FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.593
- 19.311
Осетно ќе забележуваш во операциите на копирање а во секојдневна работа се сомневам (ако мислиш на boot и слично)Дали од овај ако преминам на 1tb ezex ќе биде осетно ?
Осетно ќе забележуваш во операциите на копирање а во секојдневна работа се сомневам (ако мислиш на boot и слично)Дали од овај ако преминам на 1tb ezex ќе биде осетно ?
Страшно нешто, стварно мене не ми е јасно како може да има толкава разлика во брзина. Блекот тема само во акцес тајм што и не ми игра некоја голема улога. Па баш поради тоа го продадов блекот и земав езекс
Го симнав програмов да видам што е како, и гл едам во Health сите се ок, само на едно ми пишува attention Interface CRC Error Count. Што значи ова? И дали може и како да го исправам да биде ок?
Значи дека SATA кабелот не ти чини. Најверојатно е климав или го имаш премногу ставано/ваденоГо симнав програмов да видам што е како, и гл едам во Health сите се ок, само на едно ми пишува attention Interface CRC Error Count. Што значи ова? И дали може и како да го исправам да биде ок?
мене ми се заеба надворешен хард wd my passport 0740 почна да не го чита и сега си вади некои збуци а во Device menager го покажува...Ве молам да ми помогне некој или пак ако има некој што поправа или продава ист таков хард од 1tb да ми пише.Најхитно ми треба.
Немам гаранција што е најлошо не е мој а мене ми се случи....Наеднаш застана,има ли шанси да се направи?Мене ми изгледа како да е заглавена иглицата.Ако се поправа би било одлично,ако не кој има таков што продава одма ќе му го купам...Имаш гаранција со него, иди нека ти го сменат. Можно е да е рикнат. Пред 5-6 години ми правеше исто така еден Паспорт и ми го сменија во Паком откако претходно утврдија дека не се прави. Податоците не се вратија.
Од тогаш до денес имам сменето 4-5 Паспорти, секојдневна употреба и не сум имал проблем до сега.
Немам гаранција што е најлошо не е мој а мене ми се случи....Наеднаш застана,има ли шанси да се направи?Мене ми изгледа како да е заглавена иглицата.Ако се поправа би било одлично,ако не кој има таков што продава одма ќе му го купам...
Го ума во Device menager ама во Computer ми го нема..Што ќе му правиш, и да најдеш исти таков? Не го чита воопшто?
Десен клик на My Computer > Manage > Storage > Disk management. Го дава таму?Го ума во Device menager ама во Computer ми го нема..
да го дава таму ама не ми дава опција за фомат еве што ми пишуваДесен клик на My Computer > Manage > Storage > Disk management. Го дава таму?
http://www.hdtune.com/да прашам нешто, како да видам дали ХДД-то има бед сектори?
Сигурен сум дека е нешто оштетен,претходно ми праеше исто ама по некое време го читаше сега остана на ова.Ве молам да ми помогне некој ќе си платам само да го направи.да го дава таму ама не ми дава опција за фомат еве што ми пишува![]()
и после тоа ова ми го дава![]()
Во една друга тема овде прочитав нешто нормален хард диск прави 10000 load cycle count за 3 години кај мене на лаптопот има тошиба хдд 500гб и има преку 18000 за 1 година а на стариот ПЦ хитачи 80гб има околу 5500 за повеќе од 7 години ако може некој подетално да ми објасни што е финтата со тоа
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB SILICON POWER A55 SP001TBSS3A55S25
8.200,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден