Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Дечкото не го знам лично, но мислам дека е оној потпишан „Радовишки“ од Реклама5 и слични огласници. (мора да се знае конкуренцијата :) )

Продава телефони слично како мене по огласи, групи и слично.
За тротинетиве не знам како ги набавува, но чим вели за 15 дена - сигурно ги зема од Бугарија/Грција и ти ги носи.
Ако е така, побарај му да ти ја даде гаранцијата од кај што го купил.

Она што не ми се сфиѓа кај него е што нема никаков description на огласите за телефоните, и секогаш става цена од “1 МКД“, па мора да му се јавеш да прашаш која му е моменталната цена. Ми имат кажано дека не секогаш крева на телефон, туку преферира комуникацијата да се одвива преку SMS (don't know why).

За тоа што бара капар, е да не речам нормална работа.
И јас така функционирам веќе 3 години и никого не сум заебал.
Да се осигурам дека стварно ќе го купеш телефонот/тротинетот, барам капар, за да не останам после со раците в г'з ако се предомислиш у 93-та минута :)

А за тоа дека го има ПРО моделот некаде за продажба и да може по таа цена да ти го донесе.. тоа е друга политика.. :) не ми е многу верна.
Пази да не те закрпи со обичниот модел.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Фала за информациите.

Барам решение како да го добијам Про моделот побрзо.
Ама искрено не ми се дава капар на некој што поима немам кој е.
Прифаќам пример да му пуштам 1000 ден ама ни 1 денар повеќе.
Подобро да му го платам 1000 ден поскапо само да го донесе како што треба и побрзо.

Мислиш дека го носе од Бугарија или Грција?

Кај ги има ќе отидам до таму да ги купам :)?
Про моделот во Бугарија никаде го нема.

Од Кина нема шанси да ги носе за 15 дена нели.

Иначе ако ми го даде постариот модел хахах ќе го јаде :).

Некој предлог од каде и како да го набавам побрзо?
Ќе го платам и 550 евра.

Последна промена:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Про моделот тешко да го набави за 15 дена, т.е. шансите се скоро нула, пошто го нема ни кај комшиите.

Предложи му да направите нотарски договор. Мада штом нема муда да се јави на телефон за бизнис...

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Има ли некој купено нешто од Xiaomi Macedonia (FB профил) некој дечко од Радовиш.

Го нудат М365 про за 31 000 ден да го донесат за 15 дена но бараат капар да му пуштиш.Не знам колку се сигурни и дали навистина работат како што треба.Да не се некои преваранти?

Тоа ми е најбрза достава на Про моделот.
Мобеликс ми пишаа најрано за 1 месец а ветуваа дека до 22.03 ќе го имаат.
Колку што знам Про моделот сеуште не е искочен во Европа, односно ги нема потребните сертификати за овој пазар. Поправи ме ако грешам. :)

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
IMG_1361.JPG

За убаво, за арно. Не пројде ни недела отиде гума... среќа задната е. Од кај ѕиваната дишеше и еве според сликата проценете сами зошто би била вака изедена гумата после 60км?
Инаку, не беше воопшто мека туку беше таман надувана, 3.5. :)

П.С Бандажот со гума лесно се вади, 2 штрафа се и одма за 5мин си готов. Проблемот е, ако немаш алат тешко е да се извади гумата и ќе се помачиш.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

28 ноември 2014
1.225
822
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.419
5.582
Од кај ѕиваната дишеше и еве според сликата проценете сами зошто би била вака изедена гумата после 60км?
Колку што можам да видам од сликата, странично е оштетена, како да потфаќала на нешто. Не е истрошена од возење.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Погледнете го атачментот 73430

За убаво, за арно. Не пројде ни недела отиде гума... среќа задната е. Од кај ѕиваната дишеше и еве според сликата проценете сами зошто би била вака изедена гумата после 60км?
Инаку, не беше воопшто мека туку беше таман надувана, 3.5. :)

П.С Бандажот со гума лесно се вади, 2 штрафа се и одма за 5мин си готов. Проблемот е, ако немаш алат тешко е да се извади гумата и ќе се помачиш.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

60 км и вака изедена е сериозен проблем.
Ќе треба во сезона по 2 пара гуми да се трошат.

Хмм Шаоми :) ме замсили сега.

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Колку што можам да видам од сликата, странично е оштетена, како да потфаќала на нешто. Не е истрошена од возење.

Точно, ова не е од возење. Можно да е фабрички дефек оваа гума. Веќе сум на 200+КМ со оргиналните гуми без проблем, а читам корисници кој имаат и 500+ со првите гуми.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Не разбирам 500+ км треба да се смета за добра километража?

Во тој случај гумите треба да се земат како мноогу сериозен проблем, а исто и трошок и време за промена.

Ако јас минувам 300-400км со него до работа на секои 40 дена треба да менувам гуми.
Според мене нема логика гумите без проблем да минуваат барем 2-3000км.
Барем на една сезона да ги менуваш.
Ако не треба да си најдам другар сервисер и кај него да клечам по цел ден.
Има ли некој стварно искуство со овој проблем?
Или од старт да одам со полна Гума.

Не само да фалиме нешто а уствари еднаш месечно клечам да го поправам.

Читав дека сите се жалат на тој проблем и тешка промена на истите но не дека е на секој 30 дена.

Seekey

read-only
11 август 2016
36
60
Искрено многу ме предомислува проблемов со гумиве, ако навистина се возат тротинетиве претежно по велосипедскиве патеки и пак се дупат на секој месец-два-три... многу лошо. Почнав да размислувам за folding bicycle, Xiaomi Mi Electric Bike QiCycle изгледа добар, ама 50 000 не ми се дава некако, некој да не знае добри опции да ( не е битно дали е електричен) ?

6 ноември 2012
2.079
2.238
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Вози го југото во 4 саат низ град.

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Правите глупави споредби, Тротинетот е пред се да избегнеш градска гужва, не плакаш регистрација, осигурање и 100 други такси, еколошки возило и возиш буквално безпари. Моментално во сабота да излезам во град (Струмица) да завршам некоја работа ми требат 30мин+ со кола, паркинг да барам и плакам па ненормални гужви и тако далје, а Струмица е мала 2КМ од крај до крај речиси. Со тротинетов за 5 мин можам да стигнам насекаде. Коментарите од типот "Ке си купиш југо за тие пари не се на место" - Купи си ти југо вози го.

krema

OG
24 јуни 2009
15.749
15.841
youtu.be
Е сега ти сакаш и комодитет покрај економично и еко.
Тогаш со јавен превоз, има бус а има и такси, убер не знам дали има.

Струмица од 2км и пешки ќе ја изодеш од крај до крај без проблем, Скопје е метропола.

dddragan

hello world
12 август 2014
437
599
Искрено многу ме предомислува проблемов со гумиве, ако навистина се возат тротинетиве претежно по велосипедскиве патеки и пак се дупат на секој месец-два-три... многу лошо. Почнав да размислувам за folding bicycle, Xiaomi Mi Electric Bike QiCycle изгледа добар, ама 50 000 не ми се дава некако, некој да не знае добри опции да ( не е битно дали е електричен) ?

Точаци на склапање кај нас во Probike имам видено. Друга опција за одличен точак на склапање во Декатлон имаш, B'TWIN TILT 500 или поевтиниот TILT 120. Имаш и електричен, ама скроз непотребно според мене освен ако не живееш во некој планинарски дом. Покрај точациве, не знам зошто некој би се одлучил за електричен тротинет.

Seekey

read-only
11 август 2016
36
60
Точаци на склапање кај нас во Probike имам видено. Друга опција за одличен точак на склапање во Декатлон имаш, B'TWIN TILT 500 или поевтиниот TILT 120. Имаш и електричен, ама скроз непотребно според мене освен ако не живееш во некој планинарски дом. Покрај точациве, не знам зошто некој би се одлучил за електричен тротинет.

Portability, го носиш каде сакаш кога сакаш со тебе. Особено добро за луѓе кои мигираат на дневна база во и надвор од Скопје, пикање во кола/автобус/воз и си тераш, тоа е една причина. Уште поголема причина е дека не би го оставил точаков надвор некаде, макар и заклучен во Скопјево, секој ден читам како на некого му украле велосипед. Го возев Xiaomi скутерот и е интересен, ама ќе морам да отидам и да испробам точак на склапање, ќе ги посетам Probike, фала за препораката.

dddragan

hello world
12 август 2014
437
599
Portability, го носиш каде сакаш кога сакаш со тебе. Особено добро за луѓе кои мигираат на дневна база во и надвор од Скопје, пикање во кола/автобус/воз и си тераш, тоа е една причина. Уште поголема причина е дека не би го оставил точаков надвор некаде, макар и заклучен во Скопјево, секој ден читам како на некого му украле велосипед. Го возев Xiaomi скутерот и е интересен, ама ќе морам да отидам и да испробам точак на склапање, ќе ги посетам Probike, фала за препораката.

И овој е портабилен, не мораш нигде да го заклучуваш, а го собира и во багажник, автобус итн. Конкретно тој од Декатлон се склопува 70 на 60. Можеш да го возиш и кога е мокро, и кога врне, не мораш пред секое дупче или тротоар да се симнуваш од него, нема електроника да му се заебе, гуми лесно се мењаат и лепат, и најбитно од се е тоа што го подобрува психичкото и физичкото здравје.

dimges

read-only
14 мај 2017
21
13
едно прашање за возење тротинет поред Вардар
- како е од десната а како од левата страна, т.е. до каде е квалитетна патеката ??
- какво искуство е ако се вози рано сабајле, пред 7ч, има ли кучиња и дали напаѓаат тротинети ?????

SpiritBond

hello world
21 август 2015
413
902
Aerodrom
едно прашање за возење тротинет поред Вардар
- како е од десната а како од левата страна, т.е. до каде е квалитетна патеката ??
- какво искуство е ако се вози рано сабајле, пред 7ч, има ли кучиња и дали напаѓаат тротинети ?????
Незгодно е само кога поминуваш покрај плоштадот кога идеш од аеродром, за да продолжиш накај парк треба да се буташ низ еден тесен пролаз којшто му е многу лош патот, среќа што е 20-30 метри. Самото возење на кеј е милина.

dimges

read-only
14 мај 2017
21
13
Незгодно е само кога поминуваш покрај плоштадот кога идеш од аеродром, за да продолжиш накај парк треба да се буташ низ еден тесен пролаз којшто му е многу лош патот, среќа што е 20-30 метри. Самото возење на кеј е милина.
за која страна на Вардар мислиш, северната или јужната ?? не сум бил одамно, порано еднаш одев со точак од мост Близнак до бувлјакот кај ЕВН што беше, но тоа беше пред најмалку 6-7 години.. маршутата за која евентуално би купиле скутер е од мост Близнак до 100метри ПРЕД Канал 5 ТВ... можеби би требало еднаш специјално ќерката да ја помине трасата, да оди со точак со километража, да види колку километри фаќа, за избор на скутерот ( би го дополнувала на работа за назад, а преферираме лесен скутер, да може во автобус да се внесе ако заврне...) има едни од 7,5кг тежина ама не ми се допаѓа што мали се тркалата, 6,5 инчи.. за овие наши услови ништо испод 8 инчи... најефтиниот скутер е мислам 10кг, под 200 евра кај нас е ама има послаба батерија од тој од 7,5кг со мали тркала.. Хиамите е некако прескап, без субвенција не иде, а мислам е минимум 12,5кг ??
Освен тоа и мене би ми требал скутер, најдолги релации би биле Охрид од кружен тек кај болницата до Немо Бич, по тнр пешачка патека .. е сега Охрид е лош за внесување скутер во автобус ( ако ти заврне), таму е кркљанац во комбињата, едино автобус на Галеб да чекаш...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.206
16.355
Ова со скутериве while интересно, ми се гледа многу лошо на долг рок. Човечкото тело треба да работи, а не да дреме врз тркала со батерија. Многу подобра варијанта според мене се foldable точаците ама се неквалитетни и веднаш се раскрцкуваат

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно