Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Cashout на биткоин

cagwyn

read-only
16 јули 2012
5
1
Ohrid
Здраво дечки,

Пред некое време продадов 2 скина на CS:GO на одреден сајт и ме исплатија во биткоин на coinbase wallet на околу 200 eur.

Дали можам да направам било како cashout или барем на paypal пошо не гледам опција никаде? :(

Фала однапред.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.521
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
ecd.mk овде можеш да продадеш/купиш крипто валути, досега имам искеширано околу 60 000денари,
Креаираш акаунт, ставаш твоја сметка, ги продаваш коините и уште истиот ден ти прават исплата, парите ке ти легнат на сметка после 16:00 часот (барема така било во моите случаеви) во случај да не ги добиеш парите истиот ден слободно пиши им на Viber број на трансакција и ќе бидеш исплатен веднаш.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
ecd.mk овде можеш да продадеш/купиш крипто валути, досега имам искеширано околу 60 000денари,
Креаираш акаунт, ставаш твоја сметка, ги продаваш коините и уште истиот ден ти прават исплата, парите ке ти легнат на сметка после 16:00 часот (барема така било во моите случаеви) во случај да не ги добиеш парите истиот ден слободно пиши им на Viber број на трансакција и ќе бидеш исплатен веднаш.

Некако многу cumbersome ми е целава процедура...
Сигурен сум дека ќе најде членови на форумов што би можеле да му завршат работа за одреден процент...

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.521
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Исто така, друга опција ти е Crypto Tresor во Чаршија. 3% провизија.

Ако јас се прачувам ова е дефинитивно подобрата опција, иснтант cash без никаков track record за земени пари, не бев сигурен дали смеам да ги спомнам, незнам колку легитимно работат

puscyfer

hello world
10 декември 2010
65
163
Ne gledam na gorenavedenive moznost za prodazba na firo (bivso zcoin). Nekoj ima iskustvo so konkretnata valuta?

И

Избришан член 18474

Гостин
Претвори во биткоин и секој ќе ти прифати...

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Ќеш на рака ти даваат, без споделување никакви лични информации.
АТМ машините низ Европа у принцип имаат многу неповолен курс, башка ти бараат или телефонски број или емаил за контакт...

grunf

read-only
30 ноември 2021
3
3
Сакам најголем дел од криптото да префрлам на cold wallet. Која предност ја нудат со оглед на цената во споредба со обично USB кое може да се претвори во cold wallet? А и ги нема во продажба, само огласи.

NikolaJa

read-only
27 април 2019
43
7
ecd.mk како што гледам веќе не работи, дали знаете некој друг cashout систем, освен криптоматот во east gate?

metahuman

hello world
23 септември 2019
111
82
ecd.mk како што гледам веќе не работи, дали знаете некој друг cashout систем, освен криптоматот во east gate?
Binance P2P системот. Продаваш USDT, добиваш евра/долари на Wise, Skrill или некој друг платежен метод по твој избор. Без провизија, без ништо. Сам си одбираш на кој сакаш да му продадеш USDT спрема курсот што го нуди. Бирај некој со висок feedback и completition rate.

dasi4

read-only
14 август 2018
40
35
Преку Скрил пробувам, ама не можам ни дебитна ни кредитна картичка ни виза/мастер нишо не може да се додаде...
Има некој друг начин, платформа или слично што функционира за префрлање на пари на моја дебитна/кредитна картичка у МК?

NikolaJa

read-only
27 април 2019
43
7
Некој да провери, во АТМ-ов има моментално 565600 mkd во Ист Гејт Мол

Јас пробав да продадам USDT, откако ги пратив парите ми рече скенирајте лична карта, ја ставив за скенирање но ништо не се случи (не можев ни да ја скенирам). Побарав refund....

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Јас пробав да продадам USDT, откако ги пратив парите ми рече скенирајте лична карта, ја ставив за скенирање но ништо не се случи (не можев ни да ја скенирам). Побарав refund....
Не ти успеа трансакцијата не ги доби парите?

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.773
Преку Скрил пробувам, ама не можам ни дебитна ни кредитна картичка ни виза/мастер нишо не може да се додаде...
Има некој друг начин, платформа или слично што функционира за префрлање на пари на моја дебитна/кредитна картичка у МК?
Пробај со https://paysend.com

NikolaJa

read-only
27 април 2019
43
7
Да не си го згрешил чејнот за праќање на USDT? Има повеќе... преку кој новчаник праќаше и колку?
Не не, пратив USDT на трон мрежата, трансакцијата успешно пројде, но скенирањето на личната карта не успеа

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.583
3.227
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ајде да не отварам нова тема, тука да прашам.

Имам Binance акаунт и Binance wallet. Се ми е верификувано. Треба да ми пуштат нешто ситно 150-200 евра во Bitcoin. После тоа сакам да ги повлечам во кеш.
Прашањето ми е, дали да им кажам да ми ги пратат на Binance Wallet или гледам некаде пишува дека подобро ми е да отворам Trust Wallet или некој Electrum, затоа што ако имам само Binance Wallet не можам да ги повлечам во менувачница или на Bitcoin ATM туку морам од Binance Wallet на Trust Wallet или некој друг приватен wallet па после повлекување. Се ми е измешано :)
Кој е најбрз и најдобар начин?

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Некои го фалат atomic wallet, директно таму, па менувачница

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Ајде да не отварам нова тема, тука да прашам.

Имам Binance акаунт и Binance wallet. Се ми е верификувано. Треба да ми пуштат нешто ситно 150-200 евра во Bitcoin. После тоа сакам да ги повлечам во кеш.
Прашањето ми е, дали да им кажам да ми ги пратат на Binance Wallet или гледам некаде пишува дека подобро ми е да отворам Trust Wallet или некој Electrum, затоа што ако имам само Binance Wallet не можам да ги повлечам во менувачница или на Bitcoin ATM туку морам од Binance Wallet на Trust Wallet или некој друг приватен wallet па после повлекување. Се ми е измешано :)
Кој е најбрз и најдобар начин?
За ситна пара лесно се завршува работа in-person.
Ако си од/во Скопје - нека ти ги пратат на Binance директно (ваљда на тоа мислеш Wallet), ќе пиеме едно кафе и ќе ти дадам кеш за истите. без провизии за тебе :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно