Што производ е?Се консултирав со ОПМ, ми го објаснија процесот и ми рекоа да си го пријавам случајот во ДПИ. Сега следен чекор ми е тоа.
Што производ е?Се консултирав со ОПМ, ми го објаснија процесот и ми рекоа да си го пријавам случајот во ДПИ. Сега следен чекор ми е тоа.
А мислиш дека не може да се расипат во меѓувреме, сите 4....Сега почнаа да измислуваат дека производите биле расипани, затоа сакале пари да ми вратат, а сабајле ми јавија да доплатам и да ги земам по регуларна цена...
Дечки ми треба ваше мислење и искуство со вакви ситуации.
Пред некој ден купив производ од сетек, при купувањето беше напоменато дека производот е со намалена цена. Го платив производот ми беше издадена фискална и ми рекоа дека ќе ми јават за неколку дена да го подигнам производот од продажниот салон(производот и стоел во магацин во моментот на продажбата).
Денес добивам повик од сетек и ми рекоа дека намалената цена не важи и за да го добијам производот мора да ја исплатам целосната сума или во спротивно ако сакам да ми ги вратат парите.
Попустот беше ептен добар и јас сакам да го добијам производот со намалената цена. Имаат право вака да менуваат, кога јас веќе го имам платено производот? Тоа си е нивна грешка, што не знаат што прават. Да се консултирам со ОПМ?
А за што производ се работи? - еве и јас да го повторам прашањето.Сега почнаа да измислуваат дека производите биле расипани, затоа сакале пари да ми вратат, а сабајле ми јавија да доплатам и да ги земам по регуларна цена...
Можни се повеќе сценарија
- да се зезнале што не ставиле клаузула - само по еден примерок по лице, па сеа си помислиле дека ти можда ќе препродаваш и ќе ќариш на нивни грб
- да им имат снемано, односно да ги обеќале на некој познат па сеа сакаат да те пишманат со повисока цена или им се има расипано
- да се попишманиле со попустот - еј претеравме, многу ефтино ова бре
итн.
Така вработениот ми кажа за попустот и дека истата графичка во моментот изнесува 65.000 денари(иако попустот не ми изгледаше реален, ама си реков штом вработениот ми го кажа тоа, go for it). Си реков топ, убав попуст зошто да не.
Исто така ми спомна дека пред некој ден дошол исто така друг муштерија да купи, му рекле и него дека е на попуст и тој си земал графичка исто така.
Си платив јас се уредно по цена од 65.000 денари за графичка, ми издадоа фискална за четирите графички и ми рекоа во понеделник ќе ти се јавиме да дојдеш да ги земеш од салон.
момци не знам зошто се силите и кревате толку фама. Сигурен сум дека грешката е на вработениот што ти го кажал попустот.
Замисли целиот попуст да оди на трошок на 1 вработен (што многу веројатно е нов/неискусен). Си требало да си ги платиш по 92.000 и готово.
Не треба да сте толку себични и лакоми.
A што мислиш - кога еден мој близок вработен во Анхоч врати многу повеќе кусур на муштерија - кој ги надокнади парите ? Мислиш на муштеријата око му трепна и ги врати ? СЕКОЈ си е одоворен за своите грешки и така треба да биде.момци не знам зошто се силите и кревате толку фама. Сигурен сум дека грешката е на вработениот што ти го кажал попустот.
Замисли целиот попуст да оди на трошок на 1 вработен (што многу веројатно е нов/неискусен). Си требало да си ги платиш по 92.000 и готово.
момци не знам зошто се силите и кревате толку фама. Сигурен сум дека грешката е на вработениот што ти го кажал попустот.
Дефинитивно е грешка на некој вработен или грешка во системот, со сила неможеш да ги земеш графичките без разлика дали си платил за нив. Како правно лице Сетек се обврзани да ти испорачаат роба во рок од Х денови или да ти ги вратат парите. ДПИ ќе интервенираат само доколку не сакаат да ти ги вратат парите, правното лице има право да одбие испорака на производи. Нема зошто да ти се правдаат дека производите се навистина со недостаток.Да ви одговорам на прашањето што е производот.
Производот е графички картички, rog strix rtx 3070.
Цената им беше 98.XXX денари кога јас решив да ги купам.
Си ставив пари во џеб за да ги купам по нормална цена, дека јас не знаев дека имаат попуст.
Одам во Сетек им велам колку графички имате на залиха и ми рекоа дека имаат 4.
Им велам во ред тогаш ќе ги земам, на што следеше прашање, знаеш колку им е цената?
Така вработениот ми кажа за попустот и дека истата графичка во моментот изнесува 65.000 денари(иако попустот не ми изгледаше реален, ама си реков штом вработениот ми го кажа тоа, go for it). Си реков топ, убав попуст зошто да не.
Исто така ми спомна дека пред некој ден дошол исто така друг муштерија да купи, му рекле и него дека е на попуст и тој си земал графичка исто така.
Си платив јас се уредно по цена од 65.000 денари за графичка, ми издадоа фискална за четирите графички и ми рекоа во понеделник ќе ти се јавиме да дојдеш да ги земеш од салон.
Сабајле ми се јавуваат и ми кажаа дека има грешка во цената, како демек последни четири биле овие и не можело по таа цена да ми ги продадат. Решението било или да ги вратат парите или да доплатам и да си ги земам графичките по регуларна цена, на што не се согласив.
Наредно ми јавија дека поради нивна грешка со цената, сега ми даваат попуст од 6000 за графичка и дека една графичка би изнесувала околу 92.000 денари, но јас пак не се согласив.
Следно беше што се консултирав со ОПМ им ја објаснив ситуацијата и ми рекоа да пријавам во ДПИ.
Јас се јавив во Сетек и им го кажав истото дека случајот ќе биде пријавен во ДПИ.
Кога го слушнаа зборот ДПИ, кој ли не ми се јави од Сетек, вработени, шефови на салони...
Следна приказна што ми ја кажаа било како демек графичките биле расипани и затоа не можеле да ми ги продадат, не им било за парите, ни за попустот и пак ми нудеа да ми ги вратат парите.
Му има логика муабетот на некој? Секој што ми се јави на телефон различна приказна ми кажа за графичките.
Ако им помине ова - бујрум -продавам 3090-ка за 30 000. сакаш 10 парчиња ? Дај ми 300 000 за недела дена ке ти ги дадам картиците . Значи јас имам недела дена што сакам право да правам со кешот - и после ке ти речам - Се расипаа - гром ги удри - НЕМА.. Еве ти ги назад 300 000. Може ?Дефинитивно е грешка на некој вработен или грешка во системот, со сила неможеш да ги земеш графичките без разлика дали си платил за нив. Како правно лице Сетек се обврзани да ти испорачаат роба во рок од Х денови или да ти ги вратат парите. ДПИ ќе интервенираат само доколку не сакаат да ти ги вратат парите, правното лице има право да одбие испорака на производи. Нема зошто да ти се правдаат дека производите се навистина со недостаток.
Дефинитивно е грешка на некој вработен или грешка во системот, со сила неможеш да ги земеш графичките без разлика дали си платил за нив. Како правно лице Сетек се обврзани да ти испорачаат роба во рок од Х денови или да ти ги вратат парите. ДПИ ќе интервенираат само доколку не сакаат да ти ги вратат парите, правното лице има право да одбие испорака на производи. Нема зошто да ти се правдаат дека производите се навистина со недостаток.
Ако им помине ова - бујрум -продавам 3090-ка за 30 000. сакаш 10 парчиња ? Дај ми 300 000 за недела дена ке ти ги дадам картиците . Значи јас имам недела дена што сакам право да правам со кешот - и после ке ти речам - Се расипаа - гром ги удри - НЕМА.. Еве ти ги назад 300 000. Може ?
A што мислиш - кога еден мој близок вработен во Анхоч врати многу повеќе кусур на муштерија - кој ги надокнади парите ? Мислиш на муштеријата око му трепна и ги врати ? СЕКОЈ си е одоворен за своите грешки и така треба да биде.
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден