Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Нека пројдат избори, па ќе се радуваме ;)

Со нов скенер ќе се забрза испораката на пратки од пошта до граѓаните
Сега со скенерот има да летат пратките накај нас, само уште поштари да си вработат оти останаа само шефовите во пошта.

I

itstheigyg

Гостин
Сеа со скенерот нема да има поминување на телефони и слични пратки од +500 евра без царина

CBB_6

BBC
9 декември 2016
351
1.075
Претпоставувам на скенер би оделе мали а потешки и погломазни пратки.
Пакувањето на пратките со телефони од Чајна се горе-долу стандард исти, добро истренирано око на поштенски работник одма знај дека е телефон, оп на рака околу 200 грама, не се секирајте, не мора на скенер да го става, директ го фрла за царина.. освен ако не манал куршум минатата вечер па расположен да пропушти по нешто :D

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Да се надеваме дека скенерот не е во 1003 туку во просторијата каде ги царинат (1006) инаку ниту една пратка нема да протне туку така. :D

alexmk

read-only
28 јануари 2017
45
21
од друг извор на истата тема:

"Значително е поголем бројот на пратките што пристигнуваат преку брзите пошти, како што е ДХЛ или околу 30.000 пратки во 2018 година"
30000 мкд * 1500 мкд = ??
Mene mi stigna kozna jakna po DHL ni denar ne plativ. Kako neznam.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Да се надеваме дека скенерот не е во 1003 туку во просторијата каде ги царинат (1006) инаку ниту една пратка нема да протне туку така. :D
Моментално пратка ми заглави во царина во 1006. Претходно препратена од 1004. Што значи ...

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Уште во мај имав нарачано нешто од Али за 35 долари. Пакетот не ми стигна, нити проверив до каде е пратката, бидејќи не се замарам многу со такви работи. Пред 2 недели бев во пошта да проверам, кога го покажав бројот на пратка, на компјутерот излезе дека пакетот е доставен и подигнат. Човекот на шалтер ми рече да дојдам некој ден кога контролорите ќе биле тука да проверат..
Има шанси да се најде или отидено е ова ?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.921
8.414
Уште во мај имав нарачано нешто од Али за 35 долари. Пакетот не ми стигна, нити проверив до каде е пратката, бидејќи не се замарам многу со такви работи. Пред 2 недели бев во пошта да проверам, кога го покажав бројот на пратка, на компјутерот излезе дека пакетот е доставен и подигнат. Човекот на шалтер ми рече да дојдам некој ден кога контролорите ќе биле тука да проверат..
Пиши пропало.. Па тужи ги Пошта после.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Две сценарија се можни: Си добил број за следење од туѓа пратка и таа исправно е доставена до каде што треба а твојата можеби и воопшто да не е пратена, или твојата пратка некој ја украл. Со оглед дека мора да е потпишан тој што ја зел со број на лична карта, прво потврди со контролорите на чие име е испратена таа пратка. Ако е на твое, ќе ги најдат книгите за достава и ќе се види кој ја издал и кој ја подигнал.
Само многу си чекал, дури од мај нарачано...

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Две сценарија се можни: Си добил број за следење од туѓа пратка и таа исправно е доставена до каде што треба а твојата можеби и воопшто да не е пратена, или твојата пратка некој ја украл. Со оглед дека мора да е потпишан тој што ја зел со број на лична карта, прво потврди со контролорите на чие име е испратена таа пратка. Ако е на твое, ќе ги најдат книгите за достава и ќе се види кој ја издал и кој ја подигнал.
Само многу си чекал, дури од мај нарачано...
Бидејќи и претходно сум нарачувал од таму, досеа се стигнало, не би требало да не е воопшто пратена. Го контактирав испраќачот пред да одам во пошта, само ми потврди дека пратката е пристигната во Македонија. Има ли можност некој од пошта да си ја земал за себе? Се работеше за smart band.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
Тешко дека после толку време ќе ја најдеш пратката, можеш да пробаш ако имаш време. Доколку си добил рефунд не се ни замарај.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
daa.jpg

Ова ми го прати испраќачот, кога го прашав зошто сеуште не сум ја добил пратката.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно