Што разбираат тие, БРИКС е нашата иднина.Mи се појави ова па споделувам само (на непрочитано):
Погледнете го атачментот 158367
![]()
Affordable energy
To deliver on the Clean Industrial Deal, Europe needs affordable energy. A set of concrete short-term and structural measures will provide competitiveness, affordability, security and sustainability for citizens and businesses.energy.ec.europa.eu
Кое годишно време?Пошто соларна енергија и ветер е можно да заменет електрична енергија генерирана од фосилни горива. Ова е многу пати „докажано“ со реалните искуства (посебно пошто соларните панели произведуваат многу струја во тоа едно годишното време кога потрошувачката е најголема).
Тоа од Октомври до Март.Кое годишно време?
Па извини, ЕВН не треба ништо да враќаЗа млинот од Бутел, и такви како,а ги има многу,
сите ние плаќаме за нив.
и сега ЕВН кога ќе го добие случајот,овој ќе си плати 260к евра,
Дали ЕВН ќе намали на нашите сметки?
значи ако имаат загуби 30% ,ни додадваат во сметка 30%
ако загубите ги намалат на 10%,нас ни остануваат пак 30%
Во македонскиот.Чек, приватна компанија решава да наплати од трети лица зашто некој ја краде? Во кој универзум ова е законски?
Епа на приватната компанија „државата“ ѝ го овозможила тоа.Чек, приватна компанија решава да наплати од трети лица зашто некој ја краде? Во кој универзум ова е законски?
таа приватна фирма е моќна.Епа на приватната компанија „државата“ ѝ го овозможила тоа.
Треба да си го провериш часовникотдали некој имал искуство со кредитирање на сметка,
имено пред 2 месеци ни дојде 6000 денари, минатиот месец 11 900 денари, овој месец 15 000 денари.
со 2 клими инвертер, во споредба со минатата година ист период се поголеми за 30-40%
Дали треба да губам време со грижа на корисници, или треба приговор?
7900, dekemvri, 7300 januariКолку ви дојде последна сметка?
Нас скоро 70% повисока од претходната. А дури и помалку сме дома и грееме.
големата слика е што поради несовесни луѓе ги извадија часовниците од куќите, во сандачиња надвор, и не се знае кој чив е.Треба да си го провериш часовникот
Да не речам дека тоа треба да го правиш редовно....
Ако е последната состојба таа, каков приговор ќе даваш?
Ако не е, секако...
250 евра, исто околу 40 проценти повеќе од истиот месец ланиКолку ви дојде последна сметка?
Нас скоро 70% повисока од претходната. А дури и помалку сме дома и грееме.
дали си со инвертери и куќа или стан??7900, dekemvri, 7300 januari
Како пријателе?Мене ми дојде 1268 ден. Имам ставено тајмери на бојлер и шпорет само во евтина да работат.
И резултатот е овој. Пониска цена здравје.
Влашка или Еврејска жица доминира?Мене ми дојде 1268 ден. Имам ставено тајмери на бојлер и шпорет само во евтина да работат.
И резултатот е овој. Пониска цена здравје.
Ако е во зграда со градско парно и води сметка за големите потрошувачи, можно е.Како пријателе?
Секој ден бојлер + машина за алишта. Секој ден се готви на шпорет + инвертер клима, која работи 8ч.
Резултатот 7к сметка.
И машината за перење оди во евтина и таа има тајмер. Инаку на градско греење сум.Како пријателе?
Секој ден бојлер + машина за алишта. Секој ден се готви на шпорет + инвертер клима, која работи 8ч.
Резултатот 7к сметка.
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден