Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

[Туторијал] cPay/CaSys PHP интеграција во 3 чекори

12 април 2017
1.918
1.259
Cika, чепкаше код нешто за да работи Woocommerce со плагинов или само ги попуни полињата у плагинчето?

Работи без код чепкање последно кога го користев. Се разбира, треба да те одобрат од Касис и да поминеш 7 тестови, па псле да може да наплаќаш суми.

Пред да ги поминеш тестовите, мислам дека максимум е до 10 денари.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
нема линк, читајте документација што ви праќаат.
ова е извадок од истата.
На нет го нема документов. Наследено ми е ова и сега пробувам да го кренам на нозе. Кој ја знае причината што не го закачиле ова нигде.

Последна промена:

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Еве ги последните верзии на документите.

Атачменти

• cPay_Merchant_integration_specification_v2.6.8.pdf
    995,1 KB · Прегледи: 59
  • cPay_Testing Procedures And Production Implementation_v1.0.7.pdf
    781 KB · Прегледи: 54

Waffles89

read-only
1 април 2020
1
1
Здраво на сите. Бидејќи темава е уште активна, морам да ве прашам - бидејќи CaSys имаат 0% корисничка поддршка, како и немаат телефон за контакт, мора да прашам некој кој се разбира. Доколку имате број за контакт, ве молам споделете го, зошто стварно нема смисла ова од нивна страна.

Го симнав плагинот од webops (бугарски web dev), користам WooCommerce продавница, во cPay URL ставив cPay, и сеуште покажува error. Веќе сум регистриран како merchant на cPay. Дури бара и password, што ми е малце сомнително, ама и тоа го ставив.

Затоа што на CaSys им пишав имејл пред неколку недели и уште не е вратено, дали има друг начин за контакт? Ви благодарам однапред.

12 април 2017
1.918
1.259
дали има друг начин за контакт

Ко ќе ти вратат на меил, прашај дали може по телефон да средите - најверојатно ќе ти даде број од телефон некој од тимот нивен.

Пиши им уште еднаш на меил, обично брзо враќаат.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.873
34.159
roka.mk
Враќаат на емаил , можеби ради ситуацијава да се редуцирани па затоа да чекаш толку долго.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.315
1.552
Skopje
Дека никад не сум имал прилика да работам со касис и со плугинов, може ли во кратки црти да ми објасни некој како иде процедурата?

Сега ќе се прави еден веб со вордпресс, за неколку производи и интеграција ќе биде со cpay. Банката е УниБанка.

Што треба прво да се направи? Се купува плугинот, се инсталира.. и после? Треба прво да се контактираат за одобрување или?

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Веќе сум регистриран како merchant на cPay.
Сега ќе се прави еден веб со вордпресс, за неколку производи и интеграција ќе биде со cpay. Банката е УниБанка.

мене ова ми личи на недоразбирање.
МОРА ДА ИМАТЕ ФИРМА, ЗА ДА ВООПШТО ПОЧНЕТЕ, ДА ПРОРАБОТИ!

прво фирма, па договор со банката па тогаш касис.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.315
1.552
Skopje
мене ова ми личи на недоразбирање.
МОРА ДА ИМАТЕ ФИРМА, ЗА ДА ВООПШТО ПОЧНЕТЕ, ДА ПРОРАБОТИ!

прво фирма, па договор со банката па тогаш касис.

Постои фирмата, со сметка во унибанка.. Затоа ја потенцирав банката, но не пишав дека постои фирма, моја грешка.

Потоа, кој се чекорите? Се контактира банката дека ќе иде интеграцијата со касис? Се регистрира корисникот на касис пред или после договор со банката? Или нема везе?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.887
5.597
Постои фирмата, со сметка во унибанка.. Затоа ја потенцирав банката, но не пишав дека постои фирма, моја грешка.

Потоа, кој се чекорите? Се контактира банката дека ќе иде интеграцијата со касис? Се регистрира корисникот на касис пред или после договор со банката? Или нема везе?
Се иде преку банката. На крај е тек комуникација со касис за крајните тестирања.
Прво контакт со банката, договор ова она...
Sent from my TELEFON using Tapatalk

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.315
1.552
Skopje
Има ли некој малце подетално да ми објасни, или? Контактирано е со банката, пратени се некој документи пдф фајлови, пренесоа информација дека иделе со касис.

Од тука што е следен чекор? Се прави регистрација на касис или не? Треба плугинот да се купи за да се направи поврзување? Дали треба некакви податоци од банката да се земат?

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Има ли некој малце подетално да ми објасни, или? Контактирано е со банката, пратени се некој документи пдф фајлови, пренесоа информација дека иделе со касис.

Од тука што е следен чекор? Се прави регистрација на касис или не? Треба плугинот да се купи за да се направи поврзување? Дали треба некакви податоци од банката да се земат?

Не, никава регистрација. Треба банката да ти врати податоци за мерхант од касис.
Све е до банкта, касис е само гејтвеј, немаш договори со нив.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.315
1.552
Skopje
Не, никава регистрација. Треба банката да ти врати податоци за мерхант од касис.
Све е до банкта, касис е само гејтвеј, немаш договори со нив.

Значи се симнува плугинот, и се бараат сите податоци од банката? Се поврзуваат со плугинот.. и толку?

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Значи се симнува плугинот, и се бараат сите податоци од банката? Се поврзуваат со плугинот.. и толку?
после иде ова [Туторијал] cPay/CaSys PHP интеграција во 3 чекори
Еве ги последните верзии на документите.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Здраво на сите. Бидејќи темава е уште активна, морам да ве прашам - бидејќи CaSys имаат 0% корисничка поддршка, како и немаат телефон за контакт, мора да прашам некој кој се разбира. Доколку имате број за контакт, ве молам споделете го, зошто стварно нема смисла ова од нивна страна.

Го симнав плагинот од webops (бугарски web dev), користам WooCommerce продавница, во cPay URL ставив cPay, и сеуште покажува error. Веќе сум регистриран како merchant на cPay. Дури бара и password, што ми е малце сомнително, ама и тоа го ставив.

Затоа што на CaSys им пишав имејл пред неколку недели и уште не е вратено, дали има друг начин за контакт? Ви благодарам однапред.
Точно, прилично се спори.

Во адреса стави го ова
Код:
https://www.cpay.com.mk/client/Page/default.aspx?xml_id=/mk-MK/.loginToPay/.simple/

Во пасворд стави: TEST_PASS
Со ова ќе ти напраиш сите тестови кои ти ги бараат. Мене ми пратија само англиска верзија на документот и успеав после 3 дена преписки да ги напраам. Дур сум лут сега и тазе ми е ова се мислам да напраам видео гајдови што ќе им користат на сите понатака, ама па ме курчи што ќе им завршам нив работа.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.315
1.552
Skopje
Може појаснување на ова? Маилов е од Касис. Викаат плагин немале - што би значело ова, плагинот кој го знаеме сите од 10е не функционира или?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно