Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

gostSR

hello world
3 јуни 2023
74
30
RR741357...HU
2024-02-14 Carrier note: Accepted by carrier - Processing at sorting center
[Fenggang Town][Shatian Town][Xiaoshan District]

RR7410...
Овие пратки пристигнаа во Унгарија многу брзо
и поминале транзитни центар
За неколку дена заминуваат за Македонија и Албанија
Следете го темпо на испорака

rr741.jpg

Bobby

read-only
14 септември 2008
36
14
На времето гореше, па ја ограбуваја, па ќе се продаваше.... како еднаш не се продаде па можи ќе профункционираше нешто.
Еден куп пратки ми стојат во пошта со месеци и не знам како да постапам

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Немам од летото порачувано од SunYou Economic Air Mail, како стојат со ситуацијата после ноември?

За колку време просечно ви стигнаа пратките?

За Yanwen можам да гарантирам дека стигнаа во период од 15-20 дена, но преку SunYou немав ништо нарачано.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Немам од летото порачувано од SunYou Economic Air Mail, како стојат со ситуацијата после ноември?

За колку време просечно ви стигнаа пратките?

За Yanwen можам да гарантирам дека стигнаа во период од 15-20 дена, но преку SunYou немав ништо нарачано.
Под месец дена, имав нарачка во Декември крај, ми стигна Јануари средина.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.767
Ова Јамвенот растур прават, пратка нарачана на почетокот на месецов пристигна денес. Штета што ги нема на поскапите пратки.

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Благодарам за одговорите!

До сега барав продукти со многу рејтинзи и коментари, а веќе ќе барам исти продукти од непроверени продавници само за Унгарија да ја избегнам.

maki01

hello world
2 август 2017
118
83
Yanwen , 18 дена од Кина до Скопје. Во моментот дефинитивно најбрзи се.
93334254e315c1a8aa0d3bb41631d18b.jpg

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Благодарам за одговорите!

До сега барав продукти со многу рејтинзи и коментари, а веќе ќе барам исти продукти од непроверени продавници само за Унгарија да ја избегнам.
Во секој случај, гледај да имаат барем околу 10 испораки.
Имам порачувано некои ситници од такви продавнички со по неколку испораки, па за чудо - стигнуваа!
Немам искуство со порачки од продавници со 0(нула) порачки, па не можам да речам да порачаш од такви.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Сите пратки со Yanwen и SunYou, се испраќаат како ,,ПРИОРИТЕТНИ", забележав на сите пратки преку нив стои со големи букви ,, PRIORITY"

И затоа брзо ги обработуваат во пошЧава наша...
А другиве преку Cainao, гледам на ниту една нема приоритетна испорака.. па дури нема ниту на Ali standard shitPing..

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Сите пратки со Yanwen и SunYou, се испраќаат како ,,ПРИОРИТЕТНИ", забележав на сите пратки преку нив стои со големи букви ,, PRIORITY"

И затоа брзо ги обработуваат во пошЧава наша...
А другиве преку Cainao, гледам на ниту една нема приоритетна испорака.. па дури нема ниту на Ali standard shitPing..
RR има најголем приоритет ама тоa нема врска со наша пошта и кај маџарите, УБ стигнати од ноември порачани додека RR од октомври и ноември порачани ги нема никаде...

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Мн мал број од нарачките ги има со yanwen шипинг, дали има опција у самиот search bar, да се сетира да дава нарачки само од тој шипинг метод?

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
RR има најголем приоритет ама тоa нема врска со наша пошта и кај маџарите, УБ стигнати од ноември порачани додека RR од октомври и ноември порачани ги нема никаде...
Хаха кој е најголемиот приоритет?
Тоа што е ,,Registered mail" не значи дека е приоритетна пратка..
Од друга страна приоритетните пратки, се секогаш побрзи...
Тоа го знам од лично искуство, бидејќи еден период интензивно праќав и примав документи од неколку држави.
Овде кај нас кога ги праќав, ми велеа да одберам ,,приоритетно" него ли Препорачано(и навистина за 7 дена стигаа во Канада писмата) додека пак кога ги праќав препорачани(registered mail....) Патуваа и по 3 недели.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Како воопшто наоѓате некој да праќа со YanWen и SunYou? За сите нарачки што ги направив месециве не најдов продавач да доставува со нив.

Сакам да нарачам телефон, го контактирав продавачот дали би можело да ми ја испрати со горенаведените компании и објаснив зошто, ми одговори дека не може.
Сега се двоумам дали да нарачам со AliExpress Standard Shipping? Што мислите вие, дали има шанси да биде оштетен телефон со оглед на тоа што ќе се матка некаде со месеци? Инаку, воопшто го нема телефонот во Македонија, затоа сакам да нарачам од Кина.

krema

OG
24 јуни 2009
15.716
15.811
youtu.be
Сега се двоумам дали да нарачам со AliExpress Standard Shipping?
Не треба да се двоумиш, али стандард шипинг е најдобрата регистрирана опција за телефон, пратките се осигурани и се со приоритет. Телефонот со сигурност ќе го добиеш.
Пишав погоре, не мешајте AliExpress Selection Standard со AliExpress Standard Shipping!

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.767
Како воопшто наоѓате некој да праќа со YanWen и SunYou? За сите нарачки што ги направив месециве не најдов продавач да доставува со нив.

Сакам да нарачам телефон, го контактирав продавачот дали би можело да ми ја испрати со горенаведените компании и објаснив зошто, ми одговори дека не може.
Сега се двоумам дали да нарачам со AliExpress Standard Shipping? Што мислите вие, дали има шанси да биде оштетен телефон со оглед на тоа што ќе се матка некаде со месеци? Инаку, воопшто го нема телефонот во Македонија, затоа сакам да нарачам од Кина.
Никогаш скапите работи не ги праќаат со Јенвен, но скоро секоја ситна работа има опција со Јенвен кај различни селери секако.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.699
3.821
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Шо телефон ако не е тајна? :)))

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно