Исто ке има подобра камера и подобар дисплеј.Освен процесор што друго ќе има подобро S9? И колку претпоставувате дека ќе падне цена на Note8 кога ќе искочи S9?
Дали е излезен официјално Android 8 за него и кој знае/може да ми помогне да го апдејтирам и да ги префрлам лањата од мојот стар телефон S7 Edge.
Патем, кога треба да излезат S9–ките и колку ќе се подобри од 8–ците?
За миграција на контакти и апликации користам Samsung Smart Switch Samsung Smart Switch: Transfer Contacts, Music and More I Samsung US до сега супер функционираше пробано со Note 4 -> Note 5 -> S7 EdgeАјде и јас да се "пофалам", колатерално станав сопственик на Ноте 8. Го купив од @Molec за внук ми меѓутоа по неколку дена користење свати дека му е преголем за раката и ме замоли да го продадеме за да купиме помал, т.е. S8. Па наместо да го продаваме по огласи решив да го користам јас дур да излезе S9+. Првично, по неколку часовно користење не забележувам некои битни разлики во перформанси и можности во однос на S7 Edge. На мое разочарување инсталиран е Аndroid 7.1 по дифолт. Дали е излезен официјално Android 8 за него и кој знае/може да ми помогне да го апдејтирам и да ги префрлам лањата од мојот стар телефон S7 Edge. Пробав со бекап на гугл акаунтот меѓутоа многу контакти и сетирања недостасуваат. Хелп?
Патем, кога треба да излезат S9–ките и колку ќе се подобри од 8–ците?
Со здравје да се служиш, топ телефонче за ало алоАјде и јас да се "пофалам"
Прашањето е само дали С9+ ќе има барем 4000mah батерија или ќе се циганчат и понатаму.Како што читнав овие 2 дена S9+ ќе има подобар процесор, 300mAh батерија+ и нијанса подобра камера од Note8. Исто прочитав и дека само S9+ ќе биде со 2 камери што не ми се допаѓа. Ако било која верзија има 4GB RAM, си пукаат во нога самите.
Прашањето е само дали С9+ ќе има барем 4000mah батерија или ќе се циганчат и понатаму.
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден