Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Ваши искуства со Сетек

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
4.260
3.865
Неготино
Само на сексифокс работи, батали ти таа работа.
Штом ова е збор за компјутери, се гледа колку е асален сајтот.
1749922322528.png

Avid

Epic
21 јануари 2009
6.365
11.311
Скопје
А Сетек да си го опраат сајтот, што викаш? Буквално на ниеден друг сајт ова не ми се дешава, сега специфичен прелистувач ќе инсталирам само за Сетек страната да ми функционира, да да (y)
Иначе не е Chrome, Edge е.
Да, може и они да го средат, може и инфериорни браузери да не се користат. Има различни решенија на проблемот.
Не ти е ни инсталиран супериорниот Фајрфокс?
Немој, многу гиги зафаќа.
Требаше да претпоставам дека си на Еџ ама сега ја дознав информацијата дека ти не можеш да се зафркаваш со дополнително инсталирање специфични ретко користени браузери како Фајрфокс.
Ќе се понудев да ти кажам дека ќе те известам кога ќе го средат но за жал јас сум на специфичниот Фајрфокс и таму ми работи.
Па ќе мораш да проверуваш ти кога ќе го оправат и да ги известиш сите други што користат неспецифични браузери за да знаат и они.

Последна промена:

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.611
1.987
Магионичарот на брзина го скоцкал. Сигурно сега работи на правата верзија, напредна што ќе работи на вештачка интелигенција.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.427
6.611
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Да, може и они да го средат, може и инфериорни браузери да не се користат. Има различни решенија на проблемот.
Не ти е ни инсталиран супериорниот Фајрфокс?
Немој, многу гиги зафаќа.
Требаше да претпоставам дека си на Еџ ама сега ја дознав информацијата дека ти не можеш да се зафркаваш со дополнително инсталирање специфични ретко користени браузери како Фајрфокс.
Ќе се понудев да ти кажам дека ќе те известам кога ќе го средат но за жал јас сум на специфичниот Фајрфокс и таму ми работи.
Па ќе мораш да проверуваш ти кога ќе го оправат и да ги известиш сите други што користат неспецифични браузери за да знаат и они.
Не брат, има само едно решение а тоа е они да си направат асален сајт или да го вратат стариот зашто колку и да беше лош бољи беше од овој. А тебе ќе ти препорачам да не си ја трошиш тастатурата а ни моето време со вакви бесмислени постови.

The-spiki

Gaining Experience
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
А Сетек да си го опраат сајтот, што викаш? Буквално на ниеден друг сајт ова не ми се дешава, сега специфичен прелистувач ќе инсталирам само за Сетек страната да ми функционира, да да (y)
Иначе не е Chrome, Edge е.

Еџ е Хром(иум)

Општо познато, ама еве и валиден извор, директно од Microsoft.

The new Microsoft Edge (Chromium) is built on the same underlying technology as Google Chrome, offering world class performance and compatibility with your favorite websites and extensions

Jedah

Unstoppable
6 ноември 2007
1.278
2.176
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Многу тажна слика во една од скопските салони на Seteц
Продавницата ја водат арогантни копиљана од 18-23год. Мене ми е јасно дека Сетек е дно дна по плати и све тоа. И дека, барем за Скопје, 30-40 па и 50 годишен не гледа како би градел кариера во тој пропадалник од бренд за техника.

Али братеееееее, собрана најтешката колшарана која нема две чисти, отишле колку да имаат за коцка, ганџа и 5 литри плин в кола, ги мрзи да живеат не да работат, почнувајќи од односот продавач-купец, играње курташак со потенцијален купец, познавање на техниката што ја продаваат -5%... значи во минус влагаат... Она кога аргументирано те прават глуп, незнаејќи дали мене како купец ми прават филм, или и самите веруваат во нештото што го зборат.

И ајде ќе поминеш преку сето тоа имајќи во предвид дека си во Македонија и опциите за избор ти се сведени на селско гранапче и викаш - Купувам!
И тука почнува комедијата наречена Сетек каде 70% од асортиманот што е деклариран како ЛАГЕР е изложбен примерок! Или во превод тоа што е добро е продадено - Во магацин е останато срањето па иде натегање, што не си земеш ова, што не си земеш она... пошто ние нафта пиеме.
Воглавно безвезално искуство. Жално е што немаме избор, можда требаше Техномаркет или Neptun ама демек бугарска фирма биле ама парите кај Самир Мане ќе оделе.
Витанез ќе купуваш.. Купи Томи мајонез да знаеш квалитет...

Изменето од модератор:

zemakius

Gaining Experience
17 октомври 2020
160
165
Многу тажна слика во една од скопските салони на Seteц
Продавницата ја водат арогантни копиљана од 18-23год. Мене ми е јасно дека Сетек е дно дна по плати и све тоа. И дека, барем за Скопје, 30-40 па и 50 годишен не гледа како би градел кариера во тој пропадалник од бренд за техника.

Али братеееееее, собрана најтешката колшарана која нема две чисти, отишле колку да имаат за коцка, ганџа и 5 литри плин в кола, ги мрзи да живеат не да работат, почнувајќи од односот продавач-купец, играње курташак со потенцијален купец, познавање на техниката што ја продаваат -5%... значи во минус влагаат... Она кога аргументирано те прават глуп, незнаејќи дали мене како купец ми прават филм, или и самите веруваат во нештото што го зборат.

И ајде ќе поминеш преку сето тоа имајќи во предвид дека си во Македонија и опциите за избор ти се сведени на селско гранапче и викаш - Купувам!
И тука почнува комедијата наречена Сетек каде 70% од асортиманот што е деклариран како ЛАГЕР е изложбен примерок! Или во превод тоа што е добро е продадено - Во магацин е останато срањето па иде натегање, што не си земеш ова, што не си земеш она... пошто ние нафта пиеме.
Воглавно безвезално искуство. Жално е што немаме избор, можда требаше Техномаркет или Neptun ама демек бугарска фирма биле ама парите кај Самир Мане ќе оделе. Абе уништи све македонско крв им ебам!
Витанез ќе купуваш.. Купи Томи мајонез да знаеш квалитет...
Заедничко искуство имаш како многуте од нас, јас со мои очи имам видено како во сетек ја пренесуваат робата, фрлаат кршливи пакети како да се гумени топчиња... не се сериозни ич, не се стручни ниту малку со тоа што го работат, а и не треба да се, но со тек на време треба да имаат барем колку толку научено, се заприметува дека ниту се трудат ниту ништо.

На нас преостанува да си научиме материјал од дома, по форуми да прашуваме искусни лица, пријатели и на крајот само да купиме за тоа што сме ојдени, мислам за жал завршува времето кога можеше да влезиш во продавница за бела техника и да ти кажат се од а до ш за уредот кој што сакаш да го купиш.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.499
Мислења
1.012.577
Членови
36.680
Најнов член
KMT Solutions

ит маркет