dipetar
hello world
- 1 мај 2019
- 370
- 150
Еве со кои имаат договор.
Другите - нула.
Еве со кои имаат договор.
Од кај го извадивте зборов, па уште со голема буква.Портацијата
Ваљда треба да се користи “Портирање“ ако се употребува странски израз.Од кај го извадивте зборов, па уште со голема буква.
А бе кажи префрлување, пренесување на број.
ПОРТАЦИЈА.
Фино.И така, Турција, Телекабел и СМС. Праќање не работи. Ни од еден оператор. Информациска СМС за цени и слично, стигна само после рачно мењање на Водафон. Претходно автоматски на Туркцел, рачно на Туркцел и Авео, јок.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Овие се комедии. Ај СМС што не работи. Него и дојдовен повик не работи. Само и само ако си на ист оператор со тој што те бара, може да те побара. Ако не, или од ВИП или Телеком од МК, јавуе инвалид намбр. А ти можеш да бараш кон каде сакаш. Сменети мрежи, рачно на сите, 2Г, 3Г, 4Г не ни сака (вип и телеком сакаат), ништо не помага. Ако ти е Ауто нетворк и си брка работа телефонот, за да те добијат е игра на среќа и веројатност. Од 15тина македонци овде само 2 имаме и број од ТК и само тие 2ца се со проблеми. Едниот мојот е портиран од Вип, другиот е нивни 074. Значи и тоа нема врска.И така, Турција, Телекабел и СМС. Праќање не работи. Ни од еден оператор. Информациска СМС за цени и слично, стигна само после рачно мењање на Водафон. Претходно автоматски на Туркцел, рачно на Туркцел и Авео, јок.
Онда ме разбираш.Овие се комедии. Ај СМС што не работи. Него и дојдовен повик не работи. Само и само ако си на ист оператор со тој што те бара, може да те побара. Ако не, или од ВИП или Телеком од МК, јавуе инвалид намбр. А ти можеш да бараш кон каде сакаш. Сменети мрежи, рачно на сите, 2Г, 3Г, 4Г не ни сака (вип и телеком сакаат), ништо не помага. Ако ти е Ауто нетворк и си брка работа телефонот, за да те добијат е игра на среќа и веројатност. Од 15тина македонци овде само 2 имаме и број од ТК и само тие 2ца се со проблеми. Едниот мојот е портиран од Вип, другиот е нивни 074. Значи и тоа нема врска.
На вибер, вратија пред некој ден нешто кој број како каде, како да не гледаат сами кој број, и толку ги снема. Не одговараат не се ни јавуваат на Вибер.
Комедииииии.
Едвај чекам да ми дојдат кај да е и пак да ми нудат префрлање на бизнис броеви и слично.
Затоа јас земав да ги експерументирам со број кој реално ми е неважен. На малата и е супер за во Скопје, ама недајбоже да отидеше со другарки да речам до Грција и да неможеше да ја добијам. А вака ке си пишам приговор во Ск, (како ти имаа речено за само уште неколкуте оператори што демек ги зезаат, а усрвари испаѓа само некои им работат), и ги чекам да дојдат за мојот со понуди ...Онда ме разбираш.
Јас патувам минимум два пати на месец во Европа и знаеш како ми е.
Два месеци траеше нашата „врска“.
Nevermore.
Знае некој чива мрежа користат?
Роамингот само единствена маана. Засега сум еве веќе недела дена во Грција, немам никакви проблеми ни со СМС, повици, пробав кратко и интернет функционира. Воглавно имаа (незнам дали сега им е средено или не) проблеми со СМС примање/испраќање во некои земји.^^ Благодарам.
Некој нешто негативно да сподели?![]()
Не можеш смс кон странски земји да праќаш.^^ Благодарам.
Некој нешто негативно да сподели?![]()
Битно имаат роаминг кај брачата.Она кога си на косовски оператор во роаминг, а Телекабел ти посакува среќен пат во Монако.
Погледнете го атачментот 79053 Погледнете го атачментот 79054
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден