Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа вашето компјутерско биро

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
323
714
Скопје
Како си задоволен од држачот за мониторите , како е со стабилност и од каде е пазарен ако не е тајна?

Засега супер си е, задоволен сум.

Моделот е Duronic DM252 и го купив од Нексио. Повеќе го немаат но има подобри сега од Arctic кај нив.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ме интересира од каде ти е земен тоа бетмен фанко поп от. :)
Одлично инаку, браво.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.279
Скопје
hackitfree.github.io

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Засега супер си е, задоволен сум.

Моделот е Duronic DM252 и го купив од Нексио. Повеќе го немаат но има подобри сега од Arctic кај нив.

Сум те послушал. Денес тркнав до Нексио и си зедов Arctic Z2 Basic по цена од 3.490 ден.
И јас се мислев за Duronic DM252 од Ergonomics кој моментално е на акција од 3.399 ден, но сметам дека за таа цена држачот од Arctic е подобра опција.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897
Можно е малце офф топик али видов дека се зборува за држачи, и мислам дека цената за овие "фиксни" држачи е малце висока. Јас купив од Гембирд во Анхоч од пред околу 7 месеци со гас спринг https://www.anhoch.com/product/599868001/monitor-desktop-stand-gembird-for-2-monitors-gas-spring, и ако пишува дека до 27", од почеток имам Делл 32" монитор закачен, и ThinkVision 27", држачот си нема гајле, нема никаков проблем и е многу прилагодлив. Ви го препорачувам.

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Фотка со држачот? Сакам истиот да го земам
При монтирање на држачот не направив фотки. И сега нема како да го сликнам, многу кабли имам изврзано позади. И два полначи за лаптоп исто така му имам закачено. Се гледа дека држачот е премиум квалитет. Многу стабилен е.
Може да ти пуштам слики да видеш како испадна на крај. Мониторите се 24". Нема можност да ги доближам еден до друг, бидејќи краците би требало да идат наназад, но немам простор. Бирото е залепено до самиот ѕид, фиксирано е.
Добив комфорт, повеќе простор за раците на бирото.
Исто така можам да се вклучувам на паралелни состаноци, камерата лево и малиот лаптоп под мониторите ми овозможуват без проблем да сум на два состанока истовремено.
Во моментот проблем е што мониторите ми се на нова позиција, повисока од претходно, и ми треба време да ги навикнам.

1.jpg

3.jpg

2.jpg

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.786
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
При монтирање на држачот не направив фотки. И сега нема како да го сликнам, многу кабли имам изврзано позади. И два полначи за лаптоп исто така му имам закачено. Се гледа дека држачот е премиум квалитет. Многу стабилен е.
Може да ти пуштам слики да видеш како испадна на крај. Мониторите се 24". Нема можност да ги доближам еден до друг, бидејќи краците би требало да идат наназад, но немам простор. Бирото е залепено до самиот ѕид, фиксирано е.
Добив комфорт, повеќе простор за раците на бирото.
Исто така можам да се вклучувам на паралелни состаноци, камерата лево и малиот лаптоп под мониторите ми овозможуват без проблем да сум на два состанока истовремено.
Во моментот проблем е што мониторите ми се на нова позиција, повисока од претходно, и ми треба време да ги навикнам.

Погледнете го атачментот 124787

Погледнете го атачментот 124789

Погледнете го атачментот 124788
Дали двајца истовремено ја користите работната маса? Просторов е буквално опремен за двајца, само уште едно метро да прошири.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Дали двајца истовремено ја користите работната маса? Просторов е буквално опремен за двајца, само уште едно метро да прошири.
две тезги ко да држи во исто време по муабетот за два состаноци во исто време :D

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.786
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
две тезги ко да држи во исто време по муабетот за два состаноци во исто време :D

Ама делува ко скроз поделена личност да работи на двете тезги, дури и две шољи за чај користи во зависност од клиентот. Ваљда и едниве и другиве му пратиле брендирана шоља од фирмата и мора да ја користи и да пивне од нејзе на дејли.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Како можеш вака да не ти се споени мониторите, браво.

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Ама делува ко скроз поделена личност да работи на двете тезги, дури и две шољи за чај користи во зависност од клиентот. Ваљда и едниве и другиве му пратиле брендирана шоља од фирмата и мора да ја користи и да пивне од нејзе на дејли.
Само јас го користам бирото, т.е. еден човек седе на бирото.
Бирото е долго 126 cm.
Повеќе тезги/ангажмани -> Да (и секаде има глупави состаноци на кои треба само да си присутен).

Да, прв впечаток е дека тешко е човек да работи кога мониторите се вака разделечени. Но секој пат фокусот ти е на еден монитор, другиот е за да видеш или споредеш нешто. Е сега може да мигрирам кон 27" монитори на тој начин би биле споени. Или евентуално да ги донесам малку понапред, ама пак така би ми биле премногу блиско.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Јас имам споено 27“ 1440р со 24“ 1080р. Мислам дека тоа е полошо него ли твоето.
Како ти е тебе убаво, така терај си :D

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не знам каде е напојувањето на тоа куќиште, ама ако е под трите вентилатори под графичката - ти носат топол воздух накај неа.

А да нема напојување под нив - немаат никаква поента, не носат ладен воздух кон графичката. Не може да носат ладен воздух од бирото :(

И трета работа - ти се мешаат во усисните вентилатори од графичката и нивната ефикасност. Не е баш добро вентилатор да дува кон усисен вентилатор. Ова под услов да ти се во push конфигурација трите. Нема логика да се во pull.

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Не знам каде е напојувањето на тоа куќиште, ама ако е под трите вентилатори под графичката - ти носат топол воздух накај неа.

А да нема напојување под нив - немаат никаква поента, не носат ладен воздух кон графичката. Не може да носат ладен воздух од бирото :(

И трета работа - ти се мешаат во усисните вентилатори од графичката и нивната ефикасност. Не е баш добро вентилатор да дува кон усисен вентилатор. Ова под услов да ти се во push конфигурација трите. Нема логика да се во pull.
Надолу дува напојувањето, не во нив. Воздухот од напојувањето од назад излегува.

Исто така перфорирани се страните на куќиштето така што тие вентилароти од долу имаат доста свеж воздух за земање.

Сетапот со нацрт план е премислен xD

Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не се баш исти, ама имаш во Хубо, Веро и сл. црева организатори.
1858deb43f5f54c94b14c3e0241f335d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно