Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Абе се работи за две ЛЕД-ленти - поздинско осветлување за екран на ТВ . Тие се состојат од 20+20 лед диоди од 6 волти какви неможев да најдам тука.
Јас разбирам дека еден производ беше - 50см долг и најверојатно е спакуван во картонска цевка(видов на Али во коментарите со слики како им ја спакувале и ја примиле други) - што значи дека има големи шанси да се прецвика и скрши. Можев да ги одлемам исправните ЛЕД-диоди и да ги прелемам на старото.
А што вака - ни диспјут не прифаќаат - ни овие не ја даваат пратката. (БТЊ проверено вчера ја нашле и не беше уште пратена назад - и иако нагласив „Ако е скршена - ќе ја прифатам„ - не можев да ја земам)
ЈБГ нема везе за 12е - само да споделам искуство - што Се може да очекувате кога ќе порачувате..:rolleyes:
Мислењето е автоматски споено:

Не видов такво нешто, видов само unfilled или нешто слично. Како и да е мк пошти не враќаат тек така пратки по нивна желба треба со месеци да стои.
Undefined пишува..

Последна промена:

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
значи вратена е пратката има излезен статус од сама пошта .. тие таквите што ги збориш (не викам дека ги нема, ги има) се губат во систем и не менуваат статуси повеќе, туку ги снемува и веќе не искачаат во систем
Што дека пишува дека е вратена? Тоа и они така сами можат да си го запишат во системот како демек вратена излева...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Што дека пишува дека е вратена? Тоа и они така сами можат да си го запишат во системот како демек вратена излева...
Не бе Џони - не се замара никој таму да краде пратки -што би ризикувал да го избркаат од работа - а и не се луѓето таму без усул верувам - па да роварат - што им се свиѓа да земат. 100% не се такви ..

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Не видов такво нешто, видов само unfilled или нешто слично. Како и да е мк пошти не враќаат тек така пратки по нивна желба треба со месеци да стои.
трет пат ај да пишам може ќе прочита некој .. знчи ако е оштетена адресата каде треба да се испорача и не е читлива/разбирлива, пратката се враќа одма, пошто незнаат на кого да ја испорачаат, незнам што не е јасно?
а дека се случува, се случува .. пошто јас ЛИЧНО имам пример каде ми вратија пратка, и си ја доби испраќачот назад.

А дека праат мучки, праат мучки никој не го порече тоа :D

инаку 7 дена е официјално време за чување ако не се подигне пратка (после известување) ама ги чуваат повеќе да, ама тоа е друга ситуација, да неможе да се испорача, да не се отиде да се подигне и сл.

Не бе Џони - не се замара никој таму да краде пратки -што би ризикувал да го избркаат од работа - а и не се луѓето таму без усул верувам - па да роварат - што им се свиѓа да земат. 100% не се такви ..
прати им на Али од некој од нивните тракер сервиси, со статусот наш, треба да го имаш и на нив достапно. Да не биде од нашава пошта, имаш доказ дека пратката е излезена назад

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
трет пат ај да пишам може ќе прочита некој .. знчи ако е оштетена адресата каде треба да се испорача и не е читлива/разбирлива, пратката се враќа одма, пошто незнаат на кого да ја испорачаат, незнам што не е јасно?
а дека се случува, се случува .. пошто јас ЛИЧНО имам пример каде ми вратија пратка, и си ја доби испраќачот назад.

А дека праат мучки, праат мучки никој не го порече тоа :D

инаку 7 дена е официјално време за чување ако не се подигне пратка (после известување) ама ги чуваат повеќе да, ама тоа е друга ситуација, да неможе да се испорача, да не се отиде да се подигне и сл.

прати им на Али од некој од нивните тракер сервиси, со статусот наш, треба да го имаш и на нив достапно. Да не биде од нашава пошта, имаш доказ дека пратката е излезена назад
Им пратив скриншот веќе - од мк-пошта сајтот и статусот дека е ставена во вреќа - андифајнд и толку.
Што сака нека праат сеа - више - за 12е поише гориво и време потрошив - веќе не се исплати да се замарам.
Работата беше ТВто да си го оправам - да сменам саглам нови ледови - сеа ќе барам друг тип овде уи СК - па ќе одлемувам ќе залемувам - тоа ти е..:(
1700216842584.png

Ќе се најде нешто...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Им пратив скриншот веќе - од мк-пошта сајтот и статусот дека е ставена во вреќа - андифајнд и толку.
Што сака нека праат сеа - више - за 12е поише гориво и време потрошив - веќе не се исплати да се замарам.
Работата беше ТВто да си го оправам - да сменам саглам нови ледови - сеа ќе барам друг тип овде уи СК - па ќе одлемувам ќе залемувам - тоа ти е..:(
Погледнете го атачментот 131705

Ќе се најде нешто...
тоа со undefined се деси ден/два некој баг, мене ми искочи на 3-4 пратки.

твојот статус си беше чист, ставено во вреќа во влезно/излезна пошта со статус - излез. Незнам дал почнале да се курназат Али, ама до сега сум немал проблем со докази кога било како во твојов случај што е чисто.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
О седи не знаеш...крадат та нема кај...Посебно за Град Скопје...Проблеми еден куп имате во Скопје за македонска пошта...По малите градови ние каде што живееме ајде помали градови и несмеат пошто мал град се што се праве се дознае се одма...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Еве ви код за Али, 15 долари попуст на сметка над 100 долари: 11SALE15
11SALE30
е 30 долари попуст на сметка над 200 долари.
До утре до 9 важат.

4 од 20 акцијата е кумулативна ама се рачуна одбиената цена

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
11SALE30
До утре до 9 важат.

А има ли некоја валидна страница што нуде вакви кодови постојано? Јас имам барана на гугл веб страници за вакви кодови ама најчесто не се валидни.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Затоа јас нарачувам само некој ситни работи друго ништо свашта може да се деси..

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
11SALE30
До утре до 9 важат.

Браво @Lokvan Секоја чест

А има ли некоја валидна страница што нуде вакви кодови постојано? Јас имам барана на гугл веб страници за вакви кодови ама најчесто не се валидни.
Истото би го прашал и јас. Знам дека ми испаѓаше некоја реклама на мејл, ама незнам колку е веродостојна.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.510
Неготино
Дечки, фала ви на сите што пишавте за SunYou пошта.
Си нарачав маска за телефон, најдов SunYou shipping, јес да поскапо беше малку.
Нарачана маската на 1 ноември, испорачана на 3 ноември, еве ја денес во пошта. Во понеделник, 20ти кај мене е.

Ова испадна побрзо и од поранешната сингапурска.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
www.aliexpress.com
Сите кодови за попуст таму ги објавуваат, овие излегоа неколку дена пред да им почне акцијата. Работата е што периодично се објавуваат и се со кратко траење.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Не знам, ова е директно од Али понудено во апликацијата. И работеше, тој за 30/200$.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Не знам, ова е директно од Али понудено во апликацијата. И работеше, тој за 30/200$.
Знам дека има купони и од продавачи и од Али. Ама најчесто се е глупости...Многу ретко се случува од Али да има купон со добар попуст...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Има некогаш, ретко ама има... на 11.11 обично се најголемиоте попусти (да се испразнат џебовите на муштериите уште пред „црн петок“).

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Јас нарачав слушалки Anker Life P3i редовна цена беше окол 2700 денари јас ги платив 1734 ден. Кога ќе ги додадеш во кошница цената се менува. Имаа и некој купон за попуст продавницата. Јако е што ова ми е 4та нарачка од кај нив и се стига за 2 недели.
Погледнете го атачментот 131507

Како си задоволен со слушалчињата? (доколку ги имаш)
Сакам да нарачам некои in ear слушалчиња па ми треба некој предлог. Не сакам некои гломазни, долги, овие soundcore life p3i ми изгледаат океј.
Некој да препорача некои слушалчиња? Претежно би биле за музика користени.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Сакам да нарачам некои in ear слушалчиња па ми треба некој предлог. Не сакам некои гломазни, долги, овие soundcore life p3i ми изгледаат океј.
Јас порано имаше такви слични од алиХ купено. Клон беа на ејпл аирподс. Добар квалитет арно ама за малку ќе ме оглувеа..од многу што беа гласни почна крв да ми тече од ушето и толку биде зема фрли ги во канта.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
ги очекувам за една недела да пристигнат. Другар мој му ги препорачав Анкер тој ги купи life p3 (разликата е само што тие имаат 6 микорофони и почисто ќе те слуша соговорникот) и другаров е презадоволен тој ги плати 2800 денари. Јас секако не правам многу повици не ми менува тоа многу. За звукот се прекрасни немам коментар.

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Буџет?

infamous21

read-only
23 октомври 2011
18
22
Јас ги имам овие година дена.
Имам околу 5-6 пара други блутут слушалки а скоро секогаш ги земам анкерот кога сакам да слушам музика.
Едноставно се подобри од конкуренцијата во тој ценовен ранг па и нешто над него.
Одличен звук со акцент на бас, мене ми се удобни на ушите можам и подолго време да ги носам, имаат тактилни копчиња лесни на допир и солидна батерија. Ако сакаш добар микрофон при повици ќе мора да бараш нешто поскапо, добри се колку да се разбереш ама ништо специјално.
Препорака од мене.

Испратено од SM-S918B преку IT.mk форум апликација

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно