Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mеханички тастатури

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Еднаш имам порачано, т.е. тетка ми порача процесор за 900 мкд и од тогаш немам порачано од причини што повеќето викаат не носат до македонија, а на кинези не му вервам xD
А што, нели стигна процесорот!?
Инаку кај и да се свртиш околу тебе се е кинеско.
И мобилниот што го имаш ти е склопен во кина:)

comakot

hello world
23 февруари 2017
473
385
А што модел зема од Aliexpress?
некако Lingbao Jiguanshi беше со блу свич и за 2 месеци почнаја копчињата да откажват сега така ја чувам за кеф да си терам на свичовите, истотака зедов од анхоч гигабајт форс к85 ргб ама гледам од шо скапав чукање на неа почнаја по 2-3 пати да пишуваат

comakot

hello world
23 февруари 2017
473
385
А што, нели стигна процесорот!?
Инаку кај и да се свртиш околу тебе се е кинеско.
И мобилниот што го имаш ти е склопен во кина:)
За тоа знам ама вака што се на пример скапи работи не му вервам на кинезине, иначе стигна процесорот и како секое дете се радваш :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Скапи работи само од продавачи со висок рејтинг, крај краева ако те зезне и ти подвали fake роба можеш да си отвориш спор и да си ги вратиш парите.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.670
6.952
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
некако Lingbao Jiguanshi беше со блу свич и за 2 месеци почнаја копчињата да откажват сега така ја чувам за кеф да си терам на свичовите, истотака зедов од анхоч гигабајт форс к85 ргб ама гледам од шо скапав чукање на неа почнаја по 2-3 пати да пишуваат

За тоа Lingbao ајде јасно ми е, ама Гигабајтов ме чуди тоа да се деси. Можда треба нешто да се исчисти..

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Пиши тука дали е добра.

Изгледа неверојатно добро во живо, а за филингот на свичовите би рекол дека не се за секого - не ми се споредливи со ниедни Cherry свичови иако во рувјуа ги споредуваат со кафеави, Кулер Мастерот ми е со кафеави, овие дефинитивно не се слични

comakot

hello world
23 февруари 2017
473
385
За тоа Lingbao ајде јасно ми е, ама Гигабајтов ме чуди тоа да се деси. Можда треба нешто да се исчисти..
Секоја недела (секоја среда) ја чистам незнам зошто почна да прави така иту онака секое копче убо го чистам па сите овие копчињата со вода и сјај па со 300 разни чуда и сега почна да прави вака

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.624
6.057
Битола
Изгледа неверојатно добро во живо, а за филингот на свичовите би рекол дека не се за секого - не ми се споредливи со ниедни Cherry свичови иако во рувјуа ги споредуваат со кафеави, Кулер Мастерот ми е со кафеави, овие дефинитивно не се слични
Значи до врата ти ја донесоја, шипинг и царина не плати. Можеби зависи од цената, кулермастерот што сакам да ја порачам е скапичка. BTW колку време и беше потребно да стигне? И дали плаќаше преку paypal или со стандардна дебитна виза?

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Значи до врата ти ја донесоја, шипинг и царина не плати. Можеби зависи од цената, кулермастерот што сакам да ја порачам е скапичка. BTW колку време и беше потребно да стигне? И дали плаќаше преку paypal или со стандардна дебитна виза?

12 дена, во пошта стигна, не до врата. ПЛатив со Пејпал

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.968
6.066
Skopje

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Brown switches добри се за гејмање или да барам red ?

Brown се нешто како златна средина... црвените се супер за играње ама за куцање мене лично ми беа тиња, заради лесната активација многу често правев грешки при куцање. Според мене најдобри свичови за правење било што се црните

Skorp

hello world
25 август 2016
491
509
Skopje
Brown се нешто како златна средина... црвените се супер за играње ама за куцање мене лично ми беа тиња, заради лесната активација многу често правев грешки при куцање. Според мене најдобри свичови за правење било што се црните

Повеќе гејмам него што куцам али ако нема некоја голема разлика да ми прави во ФПС игри, ондак brown ќе земам. Такви и има у МК... Ја гледам иначе Quick Fire

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Од кај ја зема и која цена
  • Keyboard: Logitech G413 (Romer switch)
?

comakot

hello world
23 февруари 2017
473
385
Ebay, околу 113 евра
вака ми се чиниш како повеќе да знајшш вака каај има со brown негде во мк или да барам од овие на ебај ооти како што гледаш ова ме нервира гигабајтоов почнна по дваа пати да пиши и мака мии е да бришшам на секое

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
вака ми се чиниш како повеќе да знајшш вака каај има со brown негде во мк или да барам од овие на ебај ооти како што гледаш ова ме нервира гигабајтоов почнна по дваа пати да пиши и мака мии е да бришшам на секое

Повели

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.624
6.057
Битола
Brown switches добри се за гејмање или да барам red ?
Обично Linear свичови се подобри за гејмање од Tactile поради тоа што полесно се активираат и побрзо можеш да направиш и полесно double click. Tactile ама се совршени за пишување. Red според мене се најдобри за гејминг.

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
Се јавив во сетек и во дд ја немаат на залиха, па најдов на дд ripjaws km570, има некој искуство со ripjaws тастатури?
G.Skill Ripjaws KM570 (Нексио)
Steelseries Apex M500 (Анхоч)
Cooler Master QuickFire XTi (Сет)
Cooler Master MasterKeys Pro L (Сет)
Cooler Master QuickFire Ultimate (Сет)

Јас би бирал меѓу овие опции со Cherry MX Red/Brown.

Skorp

hello world
25 август 2016
491
509
Skopje
Обично Linear свичови се подобри за гејмање од Tactile поради тоа што полесно се активираат и побрзо можеш да направиш и полесно double click. Tactile ама се совршени за пишување. Red според мене се најдобри за гејминг.

Која тастатура што ја има кај нас би ми ја препорачал?
ФПС гејминг...

comakot

hello world
23 февруари 2017
473
385
G.Skill Ripjaws KM570 (Нексио)
Steelseries Apex M500 (Анхоч)
Cooler Master QuickFire XTi (Сет)
Cooler Master MasterKeys Pro L (Сет)
Cooler Master QuickFire Ultimate (Сет)

Јас би бирал меѓу овие опции со Cherry MX Red/Brown.
Нарачав од ебај corsair k95 platinum за ова има да ме избркат од дома хахаха ама ќе видам дали ќе стигни оти прво ќе оди кај брачед во германија па од таму ке пушти хаха па ако не стигни би одел за ова г.скил или master keys M или Ѕ

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.624
6.057
Битола
Која тастатура што ја има кај нас би ми ја препорачал?
ФПС гејминг...
Никоја бидејќи немаме избор, ама вкусот е субјективен и она што мене ми се допаѓа не значи дека и тебе ќе ти се допадни. Јас чекам да донесат TKL тастатури од CM, RIPJAWS и GENESIS па да зеам една од нив бидејќи подобри се ТKL за гејминг од ергономски аспект и плус полесно го движиш послободно маусот. Ова мое мислење настрана, има неколку red switch тастатури кои можеш да ги купиш. Од брендовите најмногу им верувам на CM бидејќи во минатото за се ми се нашле и висококвалитетна роба прават.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.624
6.057
Битола
Нарачав од ебај corsair k95 platinum за ова има да ме избркат од дома хахаха ама ќе видам дали ќе стигни оти прво ќе оди кај брачед во германија па од таму ке пушти хаха па ако не стигни би одел за ова г.скил или master keys M или Ѕ
Masterkeys S е предобра, ја нема кај нас инаку ќе ја земев досега. Овие од сетек само L ја донеле.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно