Нека пројдат избори, па ќе се радуваме![]()
Сега со скенерот има да летат пратките накај нас, само уште поштари да си вработат оти останаа само шефовите во пошта.Со нов скенер ќе се забрза испораката на пратки од пошта до граѓаните
Нека пројдат избори, па ќе се радуваме![]()
Сега со скенерот има да летат пратките накај нас, само уште поштари да си вработат оти останаа само шефовите во пошта.Со нов скенер ќе се забрза испораката на пратки од пошта до граѓаните
Чекај првин обука треба за правилно користењеСо нов скенер ќе се забрза испораката на пратки од пошта до граѓаните
WOW!
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Mene mi stigna kozna jakna po DHL ni denar ne plativ. Kako neznam.од друг извор на истата тема:
"Значително е поголем бројот на пратките што пристигнуваат преку брзите пошти, како што е ДХЛ или околу 30.000 пратки во 2018 година"
30000 мкд * 1500 мкд = ??
Си имал к`смет.Mene mi stigna kozna jakna po DHL ni denar ne plativ. Kako neznam.
Па после ќе се расипе, па дел ќе чекаат...Чекај првин обука треба за правилно користење![]()
Па после ќе се расипе, па дел ќе чекаат...![]()
Ќе мислат дека е расипанСкраја да е. Не се расипува, не е кинески.
Моментално пратка ми заглави во царина во 1006. Претходно препратена од 1004. Што значи ...Да се надеваме дека скенерот не е во 1003 туку во просторијата каде ги царинат (1006) инаку ниту една пратка нема да протне туку така.![]()
Пиши пропало.. Па тужи ги Пошта после.Уште во мај имав нарачано нешто од Али за 35 долари. Пакетот не ми стигна, нити проверив до каде е пратката, бидејќи не се замарам многу со такви работи. Пред 2 недели бев во пошта да проверам, кога го покажав бројот на пратка, на компјутерот излезе дека пакетот е доставен и подигнат. Човекот на шалтер ми рече да дојдам некој ден кога контролорите ќе биле тука да проверат..
Има шанси да се најде или отидено е ова ?
Ништо значи, џабе.Пиши пропало.. Па тужи ги Пошта после.
Две сценарија се можни: Си добил број за следење од туѓа пратка и таа исправно е доставена до каде што треба а твојата можеби и воопшто да не е пратена, или твојата пратка некој ја украл. Со оглед дека мора да е потпишан тој што ја зел со број на лична карта, прво потврди со контролорите на чие име е испратена таа пратка. Ако е на твое, ќе ги најдат книгите за достава и ќе се види кој ја издал и кој ја подигнал.Уште во мај имав нарачано нешто од Али за 35 долари. Пакетот не ми стигна, нити проверив до каде е пратката, бидејќи не се замарам многу со такви работи. Пред 2 недели бев во пошта да проверам, кога го покажав бројот на пратка, на компјутерот излезе дека пакетот е доставен и подигнат. Човекот на шалтер ми рече да дојдам некој ден кога контролорите ќе биле тука да проверат..
Има шанси да се најде или отидено е ова ?
Бидејќи и претходно сум нарачувал од таму, досеа се стигнало, не би требало да не е воопшто пратена. Го контактирав испраќачот пред да одам во пошта, само ми потврди дека пратката е пристигната во Македонија. Има ли можност некој од пошта да си ја земал за себе? Се работеше за smart band.Две сценарија се можни: Си добил број за следење од туѓа пратка и таа исправно е доставена до каде што треба а твојата можеби и воопшто да не е пратена, или твојата пратка некој ја украл. Со оглед дека мора да е потпишан тој што ја зел со број на лична карта, прво потврди со контролорите на чие име е испратена таа пратка. Ако е на твое, ќе ги најдат книгите за достава и ќе се види кој ја издал и кој ја подигнал.
Само многу си чекал, дури од мај нарачано...
Не сум добил рефунд. Треба ли да им барам?Тешко дека после толку време ќе ја најдеш пратката, можеш да пробаш ако имаш време. Доколку си добил рефунд не се ни замарај.
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден