Што разбираат тие, БРИКС е нашата иднина.Mи се појави ова па споделувам само (на непрочитано):
Погледнете го атачментот 158367
![]()
Affordable energy
To deliver on the Clean Industrial Deal, Europe needs affordable energy. A set of concrete short-term and structural measures will provide competitiveness, affordability, security and sustainability for citizens and businesses.energy.ec.europa.eu
Кое годишно време?Пошто соларна енергија и ветер е можно да заменет електрична енергија генерирана од фосилни горива. Ова е многу пати „докажано“ со реалните искуства (посебно пошто соларните панели произведуваат многу струја во тоа едно годишното време кога потрошувачката е најголема).
Тоа од Октомври до Март.Кое годишно време?
Па извини, ЕВН не треба ништо да враќаЗа млинот од Бутел, и такви како,а ги има многу,
сите ние плаќаме за нив.
и сега ЕВН кога ќе го добие случајот,овој ќе си плати 260к евра,
Дали ЕВН ќе намали на нашите сметки?
значи ако имаат загуби 30% ,ни додадваат во сметка 30%
ако загубите ги намалат на 10%,нас ни остануваат пак 30%
Во македонскиот.Чек, приватна компанија решава да наплати од трети лица зашто некој ја краде? Во кој универзум ова е законски?
Епа на приватната компанија „државата“ ѝ го овозможила тоа.Чек, приватна компанија решава да наплати од трети лица зашто некој ја краде? Во кој универзум ова е законски?
таа приватна фирма е моќна.Епа на приватната компанија „државата“ ѝ го овозможила тоа.
Треба да си го провериш часовникотдали некој имал искуство со кредитирање на сметка,
имено пред 2 месеци ни дојде 6000 денари, минатиот месец 11 900 денари, овој месец 15 000 денари.
со 2 клими инвертер, во споредба со минатата година ист период се поголеми за 30-40%
Дали треба да губам време со грижа на корисници, или треба приговор?
7900, dekemvri, 7300 januariКолку ви дојде последна сметка?
Нас скоро 70% повисока од претходната. А дури и помалку сме дома и грееме.
големата слика е што поради несовесни луѓе ги извадија часовниците од куќите, во сандачиња надвор, и не се знае кој чив е.Треба да си го провериш часовникот
Да не речам дека тоа треба да го правиш редовно....
Ако е последната состојба таа, каков приговор ќе даваш?
Ако не е, секако...
250 евра, исто околу 40 проценти повеќе од истиот месец ланиКолку ви дојде последна сметка?
Нас скоро 70% повисока од претходната. А дури и помалку сме дома и грееме.
дали си со инвертери и куќа или стан??7900, dekemvri, 7300 januari
Како пријателе?Мене ми дојде 1268 ден. Имам ставено тајмери на бојлер и шпорет само во евтина да работат.
И резултатот е овој. Пониска цена здравје.
Влашка или Еврејска жица доминира?Мене ми дојде 1268 ден. Имам ставено тајмери на бојлер и шпорет само во евтина да работат.
И резултатот е овој. Пониска цена здравје.
Ако е во зграда со градско парно и води сметка за големите потрошувачи, можно е.Како пријателе?
Секој ден бојлер + машина за алишта. Секој ден се готви на шпорет + инвертер клима, која работи 8ч.
Резултатот 7к сметка.
И машината за перење оди во евтина и таа има тајмер. Инаку на градско греење сум.Како пријателе?
Секој ден бојлер + машина за алишта. Секој ден се готви на шпорет + инвертер клима, која работи 8ч.
Резултатот 7к сметка.
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16E, CARBON RED w/Electric Height Control, GABU-210
37.300,00 ден
CPU INTEL i7-14700 max turbo 5,4GHz, 20 CORE, 33MB s.1700 TRAY
24.570,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM