mkextremer
user
- 4 февруари 2014
- 1.275
- 1.145
Секогаш било 18% на флеш мемории (SSD NVME HDD итн)па нели е 5% од кај сега 18?
Секогаш било 18% на флеш мемории (SSD NVME HDD итн)па нели е 5% од кај сега 18?
Секогаш било 18% на флеш мемории (SSD NVME HDD итн)
ХДД пишува 5%
Матична имам порачано, немав никаков проблем. Али сега гледам да порачам еден монитор со тоа нивното 'extra packaging'. Ќе споделам искуство за брзо се надевам.Дали некој порачувал физички големи пратки од вакви страски продавници. Ај мала пратка SSD не е подложна на оштетување, ама да порачаш систем, матична плоча, куќиште со стакло не знам што, страв ми е да не го пое**т по пат. Некој со вакво искуство?
extra packaging, со танги ќе ти го наполнат пакетот за болја суспензија.Матична имам порачано, немав никаков проблем. Али сега гледам да порачам еден монитор со тоа нивното 'extra packaging'. Ќе споделам искуство за брзо се надевам.
150 евра за производот, доставата и плаќање со картичка, ДДВ кај нас 5% или 7 и пол евра и нешто ситно за пошта, околу 160 евра
Воопшто не е лошо. За до на адреса нова роба да ми пратат со 5 проценти само ДДВ во рок од макс недела дена.150 евра за производот, доставата и плаќање со картичка, ДДВ кај нас 5% или 7 и пол евра и нешто ситно за пошта, околу 160 евра
ПС. Повеќе се исплати за бар 2-3 компоненти
Гледај логирај се со МК акаунт, цените се поевтини значително кај некои производи.. Кулерот е 125е, не 150е.Воопшто не е лошо. За до на адреса нова роба да ми пратат со 5 проценти само ДДВ во рок од макс недела дена.
ЕДИТ: Кошта и душевна цена. Гневот на оние што сакаат од МК Да купувам ќе треба на душа да го носам.
Затоа нагласив 150 евра за производот, доставата и плаќање со картичкаГледај логирај се со МК акаунт, цените се поевтини значително кај некои производи.. Кулерот е 125е, не 150е.
Cruciial P1 = Intel 660P.
Ама јас сега во моментов сакам да купам 1TB NVMe, побрзо би ми било одколку да се мачам да градам временска машина.Cruciial P1 = Intel 660P.
Ист контролер, исти мемориски чипови, Интел е малку побрз во пракса (понов фирмвер?).
Сетек:
Погледнете го атачментот 84633
Пола есен и зима се продаваше за 6600 ден. со нивните идиотски попусти.
Сега го нема на лагер, но тоа беше и очекувано. Цените на ССД одат нагоре, а понудата е се помала. Тој тренд ќе потрае до крајот на годината, но ќе важат истите услови како за Германците, така и за нашите.
Да не звучам како @xenon, ама срце ми се кине кога се одлеваат пари надвор од нашата мила Македонија...
Од 11.11 се до 15.01 овој модел можеше да се купи локално за 106 евра, а сега треба да се радуваме со зделка од 129е?
И нашите продавачки/продавачи вработени во Сетек, Анхоч и т.н. треба да земаат плати, како и нивните колеги од CU.de. Македонските деца исто така имаат месечен трошок за градинки, греење и т.н.
Би било убаво да се инсистира на купување на производи од нашите продавници, и во случај тоа да значи и малку (со усул) повисоки цени.
Така си помагаме самите себе си, и оставаме зрнце надеж дека ќе си ја сочуваме државата и економијата.
Германците и така имаат многу пари, не е зорт да им ги даваме и нашите. :hay:
Ако веќе мора од надвор, Ирците имаат многу поповолни цени од CU, а шипингот е 7 евра. Ова важи за ССД-а, само тоа го разгледував...
Ист контролер, исти мемориски чипови, Интел е малку побрз во пракса (понов фирмвер?).
Сетек:
Сега го нема на лагер, но тоа беше и очекувано. Цените на ССД одат нагоре, а понудата е се помала. Тој тренд ќе потрае до крајот на годината, но ќе важат истите услови како за Германците, така и за нашите.
Да не звучам како @xenon, ама срце ми се кине кога се одлеваат пари надвор од нашата мила Македонија...
Од 11.11 се до 15.01 овој модел можеше да се купи локално за 106 евра, а сега треба да се радуваме со зделка од 129е?
И нашите продавачки/продавачи вработени во Сетек, Анхоч и т.н. треба да земаат плати, како и нивните колеги од CU.de. Македонските деца исто така имаат месечен трошок за градинки, греење и т.н.
Би било убаво да се инсистира на купување на производи од нашите продавници, и во случај тоа да значи и малку (со усул) повисоки цени.
Така си помагаме самите себе си, и оставаме зрнце надеж дека ќе си ја сочуваме државата и економијата.
Ако веќе мора од надвор, Ирците имаат многу поповолни цени од CU, а шипингот е 7 евра. Ова важи за ССД-а, само тоа го разгледував...
Сетек:
Љубопитен сум како функционира процесот на царинарење. Стига пратката во МК. Прва станица е царината нели? Ја отвораат таму пратката да проценат колку проценти е ДДВ-то. Сигурно имаат човек што се разбира од тоа? или ги пребарува производите на нет? Им праќаат документ заедно со пратката до поштата за царинските трошици? Поштар ми ја носи до дома пратката и на рака му плаќам кеш колку што треба додатно?
Што очекувате бе џибери едни?
Фукнале 30% на нешто што кошта 1500 денари... Што од Гејминг кошта толку бе? Гејминг тоалетна хартија?
А за нешто стварно гејминг па и помалку од 10%.
Епа затоа не ја бива работата со хардверот во државава. И ова да ти било промоција...
Не биди накрај срце де...
Погледнете го атачментот 85470
btw, имаш лајк за "џибери", еј од кога го немам слушнато изразов, ми го направи денот...![]()