Nikola100
poweruser
Кај ти текна бе..
Кај ти текна бе..
Уште принцезата фалит.
Да, којзнае зошто...Неколку денови ми се дешаваат прилично чести гејтвеј тајмаути со Cloudflare.
Погледнете го атачментот 115093
Неколку денови ми се дешаваат прилично чести гејтвеј тајмаути со Cloudflare.
Погледнете го атачментот 115093
Прашај ги cf.![]()
Значи не можам да постирам слика, правам едит наместо слика да ставам линк, пак не може, ми искача пораката од погоре Упс наидовме на проблеми, дај средете го форумов, предолго време помина. Основни функции не работат, кои cf, не зезај...
100% све од овие чудните вакви ерори се од Cloudflare, не зезаме.Основни функции не работат, кои cf, не зезај...
дај средете го форумов, предолго време помина.
Сите проблеми се настанати од ддос нападите. Вклучена е заштита коа блокира. Локално нема проблем никаков.
@NecrotoX сетинзите на Cloudflare firewall-от поради DDoS нападите се на највисока сензитивност.
Некои работи во таквите случаи се протолкувани како false positives и се блокираат - ко на пример заградите погоре, во твојот случај сликата што се обидуваш да ја пастираш - внеси ја од локално снимено како атач ке помине.
100% све од овие чудните вакви ерори се од Cloudflare, не зезаме.
Well, цели две недели DDoS-ираат - ограничени сме со можности што може да направиме за митигација на нападите.
Само во последните 24 часа има повеќе од 115 милиони requests. Последната тура беше во 15.45.
Од 4-ти јули се справуваме скоро дневно со DDoS:
Погледнете го атачментот 115264
Едно е теорија, друго е пракса. Дури кога станува збор и за користење на WAF алатки како Cloudflare кои и те како не се идеални.
Ќе сумираме искуствата ќе споделиме во серија текстови, тоа е планот - засега приоритет е да ги митигираме тековните напади.
Не можам да постирам мислење, wtff (немам загради во постот)
Погледнете го атачментот 115151
EDIT: Проблем правеше скриншот што сакав да го постирам, ист како овој горе. Овде без проблем пројде, тамо не сакаше.
Зошто едноставно не блокирате сообраќај надвор од МК?
Jaс знам дека е од ддос нападите и под тоа „дај средете“ мислев да ги средите ддосер-ите, зашто од почеток на нападите со таа понудата за интервју, па маичките, па серијалов текстови некако добив впечаток дека правите екперимент и собирате контент од целава ситуација наместо да ја решите, а ние корисниците се нервираме со полу-функционален форум.
Мислам, веројатно не е така ама таков впечаток добив. Ете нели и тајм.мк беше таргет на напад, ама тоа беше еден ден, ни толку, замислете нив да ги ддос-ираа скоро месец дена.
A нема индикација дека ќе престане, може да ве напаѓаат и во наредните два, три, четири месеца... Повремен тајм аут, ајде, ништо страшно, ама баговиве иритираат.
Во секој случај целосна поддршка и апел од мене за што побрзо враќање на форумов во нормала.
EDIT: Dear God, смајлито на крај не ми даваше да постирам -_-
Погледнете го атачментот 115265
Цоки ти загради во титле имаш, автоматски си персона нон грата на форумов.Погледнете го атачментот 115283
Пробувам да вклучам двостепена верификација, ова се појавува. Лозинката не е погрешна, али сепак добивам ваква порака.
А што ако ти кажам дека и да ги напишете, ретко кој ќе ви ги чита?Абе контент идеи имаме куп и без ова, немаме кој да ги напише.)
Цоки ти загради во титле имаш, автоматски си персона нон грата на форумов.
Мислењето е автоматски споено:
А што ако ти кажам дека и да ги напишете, ретко кој ќе ви ги чита?
Сакал ти или не, content consumption одамна премина од текст кон слики кон видео, така да ако пред 10 години сте биле пред времето со идеи, сега сте даааалеку позади времето. Јас навивам да станете македонските Linus Tech Tips.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 1m Gray Secomp, 21.99.0101-200
60,00 ден