Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung Galaxy Note 8

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Освен процесор што друго ќе има подобро S9? И колку претпоставувате дека ќе падне цена на Note8 кога ќе искочи S9?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ајде и јас да се "пофалам", колатерално станав сопственик на Ноте 8. Го купив од @Molec за внук ми меѓутоа по неколку дена користење свати дека му е преголем за раката и ме замоли да го продадеме за да купиме помал, т.е. S8. Па наместо да го продаваме по огласи решив да го користам јас дур да излезе S9+. Првично, по неколку часовно користење не забележувам некои битни разлики во перформанси и можности во однос на S7 Edge. На мое разочарување инсталиран е Аndroid 7.1 по дифолт. Дали е излезен официјално Android 8 за него и кој знае/може да ми помогне да го апдејтирам и да ги префрлам лањата од мојот стар телефон S7 Edge. Пробав со бекап на гугл акаунтот меѓутоа многу контакти и сетирања недостасуваат. Хелп?
Патем, кога треба да излезат S9–ките и колку ќе се подобри од 8–ците?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Дали е излезен официјално Android 8 за него и кој знае/може да ми помогне да го апдејтирам и да ги префрлам лањата од мојот стар телефон S7 Edge.

Oreo нема уште официјално, ќе чекаме и за Note 8 и за S8/S8+.

S9 би требало да го најават крај на февруари, и освен ако не направат како Apple, па поголемиот да добие две камери, а помалиот да остане на една, не го гледам како значително подобар од S8. Да, подобар процесор, (веројатно) 6GB RAM на плусот, ама прашање е колкава ќе е real life разликата и дали ќе вреди.

ПС, со здравје да го користиш :)

Sent from my TI-83

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
Ајде и јас да се "пофалам", колатерално станав сопственик на Ноте 8. Го купив од @Molec за внук ми меѓутоа по неколку дена користење свати дека му е преголем за раката и ме замоли да го продадеме за да купиме помал, т.е. S8. Па наместо да го продаваме по огласи решив да го користам јас дур да излезе S9+. Првично, по неколку часовно користење не забележувам некои битни разлики во перформанси и можности во однос на S7 Edge. На мое разочарување инсталиран е Аndroid 7.1 по дифолт. Дали е излезен официјално Android 8 за него и кој знае/може да ми помогне да го апдејтирам и да ги префрлам лањата од мојот стар телефон S7 Edge. Пробав со бекап на гугл акаунтот меѓутоа многу контакти и сетирања недостасуваат. Хелп?
За миграција на контакти и апликации користам Samsung Smart Switch Samsung Smart Switch: Transfer Contacts, Music and More I Samsung US до сега супер функционираше пробано со Note 4 -> Note 5 -> S7 Edge

@psyside ќе ти помогне за миграција/освежување/убрзување/апдејти. Јас не стигнав да го впрегнам, го поиграв без сим неколку саати и го вратив во кутија...ми се десија срања само шо го земав и немав време да му видам лезет :(

Не е искочен официјален апдејт за Орео, месецов или макс Февруари.

Иначе осетно е побрз од s7 edge и без рачно оптимизирање, проверено. А најголеми разлики во можности се камерите и пенкалцето. Ако не ги користиш редовно вистина, нема големи разлики.

Изменето од модератор:

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
^ Да се надоврзам за можностите...Fingerprint reader-от е на ниво на Xiaomi флегшипите (пипаш и за дел од секунда се пали екран и се отклучува), мене ми беше прифатлива и позицијата, не идеална. Кај Ѕ7 Еdge e различен филинг јер мора да стиснеш копче, поспоро работи и по 4 регистрирани отпечатоци од истиот прст во различни агли пак утиња 1-2 од 10 пати, и позицијата според мене е полоша.

Iris scan и Face recognition не стигнав да ги испробам темелно, ама проверив дека Iris scan работи во слабо осветлена просторија кога на камерата и е компир резолуцијата од што е темно, но ако носиш наочари има проблеми. Face recognition не работеше добро на темно, ама во добро осветлена просторија и со наочари немаше проблеми.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Како што читнав овие 2 дена S9+ ќе има подобар процесор, 300mAh батерија+ и нијанса подобра камера од Note8. Исто прочитав и дека само S9+ ќе биде со 2 камери што не ми се допаѓа. Ако било која верзија има 4GB RAM, си пукаат во нога самите.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Како што читнав овие 2 дена S9+ ќе има подобар процесор, 300mAh батерија+ и нијанса подобра камера од Note8. Исто прочитав и дека само S9+ ќе биде со 2 камери што не ми се допаѓа. Ако било која верзија има 4GB RAM, си пукаат во нога самите.
Прашањето е само дали С9+ ќе има барем 4000mah батерија или ќе се циганчат и понатаму.

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026

Не е еден има и во Македонија на Орео што шибаат веќе неколку дена. ;)

За жал Самсунг си го стегна NDA убаво и точно знаат која група на сериски броеви користи DM(development mode) ромови и кој leak-увал. Дечкото што објави на reddit го снема и ги избриша сите постови во рок од 24 часа се надевам дека останал да работи уште во Самсунг. :innocent::innocent:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB