Доста брзо оди
Jas poracav vcera exteren Sandisk SSD - cisto za proba - mi zema 38.31$ import fees - so e overpriced i nema smisla.
Toa sto e interesno e deka vo terms and conditions za global shipping pisuva demek vrakaat pari ako e nad toa sto realno ke im zeme.
Ke pisam stom stigne i ako mi vratat pari
Погледнете го атачментот 128130
Да, ама дали ќе вратат пари ако излезат помали трошоците...Ја плаќаш шпедицијата и дхларината вклучено во цена.
Go diskutiravme pred nekolku dena deka da gi vrakjat, mozete da proverete na nekoj proizvod da klikate na linkot za fees ili import fees for international shipping stranata, tamu gi ima informaciiteДа, ама дали ќе вратат пари ако излезат помали трошоците...
Тоа е идејата, некој друг да заврши сѐ за тебе и да не се замараш. Ако случајно успее да плати помалце - и да ти врати пари.
Пратката е испратена по УПС, овде авторизирани за УПС биле ИнТиме во Илинден. Ми се јавија во денот кога пристигна во МК да ми испратат на емаил неколку документи кои треба да се потпишуват, исто така и некоја потврда од нарачката каде се гледа цената, за ова им испратив invoice од Амазон. На телефон ми рекоа дека сите давачки се платени од страна на испраќачот, и немам дополнителни давачки. Тие ќе водат цела процедура за царина, јас само треба да го добивам, останува да се види.Ама муабетот ми е дали кога стига овде, не се замараш со ништо и дали пратката стига директно на врата или пак треба да се праќаат документи на UPS па да се чека и слично?
Edit: @Rilind преку која пошта ти стигна? UPS, DHL, FedEx, обична?
Да, но таму имаат усогласен царински систем... усогласени шпедиции и слично. Имам доста пријатели што имаат нарачувано од USA Amazon во ЕУ и таму ова функционирало беспрекорно. Не заборавај дека кај нас сите се нездрави.Пред нас цела ЕУ така пазари од Амазон.цом па можеби ќе се најдат некои искуства по вебот
Пратката е испратена по УПС, овде авторизирани за УПС биле ИнТиме во Илинден. Ми се јавија во денот кога пристигна во МК да ми испратат на емаил неколку документи кои треба да се потпишуват, исто така и некоја потврда од нарачката каде се гледа цената, за ова им испратив invoice од Амазон. На телефон ми рекоа дека сите давачки се платени од страна на испраќачот, и немам дополнителни давачки. Тие ќе водат цела процедура за царина, јас само треба да го добивам, останува да се види.
И нашата царина веќе со децении е усогласена, сосе хармонизирани царински стапки сосе сѐ…
Sирни што има на Томан, и прашај ги и Артист дали имаат нешто такво или дали може да ти донесат.Погледнете го атачментот 128261
Ова е баш фино, би сакал да нарачам, барам држачи за звучници (студио монитори) за на биро, ги има само на Амазон.
Sирни што има на Томан, и прашај ги и Артист дали имаат нешто такво или дали може да ти донесат.
30Е е достава, стига секогаш преку пакетско (обична пошта).Фала ти.
Ќе заминеме малку оф-топик али како е Томан со достава? Само што им пишав на Артист дали имаат вакво нешто.
Сега е 50€ шипингот од Томан. И обавезно оди на царина (во пошта).30Е е достава, стига секогаш преку пакетско (обична пошта).
истите ги имам, али ми требаат вакви за да ослободам повеќе простор на биро.За на биро ги користам јас овие, (за PreSonus Eris 5 XT) освен ако не бараш некој поголеми, види дали ќе ти завршат работа.
Сега е 50€ шипингот од Томан. И обавезно оди на царина (во пошта).
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден