Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pixel паметни телефони - генерална дискусија

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
За 7 Про и мене ми треба фолија дома го чувам, не го продавам и стариот телефон се уште го користам, бидејќи не ми стигнале фолиите за 7ката.

Згрешив што го порачав пред да ми стигнат фолиите и футролата.

Инаку никаде во МК не најдов футрола, а фолија прескапо ми понудија да аплицираат (700 ден.) кога веќе 50 денари преку сила е од Али Експрес.
Легенда си :D

Даваш 140к за 4090 а 700 денари ти се многу за фолија.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Легенда си :D

Даваш 140к за 4090 а 700 денари ти се многу за фолија.
Нема поефтина 4090ка. Има многу поефтина фолија. Нема врска колку пари трошам, важно е да не се даваат џабе ако има поефтин (а сепак ист квалитет) продукт.

_victor

hello world
9 ноември 2017
72
144
Исто и јас порачав маска и фолија за Pixel 6A од Ali, тука не се потрудив да најдам. Во меѓувреме го користам така, без ништо. Веќе се навикнав од претходни телефони и не гледам причина зошто толку брзо би се оштетиле 7/7 Pro кои се стаклени, за разлика од 6А кој би бил склон кон полесно гребење бидејќи е пластичен од позади, но засега добро се држи.

Chris T.

.NET Developer
7 февруари 2023
23
26
Се гребат површно од контакт со други предмети колку и да се издржливи. Планирам како нов да го продадам кога ќе му дојде време.
така е во право си, еве ја на една недела служење без ништо веќе имам прилично micro scratches и на предно стакло и позади на камера на металниот дел, ама ако единствена варијанта во мк е 700 ден, кажи каде, еве ја ќе ги дадам
Исто и јас порачав маска и фолија за Pixel 6A од Ali, тука не се потрудив да најдам. Во меѓувреме го користам така, без ништо. Веќе се навикнав од претходни телефони и не гледам причина зошто толку брзо би се оштетиле 7/7 Pro кои се стаклени, за разлика од 6А кој би бил склон кон полесно гребење бидејќи е пластичен од позади, но засега добро се држи.
верувај веќе имам прииилично micro scratches шо се видливи само под агол на светлина, а телефонот е отпакуван буквално 6 дена. И ја се изненадив ама тоа е што е, го пазам колку што можам нормално, не го трескам, акам ил иставам во ист џеб со пари/клучеви и сл, а чичко аљи абер нема да стигни со робата

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
По мобилари каде што имаат на рефус од тие заштитните стакла по мерка што ги сечат. Битола знам каде има, ама ти валјда од Скопје си.

Не се сеќавам во животот претходно да сум купил телефон да доаѓа БЕЗ заштитно стакло од фабрика, без разлика на цената. Се зачудив искрено кога видов дека Пикселот така доаѓа. Заштедиле на се. Тоа стаклото е пола долар, за телефон од толку пари можеле да залепат едно.

Последна промена:

Chris T.

.NET Developer
7 февруари 2023
23
26
По мобилари каде што имаат на рефус од тие заштитните стакла по мерка што ги сечат. Битола знам каде има, ама ти валјда од Скопје си.

Не се сеќавам во животот претходно да сум купил телефон да доаѓа БЕЗ заштитно стакло од фабрика, без разлика на цената. Се зачудив искрено кога видов дека Пикселот така доаѓа. Заштедиле на се. Тоа стаклото е пола долар, за телефон од толку пари можеле да залепат едно.
ама зборуваме за закривено стакло по страните, и такви праат тука по мерка ?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Па има специфични типови протектор. Ќе ти залепи и исечи nano liquid протектор за таа намена, наместо tempered glass.

Кај нас сите тие се водат под исто име: заштитно стакло, без разлика дали е пластика PET или TPU, или е nano liquid или Tempered Glass.

Некои од овие подобро одат за закривени стакла отколку други.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.767
4.486
Неготино
Такво тешко, едино хидро фолија. Јас ставив такво на Mi 10 пошо закривен екран, ама мат е и мамата ја ебава на brightness-от.

Chris T.

.NET Developer
7 февруари 2023
23
26
Такво тешко, едино хидро фолија. Јас ставив такво на Mi 10 пошо закривен екран, ама мат е и мамата ја ебава на brightness-от.
е да, имав OP 10 Pro и користев цело време таква хидро фолија, кога го продавав си префрлав податоци на OP Nord првата верзија (без никаква заштита на екран) и се фрапирав колку посветол и по sharp беше екранот на Nord-от шо нема апсолутно никаква логика, ама јбг, ептен го утепува brightness-от таа хидро фолијата. Не го забележуваш ова се дури не напрајш директна споредба, се привикнуваш :D

goramn

hello world
6 март 2021
155
312
Кочани
Јас сум со Пиксел и неговиот launcher па не можам да кажам. Боите си функционираат најнормално која и да се одбере, се менува темата и некои икони.

Не ми е проблем, али сакам некогаш у сите бои да ми биде и опциите шо ми ги дава телефонот не се баш нешто различно. За црно-бели теми е нешто предобро, ама другово, не сум задоволен. :(

_victor

hello world
9 ноември 2017
72
144
верувај веќе имам прииилично micro scratches шо се видливи само под агол на светлина, а телефонот е отпакуван буквално 6 дена. И ја се изненадив ама тоа е што е, го пазам колку што можам нормално, не го трескам, акам ил иставам во ист џеб со пари/клучеви и сл, а чичко аљи абер нема да стигни со робата
Тие micro scratches најчесто настануваат при контакт со кварц што најчесто го има во прашина и во џеб.
За жал неизбежни се доколку телефонот се користи без никаква заштита.

HoLfElDeR

hello world
13 октомври 2010
226
146
Непозната
Здраво дечки,
Би сакал да се подновам со Google Pixel 7, но видов дека кај нас го продавааат по цена +200€‎ од препорачанта.
Расчепкав низ форумов и како најдобро решение видов купување директно од Германија.
Па да ве замолам да споделите искуство и процедура како стигнавте до Pixel телефон.
(од која продавница, дали бевте ослободени од VAT, дали е потребно плаќање царина при влез во МК...)
Јас го купив директно од германскиот гугл стор, ми го донесе другар, инаку направив trade in, стариот телефонот го пратив по истиот другар кој ќе им го прати на нив. Инаку после нова година имаа намалувања , акции со попусти

Chris T.

.NET Developer
7 февруари 2023
23
26
Тие micro scratches најчесто настануваат при контакт со кварц што најчесто го има во прашина и во џеб.
За жал неизбежни се доколку телефонот се користи без никаква заштита.
ова ми е познато, да, ама прв пат после години служење еден куп телефони, овој некако најлесно и најбрзо јави екстремно многу микро гребаници за исто така екстремно брзо време....логика: сум имал повеќе кварц во џебот овој пат :D :D :D

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
ова ми е познато, да, ама прв пат после години служење еден куп телефони, овој некако најлесно и најбрзо јави екстремно многу микро гребаници за исто така екстремно брзо време....логика: сум имал повеќе кварц во џебот овој пат :D :D :D
До стаклото е, gorillaglass victus се гребе полесно од претходните, и за s23 веќе почнаа да плачат луѓе, исти вакви микрогребаници

Chris T.

.NET Developer
7 февруари 2023
23
26
До стаклото е, gorillaglass victus се гребе полесно од претходните, и за s23 веќе почнаа да плачат луѓе, исти вакви микрогребаници
супер, баш ми е мило како прават downgrade GorillaGlass ...очекуваш подобро да е, испаѓа полошо
Мислењето е автоматски споено:

патем знам дека не е право место, ама во секција не видов тема pixel watch, не постои или ја ќорав сум? сум заинтересиран за земање ама мн какање има на нет за него па ме интересираше некој од прва рака користење што ќе каже

Последна промена:

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Од 2014 година, скоро цели 9 години за примарен mobile device користев OnePlus.
Почнувајќи од OnePlus One уредот па се до денес бев верен на тој бренд, и од денес свичнав на Google Pixel 7 за примарен mobile device. Уредот е земен од Saturn DE, модел со 128GB, линк, од пред недела дена кога цената беше 579 евра. Човекот кој ми го донесе уредот не го замарав за tax free.
Полнач порачав од Samsung, 25W, за цена од 800 ден.
Кажете ми каде да најдам маска и screen protector во Скопје?

IMG_20230304_173241__01.jpg

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
Сo здравје да си го користиш, нема да зажалиш :) Јас колку што знам во Скопје тешко да има, али може некој знае. Јас пред некој ден од АлиЕкспрес нарачав, за 20-тина дена би требалод а стигнат.

Screenshot_20230306-130619.png

Иначе за screen protector можеш да идеш во некоја од мобилариве и на машина со гел да ти направат точна заштита, јас како што памтам во една мобилара кај Палма во Аеродром го нарпавив тоа 600 денари беше, али мислам и во Лептокарија имало за 400.

Последна промена:

Chris T.

.NET Developer
7 февруари 2023
23
26
Од 2014 година, скоро цели 9 години за примарен mobile device користев OnePlus.
Почнувајќи од OnePlus One уредот па се до денес бев верен на тој бренд, и од денес свичнав на Google Pixel 7 за примарен mobile device. Уредот е земен од Saturn DE, модел со 128GB, линк, од пред недела дена кога цената беше 579 евра. Човекот кој ми го донесе уредот не го замарав за tax free.
Полнач порачав од Samsung, 25W, за цена од 800 ден.
Кажете ми каде да најдам маска и screen protector во Скопје?

Погледнете го атачментот 123236
малку е проблем за скопје, ја за 7 про замав футрола од жирафата ама беше една и единствена....сеа гледам дека имаат стакло ама само за про и прилично солено е....патем ако не го заштитиш веднаш се прават микро скречес, неизбежни се, и на стаклото напред/назад и на алуминиумот на камерата

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Фолија во било која мобилара, има машини за сечење за секој телефон, преку 150 комада низ цела МКД.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
По докажувањето за Moon shots на Самсунг дека се фејк, што мислите за astrophotography на Пикселите? Дали се вистински фотките, или се дело на АИ?

DarkoV

hello world
29 октомври 2016
83
79
Вистински се, имаш star trails, мене ми се има дешава о да поминат коли и бицикли со светла па после се гледаат на видеото а и ги заебуваат сликите така

Има пишано кој апјдети ќе ги добие 6ката и прото скролни надолу и ќе видиш со 1 или 2 барај ситни букви ко што користат банки за да те заебат за давачки

sostius

hello world
16 јануари 2017
339
796
Кочани
sostius's setup  
Processor & Cooler
Intel 13700K
Motherboard
Gigabyte Z790 Aero G
Storage
2x2TB kingston KC3000 2x 8TB WD Red
PSU
Corsair H850i
RAM
64GB ddr5 Corsair Vengance
Video card
3070 rtx
Case
Fractal North wh
Mouse
G305, MX master 3
Keyboard
FL ESPORTS FL750
Audio
Focusrite Solo MK2, B&W LM1 on Nobsound amp, Langsdom FA890 and Samson SR850
Monitor
Asus PG279q
OS
Win 10
Подарувам 4 маски и 2 скрин протектори за Пиксел 7 Про. Нови, некористени. Од алиекспрес стигнати у меѓувреме сменив телефон. Прв дојден, прв услужен
074037138a8286d38f525ca426604cc7.jpg

e60695d6e0561be0e3a57268586c13da.jpg

3b4436179fc41b9045cf3cee325ae975.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно