Optipro
lurker
- 5 мај 2021
- 618
- 465
99% вкупно му доаѓа. Тој еден (1%) чив е?фирмата која е логистика 33 е маџарска, 33% на али и 33% на кинеската држава
Инаку реално како што видов, 65% имаат удел Кинези преку 2фирми, и 35% има Унгарска Пошта.
99% вкупно му доаѓа. Тој еден (1%) чив е?фирмата која е логистика 33 е маџарска, 33% на али и 33% на кинеската држава
на грујо99% вкупно му доаѓа. Тој еден (1%) чив е?
Инаку реално како што видов, 65% имаат удел Кинези преку 2фирми, и 35% има Унгарска Пошта.
Под месец дена, имав нарачка во Декември крај, ми стигна Јануари средина.Немам од летото порачувано од SunYou Economic Air Mail, како стојат со ситуацијата после ноември?
За колку време просечно ви стигнаа пратките?
За Yanwen можам да гарантирам дека стигнаа во период од 15-20 дена, но преку SunYou немав ништо нарачано.
ете, незнам....Сепак остана мистерија зошто каснат пратките.![]()
Во секој случај, гледај да имаат барем околу 10 испораки.Благодарам за одговорите!
До сега барав продукти со многу рејтинзи и коментари, а веќе ќе барам исти продукти од непроверени продавници само за Унгарија да ја избегнам.
RR има најголем приоритет ама тоa нема врска со наша пошта и кај маџарите, УБ стигнати од ноември порачани додека RR од октомври и ноември порачани ги нема никаде...Сите пратки со Yanwen и SunYou, се испраќаат како ,,ПРИОРИТЕТНИ", забележав на сите пратки преку нив стои со големи букви ,, PRIORITY"
И затоа брзо ги обработуваат во пошЧава наша...
А другиве преку Cainao, гледам на ниту една нема приоритетна испорака.. па дури нема ниту на Ali standard shitPing..
Хаха кој е најголемиот приоритет?RR има најголем приоритет ама тоa нема врска со наша пошта и кај маџарите, УБ стигнати од ноември порачани додека RR од октомври и ноември порачани ги нема никаде...
Не треба да се двоумиш, али стандард шипинг е најдобрата регистрирана опција за телефон, пратките се осигурани и се со приоритет. Телефонот со сигурност ќе го добиеш.Сега се двоумам дали да нарачам со AliExpress Standard Shipping?
Никогаш скапите работи не ги праќаат со Јенвен, но скоро секоја ситна работа има опција со Јенвен кај различни селери секако.Како воопшто наоѓате некој да праќа со YanWen и SunYou? За сите нарачки што ги направив месециве не најдов продавач да доставува со нив.
Сакам да нарачам телефон, го контактирав продавачот дали би можело да ми ја испрати со горенаведените компании и објаснив зошто, ми одговори дека не може.
Сега се двоумам дали да нарачам со AliExpress Standard Shipping? Што мислите вие, дали има шанси да биде оштетен телефон со оглед на тоа што ќе се матка некаде со месеци? Инаку, воопшто го нема телефонот во Македонија, затоа сакам да нарачам од Кина.
Шо телефон ако не е тајна?Како воопшто наоѓате некој да праќа со YanWen и SunYou? За сите нарачки што ги направив месециве не најдов продавач да доставува со нив.
Сакам да нарачам телефон, го контактирав продавачот дали би можело да ми ја испрати со горенаведените компании и објаснив зошто, ми одговори дека не може.
Сега се двоумам дали да нарачам со AliExpress Standard Shipping? Што мислите вие, дали има шанси да биде оштетен телефон со оглед на тоа што ќе се матка некаде со месеци? Инаку, воопшто го нема телефонот во Македонија, затоа сакам да нарачам од Кина.
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден