Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
Треба да имаш звук од лаптопот преку ХДМИ, пробај а воедно и пробај го ова, т.е. изгаси Ултра ХаДе Дип Колор

WELOzbI.png
Голема благодарност до @Oktar , направив така ... беше вклучено тоа (HDMI ULTRA HD Deep Colour) го исклучив... телевизорот побара рестар и потоа се среди, фала ти друже да си ми здрав и жив :)

NERD.

user
19 април 2010
1.379
342
Ми треба телевизор со добар панел, односно добри агли на гледање, поради чуен распоред на намештај во собата. :))

Препорака за full hd, од 32" до 40", смарт функции и 3D небитни, но добредојдени, буџет 30K?

Три модели ги меркам од кои два (VIERA TX-40CS630E и 40PFH5500) се во сет, ќе поминам да ги ѕирнам деновиве, а третиот (40PFH6510), е малце над буџетот во амц, но го нема во Битола.

Како оди содржината преку DLNA, преводи, формати, дали има поддршка за usb hdd, или само стикчиња, итн..
Искуства, препорака за некој друг модел, било што?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Скратена верзија,оние шо ги мрзи да читаат: Смени го името од HDMI во PC (HDMI 1 port-от) и AUTO-DIMMING-AUTO DYNAMIC CONTRAST PROBLEM - SOLVED.

Долга верзија:
Од вчера почна ужасно да ме нервира опцијата AUTO-DIMMING на , ќе го повторам моделот , LG 32LF5800....Имено, поискусните знаат што значи тоа, тоа е ауто опција вградена во фирмверот кој се понаша идентично како Dynamic contrast кај Самсунг телевизорите да речеме (мислам дека таму првпат го сретнавме) Е, сега кај нив едноставно беше да се исклучи таа опција, но кај LG не е така...Откако ќе ги исклучиш сите срања за процесирање на сликата, повторно прави AUTO-CONTRAST (t.e. dimming) и во темни сцени , наместо сликата да ја прави да речеме ако веќе прави ауто диминг :) Да ја осветли барем....но, lg ја затемнува уште повеќе сликата...мислам , самото затемнување не смета уопште, колку самиот момент што нервира, постојано има некакво менување , пост процесирање на сликата, посебно нервира додека гледаш Акционен Sci-fi филм, Хорор филм и слично....каде има динамика во темни сцени.
- Додека се мачев да дојдам до конечната солуција, поминаа доста месеци....исто така обидувајќи се да влезам во сервисното мени....залудно беше, затоа што највероватно LG решиле да сменат нешто во врска со тоа, па единствен начин за да влезеш во сервисното мени е да поседуваш такво Сервисно Даљинско....За ова ме информира еден Словенец мислам дека е, се вика Дарко, TV calibration with Darko има youtube канал, типчето е Профи.
- И во голем очај решив дека ќе мора да најдам решение, чим неможам да влезам во сервисното мени....
- Сега откако одговорот го ставив најгоре... Darko на неговиот канал на youtube отворено збори за овој проблем на LG и постојано кога споредува телевизори со LG, баш поради овој проблем ваљда ниту еден LG телевизор не победил во еден таков VS контест. Меѓутоа, кажувал доколку може да живеете со тоа, тогаш IPS ви е добредојден...
Ауто диминг е стварно многу лош момент ако нема опција да се реши, пошо гадно ја заебува црната боја...и на крај испаѓа Шо ќе ми е IPS ако има Auto dimming..го упропастува целиот доживљај. И, случајно налетав на едно youtube видео, еден проба да прави workaround со постар модел на LG, влегол во Expert mode 1 или 2 и истискал/сменил миљарда опции, со кои навистина се решава проблемот и има доказ за тоа, ВИДЕО на јутјуб.
- Вели еден во коментарите, додека ова не успеа кај мене, пробав да го сменам името од HDMI во PC и проблемот исчезна.
- Така направив и јас, не ми е јасно како порано не го направив тоа, т.е. како барем не проверив дали постои опција да одбереш PC , пошо да речеме кај Филипс телевизорот тоа автоматски го правеше и кај него не постои auto dimming Проблем....Филипс како попознати дека имаат најлоши фирмвери испадна имаат побољи од LG ебате беља...(не се заебавам, Philips пак од друга страна имаат повеќе проблеми за други помалку битни срања, ама барем основните срања им се решени....кај LG помалку битни срања им се решени, а вакви битни срања не им се решени баш како што треба...иако вака гледано сега од страна, со смирена душа, изгледа како сосема океј решение, кое бара малку повеќе општо знаење) Искрено, откако го земав телевизорот , повеќе ме замати моментот со HDMI Кабелот, ако се сеќаваат некој дека имав проблем со постара верзија (т.е. графичката ми беше проблем) ...па тоа ме замаја повеќе, за да не си го сетирам ТЕлевизорот постепено како што сакав и од прва....нели, да sирнев PC опција дали има, тоа е основната работа за секој...

- btw, телевизоров има direct-full array global dimming, ако на некој му значи тоа... ;) Колку за контраст, full array се наоѓа само кај 500+ евра, па нагоре телевизори. За парите телевизоров е врв...

Последна промена:

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Скратена верзија,оние шо ги мрзи да читаат: Смени го името од HDMI во PC (HDMI 1 port-от) и AUTO-DIMMING-AUTO DYNAMIC CONTRAST PROBLEM - SOLVED.

Долга верзија:
Од вчера почна ужасно да ме нервира опцијата AUTO-DIMMING на , ќе го повторам моделот , LG 32LF5800....Имено, поискусните знаат што значи тоа, тоа е ауто опција вградена во фирмверот кој се понаша идентично како Dynamic contrast кај Самсунг телевизорите да речеме (мислам дека таму првпат го сретнавме) Е, сега кај нив едноставно беше да се исклучи таа опција, но кај LG не е така...Откако ќе ги исклучиш сите срања за процесирање на сликата, повторно прави AUTO-CONTRAST (t.e. dimming) и во темни сцени , наместо сликата да ја прави да речеме ако веќе прави ауто диминг :) Да ја осветли барем....но, lg ја затемнува уште повеќе сликата...мислам , самото затемнување не смета уопште, колку самиот момент што нервира, постојано има некакво менување , пост процесирање на сликата, посебно нервира додека гледаш Акционен Sci-fi филм, Хорор филм и слично....каде има динамика во темни сцени.
- Додека се мачев да дојдам до конечната солуција, поминаа доста месеци....исто така обидувајќи се да влезам во сервисното мени....залудно беше, затоа што највероватно LG решиле да сменат нешто во врска со тоа, па единствен начин за да влезеш во сервисното мени е да поседуваш такво Сервисно Даљинско....За ова ме информира еден Словенец мислам дека е, се вика Дарко, TV calibration with Darko има youtube канал, типчето е Профи.
- И во голем очај решив дека ќе мора да најдам решение, чим неможам да влезам во сервисното мени....
- Сега откако одговорот го ставив најгоре... Darko на неговиот канал на youtube отворено збори за овој проблем на LG и постојано кога споредува телевизори со LG, баш поради овој проблем ваљда ниту еден LG телевизор не победил во еден таков VS контест. Меѓутоа, кажувал доколку може да живеете со тоа, тогаш IPS ви е добредојден...
Ауто диминг е стварно многу лош момент ако нема опција да се реши, пошо гадно ја заебува црната боја...и на крај испаѓа Шо ќе ми е IPS ако има Auto dimming..го упропастува целиот доживљај. И, случајно налетав на едно youtube видео, еден проба да прави workaround со постар модел на LG, влегол во Expert mode 1 или 2 и истискал/сменил миљарда опции, со кои навистина се решава проблемот и има доказ за тоа, ВИДЕО на јутјуб.
- Вели еден во коментарите, додека ова не успеа кај мене, пробав да го сменам името од HDMI во PC и проблемот исчезна.
- Така направив и јас, не ми е јасно како порано не го направив тоа, т.е. како барем не проверив дали постои опција да одбереш PC , пошо да речеме кај Филипс телевизорот тоа автоматски го правеше и кај него не постои auto dimming Проблем....Филипс како попознати дека имаат најлоши фирмвери испадна имаат побољи од LG ебате беља...(не се заебавам, Philips пак од друга страна имаат повеќе проблеми за други помалку битни срања, ама барем основните срања им се решени....кај LG помалку битни срања им се решени, а вакви битни срања не им се решени баш како што треба...иако вака гледано сега од страна, со смирена душа, изгледа како сосема океј решение, кое бара малку повеќе општо знаење) Искрено, откако го земав телевизорот , повеќе ме замати моментот со HDMI Кабелот, ако се сеќаваат некој дека имав проблем со постара верзија (т.е. графичката ми беше проблем) ...па тоа ме замаја повеќе, за да не си го сетирам ТЕлевизорот постепено како што сакав и од прва....нели, да sирнев PC опција дали има, тоа е основната работа за секој...

- btw, телевизоров има direct-full array global dimming, ако на некој му значи тоа... ;) Колку за контраст, full array се наоѓа само кај 500+ евра, па нагоре телевизори. За парите телевизоров е врв...

Toa e Дарко, негов е сајтот HDTelevizija, еден од најдобрите такви сајтови во цел свет, дечкото е професионален калибратор на ТВ-а и се занимава со аудио/видео. Од Хрватска е, си имам пишувано на Фејсбук кога ми требаше совет што да купам.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Toa e Дарко, негов е сајтот HDTelevizija, еден од најдобрите такви сајтови во цел свет, дечкото е професионален калибратор на ТВ-а и се занимава со аудио/видео. Од Хрватска е, си имам пишувано на Фејсбук кога ми требаше совет што да купам.
Да, не проверив баш бекграунд, ама работата му ја проверив и тип топ му е
За Expert mode 1-от , користам негови сетинзи....назчанува по кој стандарди ги калибрира, не значи тоа дека на секого ќе му се допаднат тие сетинзи, ама кажува доволно инфо за да знаеш што треба да направиш со телевизорот

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Имам телевизор Panasonic-tx-p50st60e купен во Нептун, нешто малиот чепкал во него и Јутубот се гасеше несакаше да работи. Пробав да го избришам и реинсталирам Јутуб но не даде никаков резултат. Се одлучив фактори ресет и се одеше ок се до оној момент кога приметив дека не дава воопшто македонско мени и македонски јазик а пред тоа го имаше. Сега има само Српско, Хрватско и Бугарско мени (како нас најблиско) што може да се избере, се друго работи ОК.
Чаре ???
Во исто време и да прашам мислење за овој мал проблем, имено исто имам Samsung UE48H5203 лед, смарт ама е со усб донгле, кој пошто сме ‘‘ задња вукојебина‘‘ и ови т.н. дилери представници и остало се изгледа само на збор никако да го обезбедат и од смарт телевизоров је година дена обичен тв, имам инсталација ѕтп5 пуштено по ѕидовите ама нели ‘‘нема‘‘ кој да ја врзе и со свич да пренесам интернет до него, има ли начин да се направи тој усб донгл??
Поздрав до сите и благодарам однапред :)

Последна промена:

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Да, не проверив баш бекграунд, ама работата му ја проверив и тип топ му е
За Expert mode 1-от , користам негови сетинзи....назчанува по кој стандарди ги калибрира, не значи тоа дека на секого ќе му се допаднат тие сетинзи, ама кажува доволно инфо за да знаеш што треба да направиш со телевизорот

Имам 42LB730V и баш калибрирав по неговите подесувања, али не ми се свиѓа ич, премногу е топло/жолто. Превише.
Али како што и сам кажува - нема идеални подесувања за еден модел, треба да се врши калибрација на секој примерок посебно заради тоа што иако се исти модели, секој примерок е различен.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје

Долга верзија:

Браааааат,
Пред пола година го земав истиот телевизор само 42 инчен модел. И мене пред да го земам, многу ме плашеше тоа ауто диминг. Меѓутоа, тој проблем не го забележав но по првото вклучување не бев задоволен од сликата. Исто така го пуштив веднаш Avatar, 1080p од 15 гига и не бев задоволен од боите. Гуглав (мада и претходно гуглав секако) и јас налетав на Дарко, и налетав ваљда на истото видео во кое типот вели дека со сетинзите во Expert mode се решава проблемот за auto dimming (ама и дополнително се добива подобра слика). Имаше сличности во сетинзите од Дарко и овој другиов но имаше и доста разлики. Видов не видов, фаќав некоја златна средина од двајцата :D
На крај краева се решив и сам да си штелувам, кој ги ебе овие сетинзи дај ја да си видам што ми се свиѓа поише и со мали измени и комбинација од претходниве две, си го направив бонбона по мој вкус. Навистина ми е жал за оние кои не ги местат овие работи и користат некој стандарден профил. Многу губат.
Иначе, дали тоа ауто диминг се појавува само ако го поврзеш со компјутер телевизорот?
Значи ќе го приметев затоа што знам што е, го имам забележано на другиот телевизор Тошиба во другата соба. Темните сцени ги прави потемни, светлите уште посветли.
Ако ме одмрзи ќе ги постирам сетинзите.
Exp1 е од Дарко
Exp2 е од тој шо викаше дека се средуе глобал диминг

Атачменти

• 4.jpg
    4.jpg
    264,1 KB · Прегледи: 38
  • 3.jpg
    3.jpg
    305,9 KB · Прегледи: 38
  • 2.jpg
    2.jpg
    266,9 KB · Прегледи: 34
  • 1.jpg
    1.jpg
    251,4 KB · Прегледи: 37
  • exo2.jpg
    exo2.jpg
    226 KB · Прегледи: 36
  • exp1.jpg
    exp1.jpg
    47,5 KB · Прегледи: 34
Последна промена:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Тешки дијаболи сте...
Ниеден панел не може да биде исто калибриран фабрички.
Но затоа треба да задоволува одредени фабрички +/- гранични вредности.
+ има врска и каков панел има во самиот телевизор...
Од кој производител, која ревизија и така натака...
Така да и Дарко, и Јанко и Петко може да зборуваат што сакаат. А истото и вие сте го увиделе со подесувањата. Нивните сетинзи кај вас се жолти, многу јасно, нели...
Можатт да бидат и плави или зелени...
Секое сетирање е индивидуално и за секој панел различно...

Да беше така, никој немаше да купи калибратор, него сите ке препишуваа од некој си што направил калибрација и ги ставил подесувањата на интернет
:D

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
Ми треба телевизор со добар панел, односно добри агли на гледање, поради чуен распоред на намештај во собата. :))

Препорака за full hd, од 32" до 40", смарт функции и 3D небитни, но добредојдени, буџет 30K?

Три модели ги меркам од кои два (VIERA TX-40CS630E и 40PFH5500) се во сет, ќе поминам да ги ѕирнам деновиве, а третиот (40PFH6510), е малце над буџетот во амц, но го нема во Битола.

Како оди содржината преку DLNA, преводи, формати, дали има поддршка за usb hdd, или само стикчиња, итн..
Искуства, препорака за некој друг модел, било што?
За прашањето на крај околу преводи, формати и поддршка, да знаеш дека Панасоникот и Сони се најслаби во тој поглед. Сега незнам точно за тој модел, но генерално сите Панасоници не читаат DTS аудио. Истото важи и за Филипсот џабе му е Андроид кога во поглед на формати и преводи се ужас и двата. И тој изгледа не чита DTS, плус преводи и на двата неможе да зголемуваш, да менуваш фонт, бои итн.

За тие пари (~30к денари) имаш голем избор од Samsung и LG и тоа од повисока класа 40-43 инчни. Разгледај ги моделите LG 40/43 LF 632V, како и Samsung 40-43 Ј5502.
LG-aта се со IPS панел претежно, а Samsung со VA.
И двете марки нудат поголема поддршка од тој аспект за сите формати, преводи може да местиш како сакаш, па и за слика мислам дека подобра ќе имаат од Филипсот. За Панасоникот имаат сеуште добри панели, скоро најдобра длабока црна и остра слика, се подудараат со Самсунгот.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
А истото и вие сте го увиделе со подесувањата. Нивните сетинзи кај вас се жолти, многу јасно, нели...
Нема врска, не збори кога немаш прочитано целосно или кога само делумно причина го пренесе кажаното.
Самиот Дарко рече дека со неговите сетинзи мава на жуто, и жена му се побунила ама демек со тек на време се навикнале и после ако сменат чудно им било. Што повторно не значи дека е тоа најдобра варијанта.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
Мене не ми се свиѓаат тие калибрации со жолтеникаво. LG по дифолт сите подесувања му се со Cold температури. И со тоа постигаат подобар контраст, па и пореални бои.
Пушти фудбал пример утакмица со тие сетинзи и игралиштето наместо зелено ќе биде жолто како на сено да играат а не на зелена трева.
Можда и до навика е, ама ич не ми се свиѓаат Warm боите на LG.

Па и овие динамик контраст, намалување на шум, кога ќе исклучиш све како да имаш некој ефтин ТВ од 150 евра со најкрш панел, исто како старине телевизори од 37-51цм што беа на времето.
Сега да не се претера ептен и со нив сите на High да се стават, ама со сите опции на средина некако има некој баланс и ТВ-то изгледа покултурно и модерно со убава слика.
Trumotion за во филмови на User-5 е најдобро да биде, на Рамномерно изгледа смешно, сцените како убрзани.
Инаку @prichina како е точно кај тебе Auto Dimming? Кај мене е Local LED Dimming, и со вклучено мислам дека е подобра сликата, на филмови во темница не се гледаат црните ленти горе и доле. Ама додуше кај мене панелот е Sharp ASV-VA а не IPS...

Последна промена:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
Нема врска, не збори кога немаш прочитано целосно или кога само делумно причина го пренесе кажаното.
Самиот Дарко рече дека со неговите сетинзи мава на жуто, и жена му се побунила ама демек со тек на време се навикнале и после ако сменат чудно им било. Што повторно не значи дека е тоа најдобра варијанта.

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.374
12.016
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Сале, џабе држеше сервис за телевизори и ги поправаше кога врска немаш и збориш на памет.. пробај да гледаш повеќе видеа на јутјуб, едуцирај се малку.....
се и сешто има значи ;)

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Тешки дијаболи сте...
Ниеден панел не може да биде исто калибриран фабрички.
Но затоа треба да задоволува одредени фабрички +/- гранични вредности.
+ има врска и каков панел има во самиот телевизор...
Од кој производител, која ревизија и така натака...
Така да и Дарко, и Јанко и Петко може да зборуваат што сакаат. А истото и вие сте го увиделе со подесувањата. Нивните сетинзи кај вас се жолти, многу јасно, нели...
Можатт да бидат и плави или зелени...
Секое сетирање е индивидуално и за секој панел различно...

Да беше така, никој немаше да купи калибратор, него сите ке препишуваа од некој си што направил калибрација и ги ставил подесувањата на интернет
:D

Не просветли. Истото и ја го кажав погоре...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Сале, џабе држеше сервис за телевизори и ги поправаше кога врска немаш и збориш на памет.. пробај да гледаш повеќе видеа на јутјуб, едуцирај се малку.....
се и сешто има значи ;)
Колку убаво ги извртевте муабетите. Никој не рече дека Сале не се разбира. Се разбира, многу.
Но во случајов донесе погрешен заклучок дека кај Дарко со иста калибрација мавало на една боја, кај нас друга.
И ова ако не го гледаш @Daniel86, имаш нешто од овие овде.
Стелт бил уствари крив до некаде за тоа, не причина.
Ама ај, ставајте фејспалми и вртете го муабетот на друга страна затоа што... ќе ви потпорасне малце, егото. :)

Последна промена:

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Имам 42LB730V и баш калибрирав по неговите подесувања, али не ми се свиѓа ич, премногу е топло/жолто. Превише.
Али како што и сам кажува - нема идеални подесувања за еден модел, треба да се врши калибрација на секој примерок посебно заради тоа што иако се исти модели, секој примерок е различен.

:innocent:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Тоа е ОК и ваљда е точно за мал милион други детали. Но, кога ти кажа дека калибрацијата од Дарко ти мавала на жуто, а не кажа дека и Дарко го рече истото (или жена му, не знам, :D), Сале помислил дека Дарко кажал дека тоа е идеална калибрација. Не дочитал, не му се дочитувало, му се мавало контра.. не знам. И јас сум таков понекогаш за други области во кои сум експерт и ќе прочитам некој ОК пост но малку со нешто нема да се согласам и влагам целосна контра. Тој сетинг мава жуто кај Дарко, кај тебе и кај мене.
У секој случај тој специфичен сетинг игра голема улога.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.374
12.016
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Колку убаво ги извртевте муабетите. Никој не рече дека Сале не се разбира. Се разбира, многу.
Но во случајов донесе погрешен заклучок дека кај Дарко со иста калибрација мавало на една боја, кај нас друга.
И ова ако не го гледаш @Daniel86, имаш нешто од овие овде.
Стелт бил уствари крив до некаде за тоа, не причина.
Ама ај, ставајте фејспалми и вртете го муабетот на друга страна затоа што... ќе ви потпорасне малце, егото. :)

Ууу па ти и психијатар си бил, браво бе, треба да се гордееш со себе. Ај ќе те послушам и ќе појдам уште утре на лекар, уствари утре е недела не работат, може да остаам за у понеделник?
Све некој друг ти е крив, прво Сале, па после Стелт, па Причина па и ја со нив. Фино што имаш гордост, али остави ја у шкафче кога користиш тастатура. Вака си ко оној волон у собрание шо покажуваше среден прст, па другиот ден на прес конференција се правдаше дека "играл рап" и на крај никому ништо, не било девијантно однесување тоа, нормално било се.
Кога ти би се разбирал доволно, не би го гледал тој Дарко уопште, а уште помалку би зборел, туку како секој нормален човек би разбрал дека секој панел, телевизор и вкус се различни. На него жената му се противела ама после некое време се навикнала. Може и во бракот му е така цело време, па ќе се чуди некој ден кога ќе го шутне.
Лицемерно и глупо е кога човек што низ рака му минале 5-6 телевизори во животот да му контрира на човек што од тоа заработувал и да му каже дека нема врска. Ако приметуваш, рекла-казала ти се муабетиве, се караш за да докажеш некоја поента која и самиот не ја сфаќаш, си изгледал две три видеа, си прочепкал малку по менито од телевизорот и готово, хакер сум и све си знам. Не иде тоа така друже мој. Внук ми, дете од 15 години се понаша така.
Која е причината што секое твое мислење наменето за мене е изменето по неколку пати? Ај ти прочитај го она што си ми го линкувал и наменил мене.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.464
11.537
Скопје
Ууу па ти и психијатар си бил, браво бе, треба да се гордееш со себе. Ај ќе те послушам и ќе појдам уште утре на лекар, уствари утре е недела не работат, може да остаам за у понеделник?
Не се за на лекар тие работи, нормални се. Ама секој треба да проба да ги забележи кај себе и да ги избегнува.
Све некој друг ти е крив, прво Сале, па после Стелт, па Причина па и ја со нив. Фино што имаш гордост, али остави ја у шкафче кога користиш тастатура. Вака си ко оној волон у собрание шо покажуваше среден прст, па другиот ден на прес конференција се правдаше дека "играл рап" и на крај никому ништо, не било девијантно однесување тоа, нормално било се.
Овде неам шо да ти кажам освен дека имаш смешано брзини.
Кога ти би се разбирал доволно, не би го гледал тој Дарко уопште, а уште помалку би зборел, туку како секој нормален човек би разбрал дека секој панел, телевизор и вкус се различни.
Па не се разбирам доволно и гледам, читам, гуглам (тука сеа ти отворам шанса за една идеална реплика: „епа тоа е разликата, ти врска немаш сале има и знаење и практично искуство“). И пак превртуваш работи и ставаш зборови в уста, каде побогу реков дека тоа не е точно?
Каде побогу реков дека сум експерт?
Лицемерно и глупо е кога човек што низ рака му минале 5-6 телевизори во животот да му контрира на човек што од тоа заработувал и да му каже дека нема врска. Ако приметуваш, рекла-казала ти се муабетиве, се караш за да докажеш некоја поента која и самиот не ја сфаќаш, си изгледал две три видеа, си прочепкал малку по менито од телевизорот и готово, хакер сум и све си знам. Не иде тоа така друже мој. Внук ми, дете од 15 години се понаша така.
Ако забележиш поубаво, Сале кажа повеќе работи. Јас го цитирав делот кој му беше погрешен заклучок и моето „не збори кога не знаеш“ не треба да го сфатиш дека се однесува на неговото ЦЕЛОКУПНО ЗНАЕЊЕ туку само на специфичниот дел што го цитирав. Кој што всушност и не е поврзан со знаење за телевизор туку за базирање на мислење а немање целосна информација.
Која е причината што секое твое мислење наменето за мене е изменето по неколку пати? Ај ти прочитај го она што си ми го линкувал и наменил мене.
Причината е, отпосле ми текнуваат некои работи, затоа.
Ги имам прочитано тие.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно