Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ситни интересни работи од AliExpress,Ebay...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И сега кој е најдобар магнетен микро УСБ конектор? Ми треба за најмалку 3 уреди, а идеално би било без кабел затоа што имам Анкер оклопен кевларски тешкоартилериски причамтипричу кабел, па само адаптерот да се наштека на него, но веројатно не постои тоа. Најдов, но не знам кои се квалитетни.

Не ми треба фаст чарџ, а би било пожелно да може дата низ него. Кога сме кај тоа, ако може дата, тогаш и + уште едно парче УСБ Ц.

Веројатно кај некој продавач од кој што можеш да си докупуваш конекторчиња, но тие што ги најдов не ми изгледаат квалитетни. Не знам дали сите (или повеќето) се компатибилни едни со други?

Конекторите почнуваат да ми се распаѓаат.

Последна промена:

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
И сега кој е најдобар магнетен микро УСБ конектор? Ми треба за најмалку 3 уреди, а идеално би било без кабел затоа што имам Анкер оклопен кевларски тешкоартилериски причамтипричу кабел, па само адаптерот да се наштека на него, но веројатно не постои тоа. Најдов, но не знам кои се квалитетни.

Не ми треба фаст чарџ, а би било пожелно да може дата низ него. Кога сме кај тоа, ако може дата, тогаш и + уште едно парче УСБ Ц.

Веројатно кај некој продавач од кој што можеш да си докупуваш конекторчиња, но тие што ги најдов не ми изгледаат квалитетни. Не знам дали сите (или повеќето) се компатибилни едни со други?

Конекторите почнуваат да ми се распаѓаат.
Јас ова го нарачав како додаток за каблите. Изгледа е компатибилен со предходниот кабел што го купив. GARAS Type C To Micro/For lightning Magnetic Adapter For iPhone/Android 3in 1 Data Cable Converter Adapter Type C To Micro USB C-in Adapters from Cellphones & Telecommunications on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard
(from AliExpress Android)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Изгледа овој ќе биде. На Али од преголем избор се испогубив.

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Дали некој порачувал од тие малите дронови што се со поефтина цена 15-30$.
Детето напна за дрон, па приметив дека има и со пониски цени (jbg сеа толку можам да си дозволам), но не знам кои би биле подобри (секако во тој ранг на цена)?

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Ми стигна пред неколку дена мејл дека пратката е пристигната во земјата т.е. Македонија. Од тогаш колку дена треба да поминат за да ми стигне? Еве понеделникот ми стигна мејлот уште ја немам добиено.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Нарачав од овој мерачов за чистота на вода, по препорака на некој од членовите овде Xiaomi TDS meter tester Portable Detection Pen Water Quality Test Quality Test Pen EC TDS 3 Tester Meter Digital-in Smart Remote Control from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group

Еве некои бројки ако ве интересираат за квалитетот на водата кој ги имам измерено во овие 2-3 дена.

1. Изворска (пластика) 55 (Најчиста)
2. Горска (пластика) 95
3. Пелистерка (пластика) 125
4. Планинска (полнета од еден планински извор на Кожув) 180
5. Чешмовача (Гевгелиска) 240
6. Битолска (пластика) 450 (Не ми е јасно како ја продаваат оваа вода, кој тоа стандарди ги има поминато )

Недостасуваат уште, но ќе ги измериме и останатите па ќе ажурираме список.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Океј сето ова, само ме интересира колку би мерело точно ова чудо.
Имате мерено со некој апарат за таа намена па да направите споредба или?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Немам мерено со друг апарат/инструмент, ако има некој друг мерено би било добро да направиме споредба.

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Незнам дали баш вака може да мерите. По дефиниција ТДС:
A TDS meter indicates the total dissolved solids (TDS) of a solution, i.e. the concentration of dissolved solid particles. Dissolved ionized solids, such as salts and minerals, increase the electrical conductivity (EC) of a solution.
Значи ако водата е минерална нормално дека ќе измерите повисока бројка...Ама сепак некој хемичар што разбира треба да појасни, бар јас така мислам. Баш пробај дестилирана вода да измериш по некоја логика мислам дека би требало тука нула да добиеш.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Нарачав од овој мерачов за чистота на вода, по препорака на некој од членовите овде Xiaomi TDS meter tester Portable Detection Pen Water Quality Test Quality Test Pen EC TDS 3 Tester Meter Digital-in Smart Remote Control from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group

Еве некои бројки ако ве интересираат за квалитетот на водата кој ги имам измерено во овие 2-3 дена.

1. Изворска (пластика) 55 (Најчиста)
2. Горска (пластика) 95
3. Пелистерка (пластика) 125
4. Планинска (полнета од еден планински извор на Кожув) 180
5. Евина (пластика) 198
5. Чешмовача (Гевгелиска) 240
6. Битолска (пластика) 450 (Не ми е јасно како ја продаваат оваа вода, кој тоа стандарди ги има поминато )

Недостасуваат уште, но ќе ги измериме и останатите па ќе ажурираме список.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Незнам дали баш вака може да мерите. По дефиниција ТДС:
A TDS meter indicates the total dissolved solids (TDS) of a solution, i.e. the concentration of dissolved solid particles. Dissolved ionized solids, such as salts and minerals, increase the electrical conductivity (EC) of a solution.
Значи ако водата е минерална нормално дека ќе измерите повисока бројка...Ама сепак некој хемичар што разбира треба да појасни, бар јас така мислам. Баш пробај дестилирана вода да измериш по некоја логика мислам дека би требало тука нула да добиеш.
На Али како да пишуваше дека мери ппм. Инаку ако мери тдс ваљда битолска чешмовача (пакувана во пластика) би требало да биде со мала вредност, мека вода имаат во Битола. Баш ме интересира мерење на скопска чешмовача (тврда вода), ако иде некој накај Гевгелија нека му однесе флаша вода на Баки. :)

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
еми ај сефте денес нарачав па сега ке чекаме.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Една недела ми пишува на пратката the item is pre-advised. Знае некој што значи ова бидејќи ја нарачав пред 2 недели и уште нема тракинг информација.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Една недела ми пишува на пратката the item is pre-advised. Знае некој што значи ова бидејќи ја нарачав пред 2 недели и уште нема тракинг информација.

Нова година им е на луѓето.

CBB_6

BBC
9 декември 2016
361
1.124
Aбе ко кинеска Нова година да им е и на нашиве во царина, телефоно за 5 дена од Сингапур до Скопје, а веќе 12 дена дреми в пошта на царина :mad:

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260

Имав ист случај, го пишуваше истото 2-3 недели дури не стигна пратката во Амстердам. После тоа имаше точен и навремен тракинг каде е.

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage