Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со WIFI

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Имам проблем со вифи на лаптоп , кога го уклучам лаптопот се конектира и се си работи убаво, после некое време го покаже извичникот на конекцијата лимитед акцес, го дисконектирам и при повторна конекција не сака да се конектира и пишува дека виндовс не може да се конектира на таа мрежа додека на мобилен има интернет а исто и кога го поврзам преку лан кабел има интернет и нема никаков проблем. После рестарт на лаптоп си работи некое време и пак исто, или после неколку рестарт може да се случи да си работи цело време

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.295
5.270
Скопје
hackitfree.github.io
Имам проблем со вифи на лаптоп , кога го уклучам лаптопот се конектира и се си работи убаво, после некое време го покаже извичникот на конекцијата лимитед акцес, го дисконектирам и при повторна конекција не сака да се конектира и пишува дека виндовс не може да се конектира на таа мрежа додека на мобилен има интернет а исто и кога го поврзам преку лан кабел има интернет и нема никаков проблем. После рестарт на лаптоп си работи некое време и пак исто, или после неколку рестарт може да се случи да си работи цело време
Обично извичникот се јавува заради постар тип на енкрипција. Провери тоа.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.295
5.270
Скопје
hackitfree.github.io
Исто е пак, пробав и со друга енкрипција пробав и со нов виндовс и пак исто
Добро само на тој лаптоп ти го прави овој проблем ? Тогаш е до лаптопот - Пробај драјвери за Вифи , Виндоус секјурити нешто...

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Здраво дечки
Да не отварам нова тема се надевам не е проблем да прaшам во истата.
Се работи за Аcer 900HA школско лапточе. Со Win Xp или 7ка има проблем со интернетот. Не ги отвара скоро сите страници. Пробував со се што најдов на интернет но нема никаков резултат. Ставив Win10 и се си беше во ред, нo бидејќи е старо лаптопче кочи многу за разлика од 7ка. Инстaлирано антивирус, исклучен firewall, впишан Гугл Днс но без никаков резултат. Прво мислев дека е до wi-fi картичката но кога инстслирав win10 се си беше ок.
Некој предлог :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Здраво дечки
Се работи за Аcer 900HA школско лапточе. Со Win Xp или 7ка има проблем со интернетот. Не ги отвара скоро сите страници. Пробував со се што најдов на интернет но нема никаков резултат. Ставив Win10 и се си беше во ред, нo бидејќи е старо лаптопче кочи многу за разлика од 7ка. Инстaлирано антивирус, исклучен firewall, впишан Гугл Днс но без никаков резултат. Прво мислев дека е до wi-fi картичката но кога инстслирав win10 се си беше ок.

До оперативниот систем е, односно browser-от. За XP скоро и да нема надеж, освен некој алтернативен browser како Waterfox или сличните (не знам точно кој; што има свои сертификати), а за 7-ка прво треба да го апдејтуваш најмногу што можеш (системски апдејти, најдобро од овој ако имаш доверба) и да ги апдејтуваш сертификатите (од овде, ги симнуваш сите еден по еден, па го извршуваш import.cmd). Потоа можеш да го користиш кој било browser на 7-ка.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Здраво дечки

Ај молим те намали го знамено, цел екран го зафаќа.

Пробај со некој полесен Линукс ако ти е само за сурфање, на пример Mint со Xfce или Mate плус Mozilla Firefox.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
До оперативниот систем е, односно browser-от. За XP скоро и да нема надеж, освен некој алтернативен browser како Waterfox или сличните (не знам точно кој; што има свои сертификати), а за 7-ка прво треба да го апдејтуваш најмногу што можеш (системски апдејти, најдобро од овој ако имаш доверба) и да ги апдејтуваш сертификатите (од овде, ги симнуваш сите еден по еден, па го извршуваш import.cmd). Потоа можеш да го користиш кој било browser на 7-ка.
Го спуштив најновиот Win 7 Стартер што го најдов на нет, спуштив KB... апдејт, мислам последниот за Стартер беше 2020та но ми даваше ерор при инсталација. Пробав преку Windows Update но исто така дава ерор не сака никако да се спушти. Доколку треба да спуштам некоја апликација на пр: Chrome која од како ќе ја спуштиш се спушта целосно исто така ми дава ерор.
Ќе пробам со линкојте што ми го прати :)

Ај молим те намали го знамено, цел екран го зафаќа.

Пробај со некој полесен Линукс ако ти е само за сурфање, на пример Mint со Xfce или Mate плус Mozilla Firefox.
Го нема знамето повеќе. Задоволен? :D

Инаку ми треба за дијагностика затоа е инсталиран 7ка.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Го спуштив најновиот Win 7 Стартер што го најдов на нет, спуштив KB... апдејт, мислам последниот за Стартер беше 2020та но ми даваше ерор при инсталација. Пробав преку Windows Update но исто така дава ерор не сака никако да се спушти. Доколку треба да спуштам некоја апликација на пр: Chrome која од како ќе ја спуштиш се спушта целосно исто така ми дава ерор.
Ќе пробам со линкојте што ми го прати :)

Го нема знамето повеќе. Задоволен? :D

Инаку ми треба за дијагностика затоа е инсталиран 7ка.
Кај мене работеше на Windows 7 истото лаптопче, кој знае што би можело да биде. Пробај со друга wifi картичка... или пак бапни му Windows 10 32 битен и шибај.
Колку рам имаш на гомцето? :whistle: мислам дека собира максимум 2Gb мислам дека ми се наоѓа по некоја плочка DDR2 ако ти треба.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Пробано и со друга картичка која ја користам со усб на статичниот но истиот проблем. На 10ка немав никаков проблем што значи дека е до оперативниот. Сум го инсталирал стартеров и на други пц ама ваков проблем досега сум немал, ке пробам со друга верзија Ultimate или Home. А за 10ка ептен кочи и затоа го вратив на 7ка. Доколку го оправам ке те побарам за гига рам плочка .

Патем го спуштив апдејтот и на крајот кога иди за инсталирање на KB…. апдејтите се јавува некоја грешка и се рестартира самиот.

Пробано како што кажав и преку Виндоус Апдејт но јавува грешка.

2 недели си играм гуглам ама нема фајде од чудово

Едит: Ете кои апдејти се инсталирани последно.

Атачменти

• 87DFA800-95CB-4183-BB93-6E7EB9E90CAF.jpeg
    87DFA800-95CB-4183-BB93-6E7EB9E90CAF.jpeg
    7,7 MB · Прегледи: 31
  • 069F91D8-9CF7-4CB9-A246-53761E396A9A.jpeg
    069F91D8-9CF7-4CB9-A246-53761E396A9A.jpeg
    3,7 MB · Прегледи: 31
Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Батали тоа Стартер.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Нема врска верзијата, туку да не инсталираш од некое безвезе ISO на кое му фалат компоненти??

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.298
11.836
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Пробај со овој оригинален имиџ со интегрирани апдејти лично од мене, само ќе треба активатор да си набавиш, пиши пп ако немаш, бидејќи не е активиран.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Нема врска верзијата, туку да не инсталираш од некое безвезе ISO на кое му фалат компоненти??

Мислам беше спуштен од Мајкрософт, со таа верзија сум инстaлирал и на други пц, немало никаков проблем.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Пробај со овој оригинален имиџ со интегрирани апдејти лично од мене, само ќе треба активатор да си набавиш, пиши пп ако немаш, бидејќи не е активиран.

Благодарам Даниел

Ќе го спуштам и ќе ве известам. За активација имам од DaZ активатор.

Algebra

read-only
8 април 2018
38
27
Здраво, да не отварам нова тема, овде ќе споделам што мака ме мачи: Имам рутер од Телеком (Speedport Entry 2i) и имам еден проблем. Вчера имаше грмотевици па го исклучив рутерот од струјата. Сепак, откако го вклучив после тоа, на рутерот ми светеа само Power и WLAN па не можев да се поврзам на WiFi мрежа преку телефон/лаптоп. Пробав физички да рестартирам, ништо. Сабајлево се пуштив на компјутер, кај што рутерот ми е поврзан со етернет кабел, и се логирав на самиот рутер, направив Refresh на статусот и почнаа да се пуштаат и светилките за DSL, Online и Telephony. Го исклучив компјутерот, пак падна интернетот, го пуштив, ја повторив постапката со логирање на рутер и рефреш на статус - пак дојде интернетот. Во логовите, за време на немањето интернет, ми го пишува следново:
P0000-00-00T01:23:42 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:24:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:25:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:26:46 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:27:49 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)

Пред да побарам корисничка поддршка, сакам да прашам дали некој се има соочено со ваков проблем и дали е можно проблемот да ми е до рутерот или е нешто во инфраструктурата на телеком?

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Здраво, да не отварам нова тема, овде ќе споделам што мака ме мачи: Имам рутер од Телеком (Speedport Entry 2i) и имам еден проблем. Вчера имаше грмотевици па го исклучив рутерот од струјата. Сепак, откако го вклучив после тоа, на рутерот ми светеа само Power и WLAN па не можев да се поврзам на WiFi мрежа преку телефон/лаптоп. Пробав физички да рестартирам, ништо. Сабајлево се пуштив на компјутер, кај што рутерот ми е поврзан со етернет кабел, и се логирав на самиот рутер, направив Refresh на статусот и почнаа да се пуштаат и светилките за DSL, Online и Telephony. Го исклучив компјутерот, пак падна интернетот, го пуштив, ја повторив постапката со логирање на рутер и рефреш на статус - пак дојде интернетот. Во логовите, за време на немањето интернет, ми го пишува следново:
P0000-00-00T01:23:42 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:24:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:25:44 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:26:46 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)
P0000-00-00T01:27:49 [Notice] [SIP] +домашен_број registration failed (503 Service Unavilable)

Пред да побарам корисничка поддршка, сакам да прашам дали некој се има соочено со ваков проблем и дали е можно проблемот да ми е до рутерот или е нешто во инфраструктурата на телеком?
Генерално доколку цела опрема ти е од провајдерот јави се и пријави проблем

Naked Gun

read-only
11 јануари 2018
29
19
Здраво

Постара е темата ама ќе пишам тука да си ја пробам среќата

Користам интернет од телеком. Без проблем поврзував лаптоп и телефон. Пред некој месец имав проблем со интернетот и бев во телеком и ми го сменија рутерот. Испадна дека имало некоја работа на улица, копање, па смената испадна непотребна, дека и откако го добив новиот рутер, пак немав интернет и чекав два-три дена за да дојде техника. Кога дојде техниката, само ми кажа дека проблемот е решен и сега имам интернет. И сега имам интернет на лаптоп без проблем со новиот рутер, ама телефонот не можам да го поврзам. Ја чита телефонот мрежата, го внесувам пасвордот и ми вади проблем, authenticating проблем ми вади. Значи до лаптопот не е (тука лаптопот не ни игра улога), до рутерот не е дека имам интернет, ама и до телефонот не би рекол да е дека на работа без проблем се поврзувам на вифи. Е сега на работа е без пасворд, ама зборот ми е дека нема проблем да се поврзе телефонот на мрежа. Гуглав за ова и пробав доста работи, рестарт ова она, ресет на рутерот, ресет на вифи сетинзи на телефон, ништо не помага. Да одам во телеком не знам дали има смисла дека опремата нивна си работи. Помош некој ?

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Помага на помагачите кога ќе ставиш детали. Некој телефон на некој рутер некогаш има проблем. Епа ќе има... Ајде промени го пасвордот на рутерот со некој друг за почеток.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Naked Gun Рутерот не се сака со телефонот. Имав таков случај кај братучед (добро, одамна беше), што сè не пробавме, никако не сакаше да се поврзе телефонот. Од техничка поддршка (Телеком) знаеја за тоа и му го сменија рутерот.

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно