И каков е ЛГ-во споредено со Сони-то погоре што го предложи @olikomerc (освен што овој е 65ка) ?Ако неможе да си дозволи ОЛЕД, тогаш СК серијата е најблиску нешто до ОЛЕД, со т.н Квантум Дот технологија.
4k SUHD SMART LED TV LG 65SK8100 PLA, 65"(165cm), 200Hz, 4K cinema HDR, 10bit panel, α7 processor, WebOS4.0, WiFi
Некој?Погледнете го атачментот 67785
Се мислам меѓу овие 2 тв-а од Сетек или некој друг тв до 20к. За вториот ми нудеа и некое апаратче за 4к за 2 ипол илјади.
Мислења?
Некој?
Првиот е Смарт и 4к , ги видов во живо,тој поевтиниот има подобри бои(појака острина) додека на вториот фигурите се движеа некако поживо.И на двата флаера го пишува истиот телевизор, освен цена не видов разлика значи земи го поефтиниот, чиста логика.
Дај предлог за модел ?Џабе фрлени пари се и двата.
ОвојДај предлог за модел ?
Дали да земам Грундинг/Телефункен ултра хд или Самсунг/ЛЏ фул хд?Што е подобра опција?Дечки што ќе кажете за Grunding телевизорите,дали имате искуства?
Јас имам дома Грундиг 32" FHD. Го земав за прошлото светско и уште функционира одлично. Искрено бев малце скептик, го земавме на некоја промоција по ниска цена, имаше само една година гаранција и еве го влага во петта година сега.Дечки што ќе кажете за Grunding телевизорите,дали имате искуства?
Јас имам проблем со една „32ка“, после 2 години нешто откажува панелот, а има звук. За не многу пари ми го оправаат на сервис, ама наводно има проблем со ладење на тој напонски дел и рика нешто. Пак не би земал од тој бренд, односно за буџет варијанта би одел на најмногу гаранција.Дали да земам Грундинг/Телефункен ултра хд или Самсунг/ЛЏ фул хд?Што е подобра опција?
За која намена ти е скрин шер, филмови?Земав LG 55UK6400. Е сега лаптопот виа хдми си се појавува али некако сликата е ок па потемна и се губи на моменти. Пуштам Microsoft Edge и се губи сликата, го гасам и се појавува пак. Со стариот ТВ немаше ваков проблем. Кабелот е 1.4 од пред 4години, лаптопот е thinkpad lenovo со онборд графичка. Мислење?
Земав LG 55UK6400. Е сега лаптопот виа хдми си се појавува али некако сликата е ок па потемна и се губи на моменти. Пуштам Microsoft Edge и се губи сликата, го гасам и се појавува пак. Со стариот ТВ немаше ваков проблем. Кабелот е 1.4 од пред 4години, лаптопот е thinkpad lenovo со онборд графичка. Мислење?
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1008 FREYA 10W LED 200LM BATTERY
610,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден