Enquito
poweruser
- 8 август 2017
- 2.618
- 1.785
Како што ви е веројатно познато, компанијата Рејзер го представи своето првенче во смартфон сегментот. Компанијата стекна многу фанови и е препознатлива по својата гејминг периферија и хардвер, посебно на балканот
Телефонот доаѓа со ИПС дисплеј од 120фпс на 1440*2560 резолуција односно QHD. Ова колку што ми е на мене познато е прв таков дисплеј на Андроид телефон, од што го имаше на последниот иПад и беше многу добро прифатен, Once you go 120, you never go back
Се надевам и дека Самсунг, Лг и останатите ќе го прифатат овој тренд и ќе понудат телефони со 120фпс. Пошто ова троши батерија, телефонот доаѓа со 4000мАмп и без хеад пхоне џек, но затоа доаѓа со НАЈДОБРИТЕ стерео фронт фејсинг спикерс секој со свој АМП и 24битен ДАК со сертификат од THX, исто така доаѓа со донгле со сопствен 24битен ДАК, исто така се надевам дека и ова ќе стане стандард и кај другите кои немаат 3.5мм џек. Најголемо изненадување е цената, сите знаеме дека Рејзер е познат по солените цени, и јас очекував цена од 1000€+, како и рецензентите, но телефонот ќе оди по цена од 700 долари/евра, што е нормална цена за сите флегшипи. Еве некои први импресии кај јутуберите: