Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Skior

read-only
1 април 2021
12
1
Кај мене од Хонг Конг, отиде во Лондон. Од 18ти јуни сега стои на "Departed on flight from London". Не знам дали директно ќе дојде во мк или следна дестинација ќе му биде Франкфурт

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Ќе си видеш по тракингот, можно е да дојде право во МК а можно е прво да отиде во Франкфурт па потоа да дојде тука.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Користете track24.net за тракинг, многу подобро е, кажува до каде е, и во која пошта е регистрирано. На овие другиве, пишува само arrived at destination country а всушност во латвија стасало. Плус кога ке стаса кај нас се менува бојата да знаеш дека е влезено во МК пошта.

Исто така добро се справува со нестандардни тракинг броеви. Скоро добив број во овој формат LP00437998367642, што иако функционира на тракинг страни, кај нас нема да го процесира. На странава ми даде и alternative tracking number во стандарден формат што го позна тракерот на мк пошта.
Исто и јас користам ова.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.283
11.766
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Многу се спори со пратки кои треба да се царинат. Порачувам работи од Германија на 16.06, добивам мејл дека е испратена на 18.06. Десет дена подоцна, на 28.06 влегува во Македонија и оди на царина. Таму заглави до вчера, 07.07, денес добив известие дека е стигната во локалнава пошта. Десет дена од Германија до Скопје се океј. Десет дена од Скопје до Охрид, not really.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Голем дел од службите користат годишен одмор така да капацитетот им е намален како на царина така и на поштарите.

lemon

read-only
19 август 2020
4
0
Здраво луѓе, ми треба информација за ДХЛ Експрес за пратки под 22 евра. Барав наназад во темава, ама ко што гледам повеќето постови се за пратки со поголема сума.

Има ли некој искуство со пратки под 22 евра (сосе достава) преку ДХЛ? Нарачав пратка од јапонскиот Амазон што кошта околу $23, односно околу 20 евра. Пратката тежи помалку од 500 гр и е музички албум (ЦД плус каталог, А4 формат отприлика).

Е сега, знам дека не би требало да има никакви давачки зашто е под 22 евра, ама пошто немам искуство со ДХЛ, ме интересира дали би имало додатни давачки? Да напоменам дека Амазон е селерот и ДХЛ беше единствена опција за достава.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Здраво луѓе, ми треба информација за ДХЛ Експрес за пратки под 22 евра. Барав наназад во темава, ама ко што гледам повеќето постови се за пратки со поголема сума.

Има ли некој искуство со пратки под 22 евра (сосе достава) преку ДХЛ? Нарачав пратка од јапонскиот Амазон што кошта околу $23, односно околу 20 евра. Пратката тежи помалку од 500 гр и е музички албум (ЦД плус каталог, А4 формат отприлика).

Е сега, знам дека не би требало да има никакви давачки зашто е под 22 евра, ама пошто немам искуство со ДХЛ, ме интересира дали би имало додатни давачки? Да напоменам дека Амазон е селерот и ДХЛ беше единствена опција за достава.
не би требало ништо да ти застане, треба да ти испорачаат директ на врата

lemon

read-only
19 август 2020
4
0
не би требало ништо да ти застане, треба да ти испорачаат директ на врата
Фала ти за одговорот :) И јас така мислам, ама зашто се приватна пошта, си реков подобро да прашам од некој што веќе знае за да не се изненадам.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Untitled.png
Копав по темава и не најдов баш соодветен одговор, што им значи остаток? Претпоставувам поминала на царина без проблем па ова остаток им значи да ја испратат до соодветната општина?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Тоа што не стигнале да го сработат денес го префрлиле (им останало) за утре.

lggit

read-only
9 март 2021
30
5
Пратка која не сум ја добил а на пошта мк тракерот стои дека е испорачана.
Ви се десило вакво нешто?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Пратка која не сум ја добил а на пошта мк тракерот стои дека е испорачана.
Ви се десило вакво нешто?
кога ти е испорачана (пред колку време?) .. кај мене знае поштарот коа ќе ја раздужи да ја испорача да ја маркне ко испорачана, а да не стигне истиот ден (да остане кај него у торба) па да ја донесе другиот ден. Ама се вон тоа веќе е сумњива пратка или грешно испорачана. Ми се има десено да ми донесат од комшија од друга зграда со исто име еднаш да .. а по темава има и некој случај коа им дале лажни тракинг бројчиња .. отиди до пошта провери си.

lggit

read-only
9 март 2021
30
5
кога ти е испорачана (пред колку време?) .. кај мене знае поштарот коа ќе ја раздужи да ја испорача да ја маркне ко испорачана, а да не стигне истиот ден (да остане кај него у торба) па да ја донесе другиот ден. Ама се вон тоа веќе е сумњива пратка или грешно испорачана. Ми се има десено да ми донесат од комшија од друга зграда со исто име еднаш да .. а по темава има и некој случај коа им дале лажни тракинг бројчиња .. отиди до пошта провери си.
Од вчера е статусот,ова е прв случај од 50+ нарачки последниве 3 години. не знам дали да реагирам одма у пошта или да чекам неколку дена.
Имаат ли пошта мк посебен сектор за вакви поплаки?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Од вчера е статусот,ова е прв случај од 50+ нарачки последниве 3 години. не знам дали да реагирам одма у пошта или да чекам неколку дена.
Имаат ли пошта мк посебен сектор за вакви поплаки?
имаат на страната или тука срчни на темава неколку пати е споделен. Ако е од вчера, може ќе ти го донесе денес/утре .. ако не ти донесе реагирај одма. Ти викам мојов поштар знае ако не стигне да чекира дека е испорачана, ама нареден ден одма ја имам дома. (Карпош пошта)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно