Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
40"5100. Убаво моделче за парите, со солидна слика,.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Некој да каже мислење или искуство со LG UJ моделите, конкретно за Lg 43UJ670v
Барав по интернетов, ама некако слабо информации, дали што се нови модели и уште е рано или...

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Некој да каже мислење или искуство со LG UJ моделите, конкретно за Lg 43UJ670v
Барав по интернетов, ама некако слабо информации, дали што се нови модели и уште е рано или...

Гледај со ознака LG UH , а не UJ оти тие се произведени од турција или кина на пример оригиналниот Рено 21 е француско и после 3 години Турција презема да произведува понатаму Рено 21 Оптима така и тоа LG UJ затоа гледај UH или UF

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
UH e 4k serija 2016 god, a UJ 2017 najnovite modeli.
Blage veze nema ova sto si go pisal.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Ми треба мислење за тоа кој телевизор да го изберам, треба да е СМАРТ ТВ со големина од 40" и максимален буџет од 26-27 000 денари.
Прiфаќам било каков предлог за ТВ кој ке влезе во буџетот и ке ги има бараните спецификации.
Јас ги издвоив следниве модели:
- SAMSUNG 40KU6072 - UHD TV
- SAMSUNG 40K5502 - FHD TV

@olikomerc ако може мислење и предлог и од тебе за тоа кој ТВ да ги земам во предвид.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
Рекомпресирана е на макств и тоа прилично. А ниту технолошки не е можно изворниот сигнал да иде директно.
Јас како скора избеглица од телеком на вип (близу), можам да потврдам дека сликата на вип е за нијанса подобра.
Но со оглед дека сега се е дигитално, разликата е само во компресијата и зависи од квалитетот на енкодерот и битрејтот. Нема разлики сигнал/шум, интерференции и останати аномалии како кај аналогните сигнали.
Бидејќи имам тестирано еве ги битрејтите на Вип: МРТ HD - 1 MB/s, Sport Klub HD - 0.6-0.7 MB/s (незнам зошто на овој канал е помал битрејтот отколку на другите ХД канали, но мислам дека СК општо има подобра слика отколку МРТ при пренесување спорт) на СД каналите им варира 0.5-.0.7 MB/s.

Lajce

read-only
29 ноември 2015
29
36
Серијата 6 од Самсунг е далеку подобар избор од 5 серијата.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Бидејќи имам тестирано еве ги битрејтите на Вип: МРТ HD - 1 MB/s, Sport Klub HD - 0.6-0.7 MB/s (незнам зошто на овој канал е помал битрејтот отколку на другите ХД канали, но мислам дека СК општо има подобра слика отколку МРТ при пренесување спорт) на СД каналите им варира 0.5-.0.7 MB/s.
А како тестираше?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
А како тестираше?
Преку снимање на ТВ каналите од нивниот рисивер преку УСБ, после доволно е само да го пуштиш во ВЛЦ и ќе видиш. Единствено МРТ може да ја пуштам од ВЛЦ бидејќи не е кодирана а другите не може бидејќи се кодирани. Еднаш бидејќи имаа некои проблеми со кодирањето го исклучија кодирањето па успеав и некои други канали да ги проверам.

EDIT: Всушност и не ти треба снимката да ја отвараш од ПЦ поради тоа што доколку снимаш од Госпел рисиверите што ги даваа претходно (сега имаат некои понови кај нив не знам како е) ти пишува битрејт и сл работи откако ќе почнеш да снимаш.
Да не правам оф топик овде ако ти треба дополнително инфо пп.

Последна промена:

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
За конференциска соба каде што би се држеле презентации, предавања и skype повици кој би го препорачале од овие два модели или ако имате подобар предлог слободно кажете до таа цена:

SAMSUNG 48JU6072 48`` (122cm) UltraHD Smart TV
или
lg 49 uh 661 v

Сеедно кое сакаш ,самсунгот убава слика ,а еЛЏито убав звук инаку еЛЏито е со серија 8 хармон кардон и убав звук вади и сликата исто

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005

Ми изгледа антички ТВ-ори најди некој подобри и понови модели со вградени Вај-Фај (Wi-Fi) тоа е важно за понатаможни опции што ќе купуваш било кои уреди на пример лаптопи,смартфони ,саундбар и друго.

chento

read-only
22 ноември 2008
11
2
Ми изгледа антички ТВ-ори најди некој подобри и понови модели со вградени Вај-Фај (Wi-Fi) тоа е важно за понатаможни опции што ќе купуваш било кои уреди на пример лаптопи,смартфони ,саундбар и друго.

Некоја препорака докај 20000 за 40 инчен

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Сакам да земам нов ТВ за во спална и да го сменам сегашниот 42" со помал 32-37. Гледам Самсунг нема на лагер. Друг познат бренд ми е LG ама они имаа фрки со некои кодеци. Следен бренд кој е?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Sony w600 е интересно моделче. 32 ка, 17,8К.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Скоро сите што ги видов, вклучувајки го и W600 се HD ready. Мене мо е небулоза да земам ТВ што не е фул хд. Има некоја фора? Пропуштам нешто? Ве молам за објаснување...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв