Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

18 август 2019
1.221
1.195
Мамето нивно бе, абе повеќе од 2 недели чекаме сервис за климата, се јавуваш по кол центри те мафтаат цело време, ни ден отприлика не знаат да ти кажат, никад повеќе од Сетек нема нешто повредно да купам.
А јас мислев дека Gree се убедливо на прво место. Конкуренцијата била јака.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Директно во овластениот сервис што е треба да се јавиш, џабе се јавуваш во сетек, може само да си играте глув телефон
Сетек во случајов се овластен сервис. Сеа конечно дојде дечкото, све објасни. Фактички тие на шалтер/call center никаква врска немаат со сервисериве и затоа ништо не ни можат да кажат него само за да те откачат лажат дека ќе ургираат за побрзо да биде, а уствари нема врска. Праат налог, го внесуваат во систем и толку од нив.

А самите сервисери добиваат наредби кога и кај кој да одат од некои нивни надлежни, а тој распоред е хаос зашто некои сервисери на своја рака си зимаат пример 8 монтирања на клими тој ден наместо стандардните 4 и после немаат време да бидат пратени на локации кога ќе треба.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
Сетек во случајов се овластен сервис. Сеа конечно дојде дечкото, све објасни. Фактички тие на шалтер/call center никаква врска немаат со сервисериве и затоа ништо не ни можат да кажат него само за да те откачат лажат дека ќе ургираат за побрзо да биде, а уствари нема врска. Праат налог, го внесуваат во систем и толку од нив.

А самите сервисери добиваат наредби кога и кај кој да одат од некои нивни надлежни, а тој распоред е хаос зашто некои сервисери на своја рака си зимаат пример 8 монтирања на клими тој ден наместо стандардните 4 и после немаат време да бидат пратени на локации кога ќе треба.
не ми изгледа како озбилен сервис ако собира индивидуи да монитораат или сервисираат по потреба (100% ќе си маваат своја работа па затоа и застој)

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.711
12.601
Skopje
www.wemaxa.com
не ми изгледа како озбилен сервис ако собира индивидуи да монитораат или сервисираат по потреба (100% ќе си маваат своја работа па затоа и застој)

Од инфлуенсерство и јадачи на бургери за "контент" не остана кој да работи па се прибира пошто-зошто приучени.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
не навлегувам во експертизата на луѓето (не дена не ти држи вода муабетот) но работата околу климите особено зимно време е сензитивна и тој модел ама апсолутно нема смисла

Jedah

user
6 ноември 2007
1.311
2.285
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Нова pre built склопена конфигурација од Сетек доаѓа DOA (Dead on Arrival)
Ja пушташ само вртат вентилатори, нема титкање на матична, нема слика.
Се враќа назад куќиштето во салон. Утврдуваат дека на еден зафатен РАМ модул пали без проблем, на два не дава слика.

Не е проблем да цркне за 2-3 дена. Се дешава.
Проблем е што некој ја склопил ја проштрафил како знае и умее и директ в пакет без да ja тестира дали ќе дојде до ебан BIOS!!!
Два ебани кабли и дали ќе даде слика на монитор!

Фала многу, Пријатно!

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196

Дали вреди ова за ценава? Мислам дека е топ понуда.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
279
286
Нова pre built склопена конфигурација од Сетек доаѓа DOA (Dead on Arrival)
Ja пушташ само вртат вентилатори, нема титкање на матична, нема слика.
Се враќа назад куќиштето во салон. Утврдуваат дека на еден зафатен РАМ модул пали без проблем, на два не дава слика.

Не е проблем да цркне за 2-3 дена. Се дешава.
Проблем е што некој ја склопил ја проштрафил како знае и умее и директ в пакет без да ja тестира дали ќе дојде до ебан BIOS!!!
Два ебани кабли и дали ќе даде слика на монитор!

Фала многу, Пријатно!
Од 2007 си на форумов и немаш научено дека во државата само од исклучливо мал број на членови во форумов се купва склопен pc. шо ти текна вака да експериментираш? :geek:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.161
16.251

Panel type: VA
Ужасна понуда

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Panel type: VA
Ужасна понуда
@Kpakep4e Не суди по панел технологијата. Мониторов е miniled и еден од најдобрите (за цената) нон олед монитори во моментов. Понудата е топ.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.161
16.251
@Kpakep4e Не суди по панел технологијата. Мониторов е miniled и еден од најдобрите (за цената) нон олед монитори во моментов. Понудата е топ.

Добро батка, i stand corrected.
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 154749
Зар Сет добија ненормална залиха од 15 годишни компоненти?
HAF X воопшто не е 15 години стара компонента. Мада влече инспирација од старите HF куќишта како HAF 922, 932 и други слични и е малце ретро.

Последна промена:

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
Важат ли кеш бек поените од сетек за производи на акција, овие не ми ги признаваат а на страната си пишува дека важат. Нив така им кажале дека не важат, јави се у супорт од понеделник ми вика...

Собери минимум 500 Cashback поени и ПОЧНИ да КУПУВАШ СО ПОПУСТ.

Поените може да се користат за купување на било кои производи по редовни или акциски цени.

Последна промена:

jocoklavulanski

hello world
25 јануари 2025
134
190
HAF X воопшто не е 15 години стара компонента. Мада влече инспирација од старите HF куќишта како HAF 922, 932 и други слични и е малце ретро.
Колку шо памтам , нели испадна ова конкретно куќиште во 2010?
Да го имаа стварно на залиха одма ќе нарачав :ROFLMAO:

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196

Знам дека е многу добар , одамна го чекам да падне цена , само си барав потврда :D . Бев до сетек Чаир, нема залиха нигде иако пишува дека има на страната, онлине ако нарачаш исто така вика дека нема залиха. Во систем им пишува дека имаат во магацин. Катастрофа се тотално и со кешбек поените ме изнервираа дека не важеле, а треба да важат до 5% од клуб цена , убаво си пишува во правила за клуб картица. Заради педерскиве фори ги баталив се вратив.

Користење ваучер​

Arrow

Вредносните ваучери се валидни само во продажните места на СЕТЕК СЕ ОД ТЕХНИКА ДОО Скопје и не можат да се искористат за купување преку електронска продажба.
Вредносните ваучери не можат да се заменат за пари или други средства за плаќање.
Вредносните ваучери , можат да се искористат за купување на производи по малопродажна и клуб цена.
Одредени евентуални отстапки од правилото, ќе бидат посебно истакнати на продажните места и на интернет страната на Сетек се од техника ДОО Скопје (www.setec.mk)
Во случај да купувате по малопродажни цени, тогаш можете да ги искористите сите ваучери кои ги имате за плаќање на производите, до полн износ на сметката.
Доколку вредносните ваучери кои ги користите за купување се со помал износ од износот на производот, разликата можете да ја доплатите на еден од начините на плаќање кои ги нуди Сетек (во готово, со кредитна или дебитна картичка)
Износот на вредносните ваучери кои ги користите за купување, не може да биде со поголем износ од износот на производот, бидејќи не враќаме поени.
Во случај да купувате по клуб цени, тогаш износот на вредносните ваучери може да учествува само со 5% во износот на цената на производот. (На пример, ако производот има клуб цена од 60 000 денари, тогаш можете да користите, ваучери до износ од 3000 денари, односно 6 ваучери по 500 денари, а остатокот да го доплатите на еден од начините за плаќање кои ги нуди Сетек (во готово, со кредитна или дебитна картичка).

Jedah

user
6 ноември 2007
1.311
2.285
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Од 2007 си на форумов и немаш научено дека во државата само од исклучливо мал број на членови во форумов се купва склопен pc. шо ти текна вака да експериментираш? :geek:
Screenshot 2025-11-29 214322.png

На пријател мој му се деси нештото. Небитно кому се десило... Не е работата да се ребрам од кај и што ќе купам, демек ако си факмен ќе поминиш јако. Ако си така од општо познавање ќе кркаш Сетек куреви и ќе губиш време и нерви.

Случајот беше рикнува компјутер - Бизнисот трпи.

20.000ден. в џеб, палиш кола и го купуваш првиот Офис компјутер на лагер што ќе тера Word во наредни 5-6 години додека не се затестат кулери и рикне.
И то не се способни да го продадат ко што треба.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588

Да беше IPS да, вака VA не би зел ни 10к да е цената

zemakius

hello world
17 октомври 2020
279
286
Погледнете го атачментот 156186

На пријател мој му се деси нештото. Небитно кому се десило... Не е работата да се ребрам од кај и што ќе купам, демек ако си факмен ќе поминиш јако. Ако си така од општо познавање ќе кркаш Сетек куреви и ќе губиш време и нерви.

Случајот беше рикнува компјутер - Бизнисот трпи.

20.000ден. в џеб, палиш кола и го купуваш првиот Офис компјутер на лагер што ќе тера Word во наредни 5-6 години додека не се затестат кулери и рикне.
И то не се способни да го продадат ко што треба.
знам бе другарче тие ни се продавниците кај нас, јас мислев тебе ти се десило ова.

благодарам што сподели искуство.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.161
16.251
Се дешава. Пред 30-тина години одиме со пријатели заедно да земеме нова Анхоч Алтеа од Анхоч, цела фамилија возбудени, прв компјутер дома, цела фамилија дојде except grandma и мене ме земаа после да им го наместам дома, до го уклучиме, да им покажам што како.

Одиме, го земаме во кутија спакуван, доаѓаме дома, го местам на биро, поврзувам, стискам копчето за уклучување и ништо не се случува. Проверувам струја, фаза во штеќер, компјутеров не уклучува. Дома, тотално разочарување, сите завртени главите надолу, апсолутна тишина, светот им се сруши на луѓето а со години собираа пари.

Го пакуваме, одиме назад во Анхоч, дечки вака и вака. Испадна дека каблите само за струја не ги поверзале за матична и хард диск, затоа што дечкото што го составувал го пратиле некаде во Сабота итно да отиде, некој друг мислејќи дека е готов го собрал во кутија и го спакувал. Го најдоа дечкото што го составувал, го прими детево во сервисот, му објасни која компонента каква е што прави, ги приклучи сите кабли пред него, го уклучија компјутерот, повторно дома дојдовме и го наместивме и компјутерот тераше солидни 10тина години после тоа.

Shit happens to good people, таков е животот, јебига.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Се дешава. Пред 30-тина години одиме со пријатели заедно да земеме нова Анхоч Алтеа од Анхоч, цела фамилија возбудени, прв компјутер дома, цела фамилија дојде except grandma и мене ме земаа после да им го наместам дома, до го уклучиме, да им покажам што како.

Одиме, го земаме во кутија спакуван, доаѓаме дома, го местам на биро, поврзувам, стискам копчето за уклучување и ништо не се случува. Проверувам струја, фаза во штеќер, компјутеров не уклучува. Дома, тотално разочарување, сите завртени главите надолу, апсолутна тишина, светот им се сруши на луѓето а со години собираа пари.

Го пакуваме, одиме назад во Анхоч, дечки вака и вака. Испадна дека каблите само за струја не ги поверзале за матична и хард диск, затоа што дечкото што го составувал го пратиле некаде во Сабота итно да отиде, некој друг мислејќи дека е готов го собрал во кутија и го спакувал. Го најдоа дечкото што го составувал, го прими детево во сервисот, му објасни која компонента каква е што прави, ги приклучи сите кабли пред него, го уклучија компјутерот, повторно дома дојдовме и го наместивме и компјутерот тераше солидни 10тина години после тоа.

Ме потсети на оваа случка...

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Не разбрав, кешбекот/поените важат на редовна или на акциска цена?
На редовна цена,доколку samsung galaxy watch 8 кошта 20 000 по редовна а со картича 17499,тогаш ја земаат во предвит поголемата цена т.е редовната.
Ова важи само ако сакаш кеш бек поени да користиш.
Тотал шит затоа картичката ја користам за џамојте од колата чистење ко ќе замрзнат на зима.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Де бре не можеш на телефон да ги добиеш овие... се јавив за резервирање уред, крена, но саат после да прашам што направија пробувам на секои 30 минути, не крева никој...

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171

Нема врска со Сетек. Но истото беше со мојот прв компјутер купен од Еуромедиа од Скопје во тоа време. Си го донесов дома (во друг град тогаш). Не пали. Назад со автобус. Заборавиле да уштекаат напајање. Пак назад со автобус до дома. Потоа работеше долги години.

Се извинувам за офтопик ама ми беше многу интересно заради коинциденција.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нема врска со Сетек. Но истото беше со мојот прв компјутер купен од Еуромедиа од Скопје во тоа време. Си го донесов дома (во друг град тогаш). Не пали. Назад со автобус. Заборавиле да уштекаат напајање. Пак назад со автобус до дома. Потоа работеше долги години.

Се извинувам за офтопик ама ми беше многу интересно заради коинциденција.
Нешто слично ми се случи и мене. Купен нов десктоп 2004 година, донесен дома. Работеше ама после некое време и на тестови се гасеше. Стручњаците од продавницата н ставиле паста на процесорот. Среќа во несреќа не изгоре (работела заштитата од самиот цпу (intel).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно