Ти благодарам многу.Не ти треба таја лозинка. Следен чекор е да ги известиш cPay да ти издадат лозинка само доколку тестовите се успешни.
Ти благодарам многу.Не ти треба таја лозинка. Следен чекор е да ги известиш cPay да ти издадат лозинка само доколку тестовите се успешни.
Cika, чепкаше код нешто за да работи Woocommerce со плагинов или само ги попуни полињата у плагинчето?Функционира.
Cika, чепкаше код нешто за да работи Woocommerce со плагинов или само ги попуни полињата у плагинчето?
Треба да работи со пополнување на полињата.Cika, чепкаше код нешто за да работи Woocommerce со плагинов или само ги попуни полињата у плагинчето?
На вордпрес плагинот (а претпоставувам и за другиот начин е исто), што ставате во полето Cpay url?
Погледнете го атачментот 85819
Од кој линк е ова плиз? Фала ти.
нема линк, читајте документација што ви праќаат.Од кој линк е ова плиз? Фала ти.
На нет го нема документов. Наследено ми е ова и сега пробувам да го кренам на нозе. Кој ја знае причината што не го закачиле ова нигде.нема линк, читајте документација што ви праќаат.
ова е извадок од истата.
дали има друг начин за контакт
Веќе сум регистриран како merchant на cPay.
Сега ќе се прави еден веб со вордпресс, за неколку производи и интеграција ќе биде со cpay. Банката е УниБанка.
мене ова ми личи на недоразбирање.
МОРА ДА ИМАТЕ ФИРМА, ЗА ДА ВООПШТО ПОЧНЕТЕ, ДА ПРОРАБОТИ!
прво фирма, па договор со банката па тогаш касис.
Се иде преку банката. На крај е тек комуникација со касис за крајните тестирања.Постои фирмата, со сметка во унибанка.. Затоа ја потенцирав банката, но не пишав дека постои фирма, моја грешка.
Потоа, кој се чекорите? Се контактира банката дека ќе иде интеграцијата со касис? Се регистрира корисникот на касис пред или после договор со банката? Или нема везе?
Има ли некој малце подетално да ми објасни, или? Контактирано е со банката, пратени се некој документи пдф фајлови, пренесоа информација дека иделе со касис.
Од тука што е следен чекор? Се прави регистрација на касис или не? Треба плугинот да се купи за да се направи поврзување? Дали треба некакви податоци од банката да се земат?
Не, никава регистрација. Треба банката да ти врати податоци за мерхант од касис.
Све е до банкта, касис е само гејтвеј, немаш договори со нив.
после иде ова [Туторијал] cPay/CaSys PHP интеграција во 3 чекориЗначи се симнува плугинот, и се бараат сите податоци од банката? Се поврзуваат со плугинот.. и толку?
Еве ги последните верзии на документите.
Точно, прилично се спори.Здраво на сите. Бидејќи темава е уште активна, морам да ве прашам - бидејќи CaSys имаат 0% корисничка поддршка, како и немаат телефон за контакт, мора да прашам некој кој се разбира. Доколку имате број за контакт, ве молам споделете го, зошто стварно нема смисла ова од нивна страна.
Го симнав плагинот од webops (бугарски web dev), користам WooCommerce продавница, во cPay URL ставив cPay, и сеуште покажува error. Веќе сум регистриран како merchant на cPay. Дури бара и password, што ми е малце сомнително, ама и тоа го ставив.
Затоа што на CaSys им пишав имејл пред неколку недели и уште не е вратено, дали има друг начин за контакт? Ви благодарам однапред.
https://www.cpay.com.mk/client/Page/default.aspx?xml_id=/mk-MK/.loginToPay/.simple/