Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Сакам да кажам, има дечки кои не се членови на форумов, кои уствари читаат и решаваат да купат телефон од 40.000 денари, зборот ми е да не се изненадат од коа ќе ги дадат парите :)

Се сеќавате на фотографијава (живот во Македонија според Сител)
lambo.jpg

Да потсетам, Сител длабоко беа уверени дека вака се живее во Македонија. Сител не ширеше вести и пропаганда неверувајќи.
Дали е тоа реалната вистина дали се заслепени... претпоставувам нашиот National Debt ќе каже. Бројките не лажат.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Хехе, такви сме ние приврзаниците на непроверените технологии.
Кој од кој, поголем слепец. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Некој е повреден затоа што не се воздига иПхоне на темата...

What do ;( ??

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Сакам да кажам, има дечки кои не се членови на форумов, кои уствари читаат и решаваат да купат телефон од 40.000 денари, зборот ми е да не се изненадат од коа ќе ги дадат парите :)

Се сеќавате на фотографијава (живот во Македонија според Сител)
lambo.jpg

Да потсетам, Сител длабоко беа уверени дека вака се живее во Македонија. Сител не ширеше вести и пропаганда неверувајќи.
Дали е тоа реалната вистина дали се заслепени... претпоставувам нашиот National Debt ќе каже. Бројките не лажат.
Наместо неоснован хејт, може аргументирано нешто да извадиш?
Си пишувал аргументирано, не знам што е сега работава.

Не се секирај за долгот, што мислиш зошто се копа на велико?
Па долгот ќе го враќаме!

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Некој е повреден затоа што не се воздига иПхоне на темата...

What do ;( ??
Избриши ја Самсунг темава :(
И така сме слепци, нема ни да приметиме дека ја нема.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Избриши ја Самсунг темава :(
И така сме слепци, нема ни да приметиме дека ја нема.

Епа така е ко се користат со непроверени технологии, измишљотини, маркетиншки гимици... Бриши мајсторе :)

Онтопик: никој го нема портирано ромот од Ѕ8 на Ѕ7?

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Наместо неоснован хејт, може аргументирано нешто да извадиш?
Си пишувал аргументирано, не знам што е сега работава.

Не се секирај за долгот, што мислиш зошто се копа на велико?
Па долгот ќе го враќаме!

Верувај ми постот ми е без никаков хејт и добро аргументиран.

Коа се купуваат нови работи, без разлика што и да е, и најдоброто и најлошото, општата состојба на единката е hyped about it. Не ти е битно дали нешто е мазно или сецка, битно е ново и си најпозитивен што некогаш ќе бидеш за тој уред или што и да е купено.
Пример, првична реакција на членот кој купил с8 е:
S8 Orchid Gray.
Телефонов е ТООООООООООООООООООООООООООП!!!!!!!!!!!!!!
Ирис скенеров, е лудница. Одлично работи. Подобро и попрецизно од фингерпринт скенерот на S7 edge.
Самиот скин делува пофлуидно и респонзивно споредено со с7 еџ, иако брзината им е идентична, се приметува разлика во респонзивноста. И aнимациите се доста попрофи.
Звукот е значително подобрен, пак неможе со Ајфон 7, но сепак е подобар од претходно.
Многу јака ствар е ова со нотификацииве од вајбер, многу моќно изгледаат.
Секоја чест на Самсунг за уредов. Одличен е и вреди за сите пари. :)

При што следната ракција е:

S8 е добар во поглед на мазност, но сепак не е нешто којзнае што.
Напредок има од ланскиот модел и тоа ми се допаѓа.
Уредов е доволно мазен и добар, за да посака човек да го замени само за Ноте8, S9 кога ќе искочи и толку. :)
Пошто го користам некои скоро некои 3 недели, да дадам мислење на Ирис скенерот.
Малце повеќе го пофалив од што треба, знае да е топ, но 50% од времето, едно 20-30% е ок ( ќе отклучи, али ќе причекаш секунда ), и остатокот или нема да отклучи или ќе се мисли подолго време па ќе отклучи.
Незнам дали и скенерот треба константно да се брише. Како и да е сега го користам фингерпринт скенерот и така со маска на телефонот лесно е пристапен.
Но сепак сеуште сметам дека е одлично парче хардвер.

Не сакам да го злоупотребам членот, и извинување за мултицитирање на неговите постови на ваков (педерски) начин но неговите постови се убав опис за тоа како и би требало еден уред да биде опишан и критикуван.

Мојот пост кога стапив во контакт со с8 беше:

Двајца блиски пријатели купија s8 мици, и да потврдувам дека iris скенерот има опција да се штиклира каде што со самото кликање на хоме копчето одма се уклучува и отклучува. Но од 3 обида 1- 1.5 неуспешни, бидејќи навистина треба да гледаш во екранот со отворени очи и на оддалеченост од околу 30 цм. Софтвер е тоа што е, ама телефонот реално изгледа порнич :D

На оваа тема за Самсунг нема ама баш ниту една критика за Самсунг телефоните, било s7, edge, с8 од дечките што ги користат или од нивните фанови.

Дали мислите дека посоти совршен телефон, комплетен уред без ниту една маана.
Јас не мислам, затоа и во темата за Iphoni можете да прочитате огромен број на критики за таквиот.
Единствено позади кое стоам и не менувам мислење е дека ios е најсовршениот оперативен систем за мобилни на планетава. Ios во неговиот екосистем работи, совршено. Тоа што кај нас во државава е беда и мизерија и, користиме mi box за тв, и лаптопи од 15.000 денари не е крив ЕПЛ. Андроидод особено тачвизот работи делумично во каква сакаш средина, дали е linux, windows, backtrack, macos. Хардвер и не ме интересира, но го разбирам револтот со бејзелите, со екранот, со резолуцијата, со големината. Иако лично таквите не ми сметаат.

Mojot Iphone 6s, зависно од денот но околу 16h веќе е со 20% батерија, но со хеви дјути јузиџ, скоро никогаш не е на wifi, строго LTE. знае да закочи, блокира сецка, но мојот е џејлбрејкуван. Iphone от на девојка ми е на последниот софтвер и работи како што пишав за софтверот, совршено, ниту еднаш нема заглавено сецнато, и она си легнува со 30 проценти батерија преостанати во 23:30. Но таа е 90% од времето на wifi.
S7 обичниот на другарот завршува со околу 20-30% навечер, и неговиот е 80% од времето на wifi.
Зборот ми е сите анализи се премногу субјективни, и релативни, и варираат од корисник до корисник. Секако дека батеријата на с8 или с7 е поголема од таа на iphone но сепак на крајот на денот зависи од корисникот.

Постовите од типот со новиот апдејт, телефонот е ултра помазен, капацитетот на батеријата зголемена за волку посто онолку посто. Секако дека ќе е побрз моментално поради бришење на ќешот, и освежувањето на телефонот би требало да даде маргинално подобрување на батеријата. После одредено време од барем 3 месеци се добива реална слика за тоа каков е како функционира телефонот, само што после одредено време никој не ја прикажува овде на форумов.

Не се овде работи за воздигнување на епл или ајфон, мислам уште крале остана да пишува за епл, останатите 90% од членовите на форумов се тешки фанови на Самсунг особено. Постовите во темава се од подобри на најдобри. Една критика нема.

Поентата ми беше, јас со мои очи лично го тестирав телефонот, отклучувањето iris скенерот работи од 5 обиди 2 или максимум 3 пати. Ве принудува да се враќате на технологија од 2012 со цртички да отклучувате екран поради невозможното користење на фингерпринт сензорот.
Најбазичното, најфундаменталното нешто на еден телефон е отклучувањето и пристапувањето до home screen от. Самсунг го има најкатастрофалното решение за отклучување на телефонот и сите што го поседуваат или што стапиле во контакт со него со чест на исклучоци ниту еднаш го немаат критикувано, ниту еднаш немаат напишано како не работи и како не е добро имплементирано.
Коментарите од масата која е фан на Самсунг одат до таа мера, каде се пишува "iris скенерот работи совршено, само треба да се подигне, да се постави под агол од 30 степени, на растојание од 30 цм со косинус, тангенс алгоритам од блокчејн на етериум" Дали некоја ја сфаќа иронијата.
Мислење и искуства од членови што апла очигледен фејл на Самсунг за отклучување го сметаат како одлично изведено и дека функционира совршено, не знам дали треба а се зимаат во предвид и да се потпира некој на нив.,
Затоа пишав скап е телефонов, немој да се заебе некој да го купи од постовите во оваа тема па да се изненади :)

theee

hello world
19 декември 2012
107
109
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39
С7 еџ не се полни ваљда рикна батеријата дека го натопив во солена вода, дали постои можност да се префрлат слики и останати работи од телефонот? Не планирам да го поправам затоа што веќе ја купив осмицата али многу битни ми се сликите што ги имав.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

martinmilcev

hello world
23 октомври 2015
254
244
martinmilcev's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3-3220 & DeepCool Gammaxx 400
Motherboard
GiGABYTE GA-B75-D3V LGA 1155
Storage
500gb Sata 2 HDD
PSU
500W Gembird PSU6X-12-B Black Power Series
RAM
12GB (2x4GB & 2x2GB) Kingston Hyper X Blu
Video card
GiGABYTE GTX 650 Ti BOOST 2GB GDDR5
Case
SAMA K4 Gaming Black
Mouse
Motospeed V30
Keyboard
Rampage KB-R88
Audio
SteelSeries Siberia V2
Monitor
Dell S2415H
OS
Windows 10
Да се надоврзам на влавот:
Точно е дека нема на темава ама баш ич критика за самсунг телефоните, се добива впечаток дека уредите се WOW и дека се совршени. Јас после долго време користење ајфон, се одлучив за с8 плус со големо влијание од темава и форумот, мислејќи дека нема мани и дека андроид не е тоа што беше итн. Ама не е баш така, налетав на доста разочарувања. Поентата ми е:
Има премногу пофалби а ич критики. Се добива лоша, не реална и неточна претстава за уредите за луѓе (како мене) кои не се запознаени со истите.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
Точно е дека нема на темава ама баш ич критика за самсунг телефоните, се добива впечаток дека уредите се WOW и дека се совршени. Јас после долго време користење ајфон, се одлучив за с8 плус со големо влијание од темава и форумот, мислејќи дека нема мани и дека андроид не е тоа што беше итн. Ама не е баш така, налетав на доста разочарувања. Поентата ми е:
Има премногу пофалби а ич критики. Се добива лоша, не реална и неточна претстава за уредите за луѓе (како мене) кои не се запознаени со истите.
Кои се најголемите маани што ти ги сретна на твојот С8? (С8 обичниот го зеде или плусот)

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

Еве реков, ќе се изненади некој :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Има и доста критики, само треба да расчепкате низ темава. Користам С8+ но не сум фан на Самсунг, сум кажал што ми се допаѓа, а што не ми се допаѓа на телефонов. Не верувам дека некој од членовите овде ја пофали локацијата, формата, и прецизноста на фингерпринтот кај С8. Во неколку поста јас, а и други членови го спомнавме прелевањето на боите по еџојте. Стварно незнам кои маани ги имаат овие уреди, а не се веќе спомнати во темава.

martinmilcev

hello world
23 октомври 2015
254
244
martinmilcev's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
500gb Sata 2 HDD
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA K4 Gaming Black
Mouse
Motospeed V30
Keyboard
Rampage KB-R88
Audio
SteelSeries Siberia V2
Monitor
Dell S2415H
OS
Windows 10
Кои се најголемите маани што ти ги сретна на твојот С8? (С8 обичниот го зеде или плусот)
С8 плус.
Маните се околу софтверот дефинитивно. Андроид си е андроид. Тук-там ќе залагира, ќе закочи, па ќе заглави скроз некогаш и така. Апликациите и нивната функционалност споредено со иос? Нула. Лоадирањето на месинџер пораките кое го спомнувам во неколку наврати, лудило. Чекање и до минута време. Ако ви значи брзина на отварање на апликации, а не и функционалноста и мазноста на истите, гоу фор ит.
Неколку пати дури ми се случија и многу чудни работи. Телефон заклучен со фаца со фингерпринт со 300 глупости, го вадам од џеб, телефонот ѕвони на рандом особа. После тоа пак, случајно го приметив сам ми уклучи блиц во џеб. What the hell?
Ова сензорот за очи пак ќе речам е смешка голема. Фејс рекогнишн си користам место тоа, подобро функционира. Ама неможам да кажам дека е тоа мана, не ме тера сепак никој да го користам, ама е гимик страшен.
С8 плус = изглед, задна камера, дисплеј - се останато ајфон.

martinmilcev

hello world
23 октомври 2015
254
244
martinmilcev's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
500gb Sata 2 HDD
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA K4 Gaming Black
Mouse
Motospeed V30
Keyboard
Rampage KB-R88
Audio
SteelSeries Siberia V2
Monitor
Dell S2415H
OS
Windows 10

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
С8 плус.
Маните се околу софтверот дефинитивно. Андроид си е андроид. Тук-там ќе залагира, ќе закочи, па ќе заглави скроз некогаш и така. Апликациите и нивната функционалност споредено со иос? Нула. Лоадирањето на месинџер пораките кое го спомнувам во неколку наврати, лудило. Чекање и до минута време. Ако ви значи брзина на отварање на апликации, а не и функционалноста и мазноста на истите, гоу фор ит.
Неколку пати дури ми се случија и многу чудни работи. Телефон заклучен со фаца со фингерпринт со 300 глупости, го вадам од џеб, телефонот ѕвони на рандом особа. После тоа пак, случајно го приметив сам ми уклучи блиц во џеб. What the hell?
Ова сензорот за очи пак ќе речам е смешка голема. Фејс рекогнишн си користам место тоа, подобро функционира. Ама неможам да кажам дека е тоа мана, не ме тера сепак никој да го користам, ама е гимик страшен.
С8 плус = изглед, задна камера, дисплеј - се останато ајфон.
Баш чудно, јас користам Ноте 3 веке 2 и пол години и имам најобичен swipe to unlock начин на отклучување и никад не ми се десило да се јавам на рандом број или блицот да ми се уклучи сам од себе. А за тоа дека има проблеми со мазноста, сигурен сум дека има. Нема телефон на планетава кој не засецкува :) Sad but true.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
И на крај пак ќе ја сведите споредбата на Android vs. iOS и така до бесконечност.
Андроид не може да биде вс иоес, не му е у лига, пошо андроид кочи а ајфон е најјачи.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Јас кажав што мислам, кој мисли дека лажам стојам на располагање да го демантирам, слободно пп и докажете ми ги лаговите и проблемите кои ги имате.

Иначе не викам дека немате проблеми, него викам дека ЈАС немам никакви, и имам перфектно искуство, друго не ми е битно.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
И на крај пак ќе ја сведите споредбата на Android vs. iOS и така до бесконечност.
Заради вакви глупи расправии пропадна македонскиот ГСМ форум. Пред да се појават расправиите од типот Android vs iOS, ГСМ форумот беше едно прекрасно место каде што можеше многу да се научи за мобилните телефони, и беше место во кое што полно членови споделуваа лични искуства за телефонот што го поседуваа и тоа го правеа без да навлегуваат во расправии од типот мојот OS е најбољи а твојот нечини.

martinmilcev

hello world
23 октомври 2015
254
244
martinmilcev's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
500gb Sata 2 HDD
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA K4 Gaming Black
Mouse
Motospeed V30
Keyboard
Rampage KB-R88
Audio
SteelSeries Siberia V2
Monitor
Dell S2415H
OS
Windows 10
Јас кажав што мислам, кој мисли дека лажам стојам на располагање да го демантирам, слободно пп и докажете ми ги лаговите и проблемите кои ги имате.

Иначе не викам дека немате проблеми, него викам дека ЈАС немам никакви, и имам перфектно искуство, друго не ми е битно.
Го немаш дилејот на месинџер? или не користиш?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Го немаш дилејот на месинџер? или не користиш?

FB messenger? колку што знам, еден друг корисник ти одговори претходно на темава дека и на друг уред кој не е Samsung го има проблемот, и дека е до апликацијата.

Ќе пробам сега иначе.

Едит, за 1 секунда се пали апликацијата, и уште 1-2 се конектира.

Последна промена:

martinmilcev

hello world
23 октомври 2015
254
244
martinmilcev's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
500gb Sata 2 HDD
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA K4 Gaming Black
Mouse
Motospeed V30
Keyboard
Rampage KB-R88
Audio
SteelSeries Siberia V2
Monitor
Dell S2415H
OS
Windows 10
FB messenger? колку што знам, еден друг корисник ти одговори претходно на темава дека и на друг уред кој не е Samsung го има проблемот, и дека е до апликацијата.

Ќе пробам сега иначе.

Едит, за 1 секунда се пали апликацијата, и уште 1-2 се конектира.
Се конектира брзо не е тоа проблемот, споро ги вчитува пораките кои се воделе на друг уред претходно...
Знам дека е до апликацијата не до уредот, општо за андроид vs иос искуството зборев...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Се конектира брзо не е тоа проблемот, споро ги вчитува пораките кои се воделе на друг уред претходно...
Знам дека е до апликацијата не до уредот, општо за андроид vs иос искуството зборев...

Јас колку што читам овде има критики за не-реалност, јас не гледам каде е тој момент. На моите 3 фирмвери кои ги пробав до сеа, после некој 1 недела со уредов, јас имав латенција - дилеј, само при подигање на вибер со 2-от фирмвер, на кој не му направив чиста инсталација, во другото се телефонот спие.

Ајрис скенерот реков дека работи 90% од времето, за мене не е некој голем минус позиционирањето на уредот, ама секој со своето, секако го дигам телефонот ако го користам, а ако лежи на маса постои лонг - прес на хоум, и после само се навалувам накај маската за скенерот и се отклучува, имено софтверот на Samsung е преполн со функции и модификации - па така ми е чудно како некој не може да најде решение за било што. Друго, скенерот се мести во темница - за да фаќа подобро, после тоа е полесно.

Кај мене лагови нема, и сите апликации се лансираат инстантно, ако ти кажам дека фб, вибер, инстаграм - на iPhone се палеа поспоро него на Redmi 4 и тоа двојно ако не и тројно - знам дека нема да ми веруваш, ама секој со своето де, не ми смета. За ова имам 3 iPhone-џии, од кои 2 се на форумов активни, ако некој мисли дека измислувам може и да ги обележам на темава да потврдат дали е тоа така.

Како што реков, на темиве сме се праеле лом, имало тешко тролање и натегање, пробувам малце да бидам умерен иако признавам дека ме иритира тоа што некој сака да го сменам ставот, и искуството кое го пренесувам за тоа да се поклопи со неговото - демек ете нема шанси да е така ако кај мене или тебе не е така. Не знам која е идејата позади таа замисла и уште еднаш, бујрум кој сака и има S8 или било кој уред, нека дојде да ми покаже каде се лаговите, не викам дека ги нема по 2 пат, него дека јас сега за сега не ги гледам или се тотално минорни, пази лично сум неверојатно осетлив на статер, дури и @Војвода со кој се видов пред 2 дена ми кажа дека имало статер кај него, му реков ај да видам и не ни успев да приметам но наводно ималo минимален фрејм дроп - статер кога свајпаш нагоре на хоум скрин, пребрзо беше не се форкусирав, ок - пробавме кај мене и го немаше тоа, свајпнав едно 10 пати и лизгаше нон стоп, па така сега за сега моето искуство е топови.

За Edge кажав дека има дропови многу пати не еднаш - па така не разбирам зошто е спорно тоа што мојот уред нема проблеми, ако се знае дека претходно кажав јавно дека има на мојот претходен Samsung уред? за батеријата истото важи, кој сака да провери дали тоа што го зборам е така или не, повелете пп ќе седнеме ќе тестирам и ќе видиме кој бил во право, кој преувеличува, кој лаже - итн, не е проблем.

За камерата - на ауто сетинзи е супер, али ако влезеш во про мод, подесиш - 0.2/0.3 експозиција, или во low light едно 150-250 ISO наместо 1250 на дифолт, и притоа наместиш говорна команда за шатер контрола, ќе дознаете што прави уствари истата - на ауто е одлична, но далеку е од тоа што го може во pro mod - и да, после откинување, не мрдајте едно секунда -2, навечер.

За крај, кога iOS ќе може да го направи истото што и андроид, и ќе ги има истите функции, (квантитет и воопшто) тогаш ќе збориме за константност, за брзина и мазност, се до тогаш за мене споредбата е samsung experience vs другите скинови па дури и сток андроид, iOS не ме интересира, затоа што да нудат како пример -гратис влезници за стриптиз барови со хепи енд free of charge, пак не би се вратил на таа робија.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно