Збирам, кога имаш залиха за продавање исправно е да си ја браниш робата.
Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликација
Испратено од HRY-LX1 преку IT.mk форум апликација
Немаат врска бројкиве. Не може 10100 да е на исто рамниште (па и за нијанса подобар) во single threaded performance сo R5 2600 а во Multi threaded performance да е помалку од половина ако земеме дека станува збор за 4c8t vs 6c12t.
Тоа се цени кои се недостапни за мнозинството еве кажи каде има плоча за 2000 и процесор за 125€?Матичната плоча Asus Z170I Pro Gaming ја платив 2000 денари, процесорот 7700K ќе ме чини вкупно 125 евра. Соодветна матична плоча за 3300X со каркатеристики како Asus Z170I Pro Gaming чини 150 евра, а 3300X ќе чини во најмала рака исто, т.е. 125 евра.
Тоа се цени кои се недостапни за мнозинството еве кажи каде има плоча за 2000 и процесор за 125€?
На кој цртан филм тоа?Како бе 150 евра? Таа плоча не е ништо посебно, слична таква имаш за 4500 денари.
Го гледаше видеото, или онака си тролаш по дифолт?
Зошто ми е ITX матична плоча за AM4 и зошто треба да ме интересира колку пари е?На кој цртан филм тоа?
Оди прашај колку е најефтина ITX матична плоча за АМ4.
i3 2020 = i7 2017На кој цртан филм тоа?
Оди прашај колку е најефтина ITX матична плоча за АМ4.
Го гледаше видеото, или онака си тролаш по дифолт?
Ајде тогаш ако е така спореди ги I3-6100 со и7-4790Абе 7700 е "стар" процеоср, пред 3/4 години ми бркал работа. После 3 години нормално е слични, heck, дури подобри перформанси да се добие за помалку пари. Технологијата секогаш напредува. Ако идеме по оваа дефиниција треба да прекинеме со купување ново, не?
Ајде тогаш ако е така спореди ги I3-6100 со и7-4790
Абе види, 100 пати сум кажал Интел водат педерска политика. Разликата во i3-6100 и i7-4790 се должи на фактот што тоа време АМД не беа сериозни конкуренти. Сега се притиснати од конкуренцијата.
Едит: Здрава конкуренција = побрз технолошки напредок. А и да бидеме реални, тој што купил 7700К пред 3 години веќе го убил од користење тој процесор.
Како бе го убил од користење? Уште му е под гаранција. 3 години стар го убил од користење хахахахах
Не знам на тебе што ќе ти е. Мене ми треба затоа што имам фенси iTX куќиште NZXT H200i во кое е сместена таа плоча.Зошто ми е ITX матична плоча за AM4
Од кај па јас да знам дали и зошто ТЕБЕ треба да те интересира? На темава и во дискусијава има повеќе учесници. Еден од нив пиша/праша за цените, па затоа јас ја спомнав. Не се однесува тоа на тебе и само на тебе.и зошто треба да ме интересира колку пари е?
Плочата ја купив овде од пријател кој е член на фоурмов. Процесорот е од Шведска од оглас. Ќе ми го донесе пријател во првиот момент кога ќе е возможен лет од Шведска кон Македонија, а тоа е за две недели.Тоа се цени кои се недостапни за мнозинството еве кажи каде има плоча за 2000 и процесор за 125€?
Со две големи забелешки:Абе 7700 е "стар" процеоср, пред 3/4 години ми бркал работа. После 3 години нормално е слични, heck, дури подобри перформанси да се добие за помалку пари. Технологијата секогаш напредува. Ако идеме по оваа дефиниција треба да прекинеме со купување ново, не?
Од секад си бил многу вицкаст, ама не секогаш ти ги сфаќам вицовите.
Каде прочита дека за некоја година треба нешто да ставам на z170? Z170 e од пред 5 години, не планирам ништо да додадавам.
3300X може да ми служел во 2015-та како солуција, денес сигурно нема да ми служи мене. Пошто ја отрувте темава со 7700K, ете ќе направиме споредба на 3300X со Intel-ова архитектура излезена пред 5 години. Двата процесори ќе ги клокнеме на максимум и ќе видиме на што се мастурбира и по што се сече вени на темава.
Контрадикторен и смешен е муабетов. Како тоа еден компјутер со горе-долу слични перформанси е мртва платформа, а друг е со жива. Не разбирам како тоа 3300X служи како моментална солуција, а 7700K не?
Патем, објасни ми што ќе правиш за некоја година со 3300X кога ќе стаиш нешто друго на „живата“ платформа? Дали 3300X ќе го фрлиш во ѓубре или ќе го користиш како привезок?
Плочата ја купив овде од пријател кој е член на фоурмов. Процесорот е од Шведска од оглас. Ќе ми го донесе пријател во првиот момент кога ќе е возможен лет од Шведска кон Македонија, а тоа е за две недели.
Со две големи забелешки:
-интел не даваше никаков напредок од прва до седма генерација, само минимални +15% perf gain, колку да се рече.
-10100 Кошта 120$ на излегување додека 7700 коштал 320$. Тоа не е нормално за Intel, AMD го направи тоа.
Да не беше AMD, интел во 2020та ќе продаваше cpu со брзина на 10100 по цена од 299$.
Уствари, искрено може и потсевесно да си го бранам 7700HQАстро, ти победи!
Брат, во било која ера низ историјава, овој момент е најгнасно да се биде Intel Fanboy. My condolences brother.
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден