1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

[Туторијал] cPay/CaSys PHP интеграција во 3 чекори

Дискусија во форумот 'PHP, ASP, JSP (JavaServer Pages)' започната од Pulse, 30 Мај 2016.

  1. Fatal1ty_

    Fatal1ty_
    Großmeister

    21,841
    26,085
    28 Февруари 2008
    Машко
    Experienced Web Developer
    Ја го капирам како немааат официјален плагин, иначе тој функционира и е добар.
     
  2. artweb

    artweb
    On your way to fame

    1,336
    640
    5 Март 2012
    Машко
    невработен
    Немаат превод на документацијата, кај што нема превод и е доста непрегледна, поддршка нула.
    Катастрофа се.
     
  3. coNNectMKD

    coNNectMKD
    Gaining Experience

    394
    309
    13 Март 2017
    Машко
    Добро бе толку ли сме уназадени и немаме некој пајмент провајдер, соодветен за 21ви век? До сега не сум имал прилика да работам со касис т.е за локално поврзување, и ми изглеаат, бар до сеа, многу несериозни (а да не збораме за интерфејсот што не личи на ништо).

    Друг избор немаме во МК?
     
    На artweb му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rufflesaurus

    Rufflesaurus
    Gaining Experience

    84
    153
    16 Јуни 2018
    Машко
    Senior PHP Developer
    За жал не е ова фирма од типот на Stripe или Paddle па да се замара за секоја ситница да им направи на девелоперите да имаат одлично искуство при работа а и за корисниците да имаат поголема доверба при плаќање.

    Мислам дека има неколку банки кои нудат нивни сервис за плаќање, како NLB на пример.
     
  5. RootSci

    RootSci
    Intern

    4
    0
    10 Мај 2020
    Zdravo ,
    Se nadevam nekoj ke moze da mi pomogne.
    Pri bilo kakva promena na "value" vo nivniot "kod za prenasocuvanje" generira system error.
    Kade gresam?
     

    Прикачени датотеки:

  6. Pulse

    Pulse
    Practice makes perfect

    1,262
    1,311
    26 oктомври 2014
    Машко
    Full Stack Web Developer
    ти вади грешка затоа што checksum-от не ти е точен.
    треба да имаш код што од сите внесени вредности ќе генерира нов checksum.
    Барај по документацијата објаснето е.
     
    На RootSci му/ѝ се допаѓа ова.
  7. RootSci

    RootSci
    Intern

    4
    0
    10 Мај 2020
    Ти благодарам успеав да направам промени...

    Дали можете да ми помогнете околу PHP кодот...
    Сакам вредноста на "AmountToPay" да може да ја внесуваат самите клиентите.
     
  8. Pulse

    Pulse
    Practice makes perfect

    1,262
    1,311
    26 oктомври 2014
    Машко
    Full Stack Web Developer
    Зависи колку ти е комплексно ова барање, дали има платформа/логика позади сетото, вордпресс, ларавел?
    Ако е нај симпл додај инпут за внес на цена и то је то хД
     
    На RootSci му/ѝ се допаѓа ова.
  9. RootSci

    RootSci
    Intern

    4
    0
    10 Мај 2020
    Да се работи за Wordpress, и користам WPforms plugin.
    Да додам Инпут на Casys кодот ? Би било супер ако може ...


    Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
     
  10. Rufflesaurus

    Rufflesaurus
    Gaining Experience

    84
    153
    16 Јуни 2018
    Машко
    Senior PHP Developer
    Не заборавај на валидација и формат на бројот, затоа што корисникот може да проба да внесе глупости во формата.
     
    На artweb и RootSci им се допаѓа ова.
  11. RootSci

    RootSci
    Intern

    4
    0
    10 Мај 2020
    Ако може некој php да ми помогне.
    $globalpay = "вредност од field" ;

    како варијаблата $globalpay да земе вредност од некое поле внесено предходно.

    Целта ми е корисниците да внесат посакуваната сума што сакат да ја платат самите.
    -Wordpress
    -WPforms plugin






    Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
     
  12. Rufflesaurus

    Rufflesaurus
    Gaining Experience

    84
    153
    16 Јуни 2018
    Машко
    Senior PHP Developer
    $globalPay = $_POST['amount'] (или како и да ти е крстен input полето).

    Не знам дали има WP специфичен начин од тоа plugin-от што го користиш или пак самиот WP.
     
    На RootSci и artweb им се допаѓа ова.

Сподели

Вчитување...