од корисиниците.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Од A1 ми рекоа дека е "изолирана" системска грешка. А испаѓа многу луѓе имале сличен проблем, мизерија.

Најверојатно пробуваат да го исцицаат и до последниот денар што можат од корисиниците.
Е заради тоа за инает кај мене татко ми не му го раскинува договорот, се сомнева да не му направат некој проблем после па да се нервира. *Неограничен интернет рекламираат со 150Gb политика на фер користење од А1; 200Gb од Телеком. Цените на постпејд пакетите прескапи, да те исцицаат до последна капка. Тие бонуси што ги даваат од А1 слободно нека си ги чуваат, прескапи им се телефоните, затоа никогаш не би купил телефон од кај нив, туку ќе си купам од каде сакам и ќе го користам нивниот припејд како мене ми одговара.
И во телеком се случуваат работи слични како кај А1, двата оператори се легални крадци во современото опшество. Да има 3ти МНО оператор, ќе се сменат политиките овде и ќе се научат на некој ред.
Бугарија е една од најразвиените земји овде во Балканов, исто и Грција, па после е Македонија во однос на постпејд тарифи и на оптички интернет. Србија развиваат оптичка мрежа низ цела држава и некој пилот проек за дигитализација со оптички интернет до секое село во Србија, ама таму не е се најсјајно, оти Телеком Србија должи над 1 милијарда евра спрема странство. Овде Телеком Србија се за перење на пари, ништо друго.
Да не избегнувам далеку од темава, постпејд тарифите во Магента се поскапени за 50 денари, ама битно имаме промоција сега 10GB во Ѕ, 100GB во М. Интернет и телевизија заедно да беа и пред да ги направат онака, истата цена е буквално, ама сепак ќе фали опцијата само интернет и мобилна. Телеком направи модернизација на мрежата со воведување на 5G (единствена земја во земјите од Западен Балкан со Црна Гора ја имаме најновата мрежа, само што ние имаме поголема покриеност од Црна Гора) и проширување на оптичката мрежа каде што е достапна, но кога ќе биде покриено Скопје тоа тек ќе се знае можеби наредна година.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен

Сите се изолирани додека не се разбери.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Супер понуда од Телеком.
IMG_3464.png

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Денес бев да обновам договор. Кој не сака да премина на МагентаТВ, без проблем даваат да си ги задржиш старите рисивери (МаксТВ) доколку сакаш.
Тоа само ако си на бакар - АДСЛ или ВДСЛ.
За оптика мораш со новите ресивери - магента тв, ако одиш на новата магента.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Епа тогаш не си на новата магента ами сеуште си на старата.
Пријателе обновив договор, не знам за која стара збориш, покрај тоа во салон што ми потврдија денес, во другата тема кај што е T-Home оптика споделив инфо од нивна техничка поддршка одговор на молба да не ми менуваат на магентатв бидејќи бриџ мод не работи со магентата. 1719337257927.png

Не знам што сите запнале магента па магента па магента. Аман луѓе освен тоа што е смарт андроид вхатевер рисивер ништо друго не е. ТВ услугата е ист, стримовите се исти. Само губам у интернет услугата со тоа магентата што не можам да си имам свој рутер позади а нивниот да е у бриџ. Кој сака нека му сменат кој е среќен со постоечко нека му остане и тоа е тоа.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Те префрлиле на новото портфолио (новата магента) а со макс ТВ.
Тоа го може само на бакар како што знам јас. За оптика мора со магента тв.

Значи направиле отстапка за тебе.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Те префрлиле на новото портфолио (новата магента) а со макс ТВ.
Тоа го може само на бакар како што знам јас. За оптика мора со магента тв.

Значи направиле отстапка за тебе.
Во салон не ми ни бараа комуникацијава електоронска за доказ, ја прво прашав дали може старата опрема да остане таа ми вика како сакате може да ја замениме, може и со старата да продолжите до кога вие ќе сакате, ја и викам не, не сакам, ви благодарам, старата да ми остане задоволен сум со истата, башка и од техничка ваша од технички причини ми дадоа дозвола да не ја менувам, ми вика нема врска секако може да остане. Толку.

Така да очигледно можат и сите.

Последна промена:

dipsyy

read-only
23 април 2023
11
1
Дали некој има некој проблем со апликацијата да не покажува трошење на мобилниот интернет, си стои како да нема трошено на максимум? Ова се дешава откако го обновив договорот за новата магента. Имам 3 броја но само за едниот се дешава ова за другите два си покажува добро.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Потврдувам, и мене агентот ми рече дека нема потреба да се менува ако не сакаш.
Нешто се има сменато, нели пред некој месец инсистираа миграција од макств на магентатв ама добро е што сепак корисниците имаат избор.
Новите секако добиваат магента

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Нешто се има сменато, нели пред некој месец инсистираа миграција од макств на магентатв ама добро е што сепак корисниците имаат избор.
Новите секако добиваат магента
Како што тврдев и порано, очигледно и сфатија дека не може да им пројде така, пошо се појавуваат други проблеми за интернет корисниците на кои им треба функционалност која подоле ќе ја напишам и ми потврдија они за тоа дека тој е случајот.

Еве за мене бар (а и за многу други тука посебно на форумов) ми укинува значајна функционалност за интернет услугата, имам сопствен рутер позади нивен и нивниот е ставен во бриџ мод и такозвано претставува само некој конвертер од оптика у ЛАН, цела конекција се се одвива на мој рутер. Е тоа работи само на МаксТВ, на новава МагентаТВ рутерот нивен не може (бар сеуште, прашање дали и ќе биде) да биде во бриџ мод. Или бриџ мод и немаш телевизија или нема бриџ мод а имаш телевизија (ова е директно од нив).

Искрено новиот рисивер дур не воведат 4К канали мене тотално ми е бескорисен, имам Андроид ТВ а скоро сите нови ТВа се бар смарт кој ги имаат најкористениве апликации. И сеа сум у ситуација да ми дадат од тој нов рисивер, никад да не го искористам освен за нивната апликација да гледам тв а да не можам да го користам интернет сервисот како што сум го користел. Тотален нонсенс и бркање на корисници кои им се долгогодишни и примарно се кај нив ради интернетот.

Затоа реков погоре, кој сака нека си земе, кому му пречи и има проблеми од ваков тип, нека си стои на старата, апсолутно немам никаков проблем ја со тоа и нив им го реков. Квалитетот на каналите е ист, се е исто, се дур немаат 4К канали кои би ме премислиле да земам од новите рисивери (бидејќи новиве рисивери може да репродуцираат во таа резолуција и имаат поддршка за HEVC/H.265, старите немаат).

Мене јасно ми е дека мене ова што им треба им треба на колку 10-15% макс преку сила корисници? Одлично, тие што не ги интересира, не им треба дај им од новото, ама не ги бркај другиве ради нешто што навистина ништо не ми менува туку правиш некој маркетинг само дека е ново.

Последна промена:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Џабе силење со старите ресивери, Телеком нема засекогаш да одржува две разни платформи за ТВ. Еден ден ќе има одлука, сите на ново. Тие што ќе однијат ќе го раскинат договорот поради неможност да испорачаат услуга и толку е. Ова е пирова “победа” за следните 1-2 години

thrw

lurker
3 декември 2021
704
577
Дали некој има некој проблем со апликацијата да не покажува трошење на мобилниот интернет, си стои како да нема трошено на максимум? Ова се дешава откако го обновив договорот за новата магента. Имам 3 броја но само за едниот се дешава ова за другите два си покажува добро.
Имам проблем ама со фиксниот интернет. Не ми дозволува од апликацијата да видам подетално ниту да ги видам пакетите.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.684
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Џабе силење со старите ресивери, Телеком нема засекогаш да одржува две разни платформи за ТВ. Еден ден ќе има одлука, сите на ново. Тие што ќе однијат ќе го раскинат договорот поради неможност да испорачаат услуга и толку е. Ова е пирова “победа” за следните 1-2 години
Мислам ќе ги тераат двете патформи дури андроид платформата не ја средат како што треба. Па ко је на старата макств нека си ја задржи ако сака, новите секако добиваат магентатв.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Мислам ќе ги тераат двете патформи дури андроид платформата не ја средат како што треба. Па ко је на старата макств нека си ја задржи ако сака, новите секако добиваат магентатв.
На ADSL/4G/Hybrid ќе остани Max TV, поради тоа што платформата нова бара и поголема брзина и постабилен интернет.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно