Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
$717.91, плус $3.15 по трансакција (од Payoneer), плус 3% cross-border fee (стандардни трошоци при секоја трансакција), излегува $742.69. Не е воопшто страшно плус $4 на толкав износ, бар според мене.
3.15$ фиксни плус 3.5% провизија на 717.91 ти доаѓа 3.15+25.13=28.28 што е точно во децимала со тоа колку му има земено провизија, нема никакви 4$ плус

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
страшно е, вадење картица во еу 25еу годишни трошкови, претварање од долари во еу 0,5% по фер курс од XE, вадење на банкомат во гр 3.5еу, ќар си ни лук јал ни лук мирисал, ама вие си знаете...
Пак ќе мора да ги смениш во менувачница, плус ќе потрошиш пари и време до Грција, повеќе во зијан ќе бидеш. :)
Денес вадев пари од Пејонир и пробав повеќе банки со исти цифри.
Пејонир рече дека можам да извадам 5732 МКД. (сметка од 111 усд)
Јас пробав на сите со иста сума од 5500 МКД.

НЛБ - Ќе ви бидат одземени 300 денари за странска сметка (нешто вакво).
Шпаркасе - Немате доволно средства (зема $1)
Унибанка - Немате доволно средства (зема $1)
Халкбанк - Ми извади 5500 мкд и ми останаа $4.33 на сметка

Најверојатно и на другите банки се покачени даноците...
Така е, матаматиката вика и тие по 300 денари наплаќаат.
Ти фалеле 5-6 денари до 5500.
Уа лоповииииииии.

Последна промена:

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
ПроКредит ќе врши исплата во евра: ЕВРА НА БАНКОМАТ – Уникатна услуга на Прокредит Банка

Е сеа, доле завршува со: "Се што Ви е потребно за користење на овие уникатни поволности е да бидете клиент на ПроКредит Банка и да имате сметка во ЕУР".

Само корисници на ПроКредит ќе можат да вадат или?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
ПроКредит ќе врши исплата во евра: ЕВРА НА БАНКОМАТ – Уникатна услуга на Прокредит Банка

Е сеа, доле завршува со: "Се што Ви е потребно за користење на овие уникатни поволности е да бидете клиент на ПроКредит Банка и да имате сметка во ЕУР".

Само корисници на ПроКредит ќе можат да вадат или?

очигледно ова ќе важи само за од своја сметка да вадиш пари, а не да може од Payoneer да вадиш евра на банкомат ...

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Ова не е од сега туку веќе некое време го има. Неможеш да вадиш пари од странски картички во Евра туку од твојата сметка во нивната банка или ти дава од девизната или ти ги конвертира како во менувачница.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Точно така.
Имав пишано баш за ПроКредит и нивните банкомати пред неколку месеци.
Пробав да извадам во евра од странски картички - но неуспешно.
После 15 мин објаснување со нивната техничка служба, испадна дека ова важи само за ПроКредит корисници кои имаат трансакциска еврова сметка, и ќе можат од неа да вадат директ евра на АТМ наместо да одиш на шалтер или менувачница.

Still, it is cool ако си ПроКредит корисник...
Ако успеат да воведат "EUR Money-In" на овие банкомати - тогаш дефинитивно се мењам од НЛБ на ПроКредит.. =)

Edit: да повлекуваат и дополнуваат евра директно на банкомат.
Опааа, ова е тоа што ми требаше.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Still, it is cool ако си ПроКредит корисник...
Ако успеат да воведат "EUR Money-In" на овие банкомати - тогаш дефинитивно се мењам од НЛБ на ПроКредит.. =)

Edit: да повлекуваат и дополнуваат евра директно на банкомат.
Опааа, ова е тоа што ми требаше.

Почекај, мислам дека повеќето ќе го следат примерот..

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Имам едно офтопик прашање, не најдов посоодветна тема.

Сум слушнал дека, Халк банка имаат можност да вадиш пари од банкомати на други банки, без провизија. Дали е ова точно?

gordon freeman

hello world
1 јули 2011
113
55
gordon freeman's setup  
Video card
intel hd
OS
win 7
Некој да е влечел пари од Payoneer сметка во македонска банка, која банка прима од таму?

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Извештај од банка каде што го пишува твоето име и адреса на живеење.
Доколку си во НЛБ, можеш тој извештај да го земиш онлајн преку нлбклик.

И што сте се уплашиле толку, приложете било каков документ ако ви побараат, и да е грешка ќе ви кажат, па ке аплоадирате повторно. Исто така има и онлајн сапорт кој што можете да го контактирате од Пон - Пет. Прашај и ке ви кажат што како.

Од каде поточно треба да се спушти тој PDF формат od НЛБ клик? Барам и незнам каде

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Од ујп не мрдна работава, ја скапав од трчање еве ги ништо од нив. Едната платена година си седи неплатена онлајн, другата пресметана година си дреме. И ја сакам така плата да земам :).

gordon freeman

hello world
1 јули 2011
113
55
gordon freeman's setup  
Video card
intel hd
OS
win 7
Ако прочиташ некоја страна назад во темава - ќе најдеш доста корисни информации :)
ти ако си прочитал неколку страници наназад ќе си видел оти нема ништо за некој да каже за банка со пејонир, така само си тропаш, колку да набилдаш мислења.

MartinJack3d

hello world
21 октомври 2016
119
85
Дали сте ваделе од Бугарски банкомат некогаш ? - Ќе ме води патот накај Софија, па чисто информативно да прашам!

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Дали сте ваделе од Бугарски банкомат некогаш ? - Ќе ме води патот накај Софија, па чисто информативно да прашам!

рачунај само ќе ти дае левои (конверзија правиш) иначе нема што да е проблем, сегде кај што има мастеркард лого можеш да вадиш. Одбегавај од оние генеричкине банкомати (што не се на банка) највиѓе лапаат провизии.

12 април 2017
1.918
1.259
Некој од Косово да вадел пари и искуство ??
@danco_mmun
Во Косово на 1000Е (2тр. х 500) ми даде строго само 50-ки банкомати.
Косовскиот АТМ Рајфајзен (Raiffesen) ми зеде по дополнителни 5 евра на трансакција, на згора процентот од банката од кој што ми е картичката.

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Едно прашање. Ми стигна сега новата картичка во USD ама порачав една и во EUR. Парите што ми стигнуваат на Payoneer се во долари и гледам си стојат на сметката од долари. Како можам да ги префрлам на таа во евра и од таа да си вадам?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно