Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Багови

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Точно е, освен конзумација на контент од типот на форум и сл. се друго е од некој таб во позадина што збори. Било тоа видео на YT или некој подкаст. Таква е нашава целна група.

За разлика од просекот што иде на тајм/дејли и чита наслови, па твита.
Мислам дека Д премногу се фокусира дека нема кој да им напише квалитетни статии, па нема време да размисли дека нема ни кој да им ги чита... :(

D

Администратор
31 март 2007
4.129
4.335
www.aqtos.com
Цоки ти загради во титле имаш, автоматски си персона нон грата на форумов.
Мислењето е автоматски споено:

А што ако ти кажам дека и да ги напишете, ретко кој ќе ви ги чита?

Сакал ти или не, content consumption одамна премина од текст кон слики кон видео, така да ако пред 10 години сте биле пред времето со идеи, сега сте даааалеку позади времето. Јас навивам да станете македонските Linus Tech Tips.

Еве ти sneak peak - behind the scenes:
Погледнете го атачментот 115283
Пробувам да вклучам двостепена верификација, ова се појавува. Лозинката не е погрешна, али сепак добивам ваква порака.

Ова би требало сега да е во ред. Плс проверка

D

Администратор
31 март 2007
4.129
4.335
www.aqtos.com
А што ако ти кажам дека и да ги напишете, ретко кој ќе ви ги чита?

А што ако ти кажам дека не секогаш твоето мислење е валидно и издржано и дека постои паралелен универзум надвор од тој во кој ти си во центарот? :)

Сакал ти или не, content consumption одамна премина од текст кон слики кон видео, така да ако пред 10 години сте биле пред времето со идеи, сега сте даааалеку позади времето. Јас навивам да станете македонските Linus Tech Tips.

Идеме и ние накај видео, ама едно по едно. Нели гледаш дека мака мачиме дури со е-билтенот. :) Се работи на случајот, полека ама сигурно.

Btw, изненаден сум дека сега започна и да навиваш за било што поврзано со нас. :p

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Btw, изненаден сум дека сега започна и да навиваш за било што поврзано со нас. :p
Пробувам, ама кога вака ми реплицираш тешко ми е да продолжам:
А што ако ти кажам дека не секогаш твоето мислење е валидно и издржано и дека постои паралелен универзум надвор од тој во кој ти си во центарот? :)
Не тргам субјективно, јас ти зборам за индустријата како целина. Продукција на содржина (текст) само во 1 земја (без интернационализација) и на специфичен niche? Колку повеќе сами треба да се ограничите од аспект на читатели за монетизација?
Иницијативи како v6 според мене се misguided, зашто е реинкарнација на мртов начин на конзумпција на содржини...

D

Администратор
31 март 2007
4.129
4.335
www.aqtos.com
Пробувам, ама кога вака ми реплицираш тешко ми е да продолжам:
Не ти одговорив навредливо, no worries. I come in peace :)

Не тргам субјективно, јас ти зборам за индустријата како целина.
Не е баш така, лично сметам дека многу си под ефект на нешто од овој тип во повеќето твои изјави: Availability heuristic - Wikipedia

Продукција на содржина (текст) само во 1 земја (без интернационализација) и на специфичен niche? Колку повеќе сами треба да се ограничите од аспект на читатели за монетизација?
IT Logs - Logging the Events in the ICT World - следна година ќе доживее реинкарнација. Но тоа е друга тема со други планови...

Иницијативи како v6 според мене се misguided, зашто е реинкарнација на мртов начин на конзумпција на содржини...

Статистиката која ја гледаме не вика така, се читаат текстови, се конзумира содржина и на овој начин. Има луѓе кои сакаат да читаат - но дефинитивно треба да се понуди и друг тип на содржина и да се искористат достапните канали. За видео веќе 2-3 месеци работиме на еден поинаков концепт, не би сакал да најавувам веќе работи - сакам да ги направиме и да ги презентираме па ќе се стрпам до тогаш. :)

D

Администратор
31 март 2007
4.129
4.335
www.aqtos.com
Погледнете го атачментот 115283
Пробувам да вклучам двостепена верификација, ова се појавува. Лозинката не е погрешна, али сепак добивам ваква порака.

Ова го разгледавме подетално преку комуникација во ПП со @coki
Проблемот не е до DDoS или до Cloudflare конкретно за ова, туку е заостанат баг од v6 миграцијата.

Со воведување на SSO, процесот на логирање и менаџирање на лозинка не е повеќе во форумов/Xenforo, туку се менаџира преку Мојата сметка ⋆ IT.mk па така 2FA опцијата во Xenforo е obsolete feature кој сме заборавиле да го тргнеме.

Воедно, отворен е тикет интерно за воведување на 2FA на ниво за сите корисници, кој ќе се менаџира преку Мојата сметка, а не преку Xenforo. Stay tuned...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.867
34.144
roka.mk
Update од постот на @D Исклучена е 2FA за сите корисници на форумот. Повторно ќе можете да ја активирате и менаџирате од Мојата сметка, а не од форумот, чим ја истестираме.

Поздрав.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.327
2.312
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Планирате да се вратите на Tapatalk или ви го најдоа крајот?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.335
5.358
Скопје
hackitfree.github.io
Кај нон стоп едниот го гледам во „Нови мислења“, уште дупликат фалеше..
Го чекаме на 3-ти Бате Саше да се врати од „бан„ - па сакавме да го изненадиме што повеќе членови со овој аватар да има :)

dim29

29
14 ноември 2020
160
213
дечкото 99пати кажа дека немал работа итн...

па еве си најде, си реплицира сам по теми и си се кара сам со себе.. Исто како што си лајкнува на безвезни коментари во дискусија на другиот акаунт.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

па еве си најде, си реплицира сам по теми и си се кара сам со себе.. Исто како што си лајкнува на безвезни коментари во дискусија на другиот акаунт.
Не треси зелени, се договоривме да ставиме ист аватар и тоа е тоа, нема потреба од драматизација.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.581
3.049
Не треси зелени, се договоривме да ставиме ист аватар и тоа е тоа, нема потреба од драматизација.

..еве, да си се лајкнам и од третио акаунт :p

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.876
5.589
@D @Fatal1ty_ Следново ми се дешава денес цел ден. Пробано на 3 телефони и 2 лаптопи. Влегуван на форум, ај најава, ај ме носи на Мај акаунт нали (цело време ме проверуе CF нормално на секоја страна пошто сум надвор моментално), и ај усернаме/пасс, Google ReCaptcha , најави се и ова
1659390359545.png
Пробано, неколку броусери плус, бришење на кукис и слиќни марифетлуци. Едино од мојов лаптоп каде сум најавен, ваљда имам стегнато ремемебер ми, можам да влезам на форум, но не и на ит.мк и мај акаунт. Нејќе и од инкогнито мод.
Screenshot 2022-08-01 235109.jpg
P.s. И закачување слики ме заебава. (од атачите првото е копи/пејст нејќеше, второто драг/дроп нејќе, прикачете фајл само сака и тоа ако одам преку фајл броус итн...)

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
@D @Fatal1ty_ Следново ми се дешава денес цел ден. Пробано на 3 телефони и 2 лаптопи. Влегуван на форум, ај најава, ај ме носи на Мај акаунт нали (цело време ме проверуе CF нормално на секоја страна пошто сум надвор моментално), и ај усернаме/пасс, Google ReCaptcha , најави се и ова
Погледнете го атачментот 115474
Пробано, неколку броусери плус, бришење на кукис и слиќни марифетлуци. Едино од мојов лаптоп каде сум најавен, ваљда имам стегнато ремемебер ми, можам да влезам на форум, но не и на ит.мк и мај акаунт. Нејќе и од инкогнито мод.
Погледнете го атачментот 115475
P.s. И закачување слики ме заебава. (од атачите првото е копи/пејст нејќеше, второто драг/дроп нејќе, прикачете фајл само сака и тоа ако одам преку фајл броус итн...)
Чистев нешто кеш на browser на мобилен, после тоа истово ме дочека и мене.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
621
/home/coki
Чистев нешто кеш на browser на мобилен, после тоа истово ме дочека и мене.
На празник не се чисти :LOL:
Него на тема, може зезнале нешто во конфигурација на форумов со captcha плагините. Сега пробав да се логирам од телефон и истото го добивам.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно