Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Со медијаторот АЕК се спогодивме со операторот и обештетен сум за проблемите.
Испаднаа Телекабел многу коректни.
Но јас нема да ја користам таа мрежа повеќе, Портацијата е завршена.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ако може да кажеш кога ќе имаш време секако.

Како оди целата процедура во кратки црти.

Поднесуваш приговор, чекаш, како комуницираш понатака...?!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.234
Од кај го извадивте зборов, па уште со голема буква.
А бе кажи префрлување, пренесување на број.
ПОРТАЦИЈА.
Ваљда треба да се користи “Портирање“ ако се употребува странски израз.
Ние затуцаните и понатаму ќе употребуваме “Префрлање“

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
И така, Турција, Телекабел и СМС. Праќање не работи. Ни од еден оператор. Информациска СМС за цени и слично, стигна само после рачно мењање на Водафон. Претходно автоматски на Туркцел, рачно на Туркцел и Авео, јок.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
И така, Турција, Телекабел и СМС. Праќање не работи. Ни од еден оператор. Информациска СМС за цени и слично, стигна само после рачно мењање на Водафон. Претходно автоматски на Туркцел, рачно на Туркцел и Авео, јок.

Фино.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509

Овие се комедии. Ај СМС што не работи. Него и дојдовен повик не работи. Само и само ако си на ист оператор со тој што те бара, може да те побара. Ако не, или од ВИП или Телеком од МК, јавуе инвалид намбр. А ти можеш да бараш кон каде сакаш. Сменети мрежи, рачно на сите, 2Г, 3Г, 4Г не ни сака (вип и телеком сакаат), ништо не помага. Ако ти е Ауто нетворк и си брка работа телефонот, за да те добијат е игра на среќа и веројатност. Од 15тина македонци овде само 2 имаме и број од ТК и само тие 2ца се со проблеми. Едниот мојот е портиран од Вип, другиот е нивни 074. Значи и тоа нема врска.
На вибер, вратија пред некој ден нешто кој број како каде, како да не гледаат сами кој број, и толку ги снема. Не одговараат не се ни јавуваат на Вибер.
Комедииииии.
Едвај чекам да ми дојдат кај да е и пак да ми нудат префрлање на бизнис броеви и слично.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Овие се комедии. Ај СМС што не работи. Него и дојдовен повик не работи. Само и само ако си на ист оператор со тој што те бара, може да те побара. Ако не, или од ВИП или Телеком од МК, јавуе инвалид намбр. А ти можеш да бараш кон каде сакаш. Сменети мрежи, рачно на сите, 2Г, 3Г, 4Г не ни сака (вип и телеком сакаат), ништо не помага. Ако ти е Ауто нетворк и си брка работа телефонот, за да те добијат е игра на среќа и веројатност. Од 15тина македонци овде само 2 имаме и број од ТК и само тие 2ца се со проблеми. Едниот мојот е портиран од Вип, другиот е нивни 074. Значи и тоа нема врска.
На вибер, вратија пред некој ден нешто кој број како каде, како да не гледаат сами кој број, и толку ги снема. Не одговараат не се ни јавуваат на Вибер.
Комедииииии.
Едвај чекам да ми дојдат кај да е и пак да ми нудат префрлање на бизнис броеви и слично.

Онда ме разбираш.
Јас патувам минимум два пати на месец во Европа и знаеш како ми е.
Два месеци траеше нашата „врска“.
Nevermore.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Онда ме разбираш.
Јас патувам минимум два пати на месец во Европа и знаеш како ми е.
Два месеци траеше нашата „врска“.
Nevermore.
Затоа јас земав да ги експерументирам со број кој реално ми е неважен. На малата и е супер за во Скопје, ама недајбоже да отидеше со другарки да речам до Грција и да неможеше да ја добијам. А вака ке си пишам приговор во Ск, (како ти имаа речено за само уште неколкуте оператори што демек ги зезаат, а усрвари испаѓа само некои им работат), и ги чекам да дојдат за мојот со понуди ...

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.811
Неозбилни се ептен, ми се чини дека и по година-две нема да се оправат.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Читај наназад, доста е шарено искуството, колку што сфаќам за МК нема некои поголеми проблеми, најголем проблем е роамингот...

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.297
1.320
^^ Благодарам.

Некој нешто негативно да сподели? :)
Роамингот само единствена маана. Засега сум еве веќе недела дена во Грција, немам никакви проблеми ни со СМС, повици, пробав кратко и интернет функционира. Воглавно имаа (незнам дали сега им е средено или не) проблеми со СМС примање/испраќање во некои земји.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.702
3.348
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
СМС известувања за препуштен повик доцнат по 20 мин (не повеќе од саат).

Интернетот е стабилен и не крадат.

Мрежата за разговори е солидна (користат од Телеком мрежа).

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

S

Sukhoi

Гостин
5267285483.png

Not good, not bad.
Куманово, пакет 500 денари. Не е до телефонот (иако е стар и спор) ама лани имав извадено 110 мегабити down и 20-30 up на вип мрежа на отворен простор.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Zashto Facebook ne go raspoznava telekabel kako broj za verifikacija? U kontakt centar mi vikaat sredeno e.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Добро го решија проблемот со верификација и авторизација со МИ акаунт. Некој со искуство? Кај ќерка ми сеуште нејке на Редми 5 плус да направи. Нонстоп дава нешто SMS gateway fail, и Xiaomi authorisation fail, така нешто.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв