Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
ај види во андроид сетингс дали го имаш овој пач, еве сеа пробувам кинеското работи, пред тоа нејкеше да функционира.

Погледнете го атачментот 88904
Овој е пачот,ќе пробам и со др. усб...
Едит:проблемот бил во усб-то некое но нејм,со вербатим и кингстон си работи ок
@Avid фала и на двајцата а помошта...
4d7da2c97919e6f32ee43d2a0111288e.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

CeeTour

hello world
18 септември 2014
127
135
Skopje

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Самсунгот во таа димензија 55 инча има VA панел.
Го гледав вчера и ако има ВА панел има доста подобра слика од сите 50" VA панели до 30карти. Во екранот беше многу блиску до другите 55" ips панели немаше бледеење на сликата од страна.
А и гаранција има 5год на самсунг во сет.

CeeTour

hello world
18 септември 2014
127
135
Skopje
Веќе ако го земаш Самсунгот земи ја поновата генерација UERU7172UXXH, поскапа е за 200 денари...

За гаранцијата во Сет, не сум баш сигурен. Се јавив во Самсунг Македонија и кажаа дека само 2 години даваат од нив, не е акција низ цела МК, туку дека остатокот од 3 години плус ги дава Сет. Ако некад ти притреба да активираш гаранција од Сет, само едно ќе ти кажам. Со среќа. :eek:

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Веќе ако го земаш Самсунгот земи ја поновата генерација UERU7172UXXH, поскапа е за 200 денари...

За гаранцијата во Сет, не сум баш сигурен. Се јавив во Самсунг Македонија и кажаа дека само 2 години даваат од нив, не е акција низ цела МК, туку дека остатокот од 3 години плус ги дава Сет. Ако некад ти притреба да активираш гаранција од Сет, само едно ќе ти кажам. Со среќа. :eek:
Кнап ми е местото затоа на постриот модел ( помал држач има)морам да одам или на филипсот.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Епа fuckin Sony. Најјако бил. Нема грешка. Златен Самсунг пери носи.

Додатните 3 години ги покриваат Винер осигурување.

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
Здраво
Препорака за буџет телевизор 40-43"
За во детска. Битно е да има you tube.
Нешто како ова
Техномаркет - NEO 43” SMART-ANDROID FHDTV-43D1/T2TC
Предлог некој
Поздрав
Мора од Техномаркет?
Батали тие непознати марки Neo, Fuego итн.
Тој Neo и да го земиш со што софтвер ќе дојде со тој и ќе остане. Да смене youtube нешто и ќе престане да работи апликацијата во телевизорот. Нова верзија нема од каде и џабе смарт после.

VIVAX IMAGO LED TV-40S60T2S2SM ANDROID TV
Нешто помал, ама генерално добра слика имаат Vivax, а и на андроид е

9 август 2018
1.172
477
Мора од Техномаркет?
Тој Neo и да го земиш со што софтвер ќе дојде со тој и ќе остане. Да смене youtube нешто и ќе престане да работи апликацијата во телевизорот. Нова верзија нема од каде и џабе смарт после.

А вакви нешто до 8,000 исто ќе ми треба за во моја соба, и за во спална, важно е HDMI излез да има, оти ќе се врзе преку Android IPTV уред (Neo TV), што би препорачал?
Немора да е 40 инчи за мојот случај, доволно ќе е и 30 инчи.

Инаку да, овој што му го прати на GGTT1 е соодветен телевизор, и јас не би се маткал со off бренд телевизори, барем не кога станува збор за телевизор со Android.

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Мора од Техномаркет?

Не не мора да е од техномаркет .
Друг некој предлог

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
За тие пари и нема некоја друга опција. поголемиот 43" модел од тој виваксот го нема никаде на залиха, а е само 1000ден плус

Овие Техномаркет кај тераат со тие превара попусти. Пишат поголема цена па попуст и друга цена, која е пак иста, а за некои работи повисока отколку во другите продавници
https://www.anhoch.com/product/5992...ull-hd-smart-android-hdmix3usbx2dvb-tt2-tuner
ем не е на попуст ем 9ден поевтин од техномаркет :)

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
За тие пари и нема некоја друга опција. поголемиот 43" модел од тој виваксот го нема никаде на залиха, а е само 1000ден плус

Овие Техномаркет кај тераат со тие превара попусти. Пишат поголема цена па попуст и друга цена, која е пак иста, а за некои работи повисока отколку во другите продавници
https://www.anhoch.com/product/5992...ull-hd-smart-android-hdmix3usbx2dvb-tt2-tuner
Го има во галерија 43" вивакс
Понеделник ке одам да ги видам двата.
Иста фирма се и анхоч и техномаркет.
Фала многу за помошта

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
Го има во галерија 43" вивакс
Понеделник ке одам да ги видам двата.
Иста фирма се и анхоч и техномаркет.
Фала многу за помошта
Од каде иста фирма. Техномаркет е дел од бугарското Техномаркет.

Ако го најдеш поголемиот вивакс зимај го, мислам нема да згрешиш

GGTT1

lurker
1 февруари 2017
600
512
Битола
Од каде иста фирма. Техномаркет е дел од бугарското Техномаркет.

Ако го најдеш поголемиот вивакс зимај го, мислам нема да згрешиш
Иста фирма се. Анхоч го презеде техномаркет . И исти проозводи имаат од пс а , глувци,тастатури и слично.
Спореди ке видиш.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR

anhoch=tehnomarket
иста фирма се

едит: не видов дека @GGTT1 више пишал

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
536
Небитно
Да споделам и јас искуство со буџет ТВ завчера го зедов овој ST-43RE7400
за првите 2 дена супер е децата битно го бендисаа YOUTUBE врви сликата искрено зе изненадив колку е добра. Дечкото во дуќанот исто се погоди се разбираше овие се склапале во Турција инаку користат панел на VESTEL исто турски ептен е слим и е лесен а и има 5 години гаранција.

9 август 2018
1.172
477
Епа денес пак имав прилика да отидам до Нептун што е до Бриколаж, и си прашав убаво.
Тие постарите серии, поточно тие модели што ги гледав Q60 и Q60T ми рекоа веќе дека во опште не ги произведуваат од Samsung.
Е сега имаат од новата серија QLED телевизори, ама најевтиниот им е 90,000.
Не фала и чао пријатно. Телевизор од Нептун не зимам.
Ми рекоа дека во Setec може биле поевтини оти они новата серија порано ја донеле, па затоа таму најевтиниот Samsung QLED е 60,000 денари, па така да изгледа дека од Setec ќе земам.

Ќе прашам уште еднаш, ако знае некој дали цените на овој телевизор подоле ќе паднат за едно 2 месеци?
Јас како што разбрав постепено ќе опаѓале цените, ама не се знае дали ќе паднеле за едно 3 месеци.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
@The Geek Boy пред 3 страни ти пишав дека ако памтам добро пред 2 години под 80.000 за нов QLED немаше. Ете ми потврди и ти сега (од 90.000 нагоре). Цените паѓаат при крај на годината, ама кај нас како што е се наопаку може и подолго да биде тоа. Никој не може да ти потврди.
Не знам зошто толку се мислиш? Имаш ли буџет? Знаеш ли што сакаш? Спореди ги новите QLED со ланските, спореди ги новите QLED со новите "обични" и пресечи. Радикални разлики не би требало да има, ама од друга страна најново си а најново. Нека не ти биде криво ако после некој месец паднат цените ако сакаш нешто најново, тоа е тоа. Секогаш е така.

9 август 2018
1.172
477
@The Geek Boy пред 3 страни ти пишав дека ако памтам добро пред 2 години под 80.000 за нов QLED немаше. Ете ми потврди и ти сега (од 90.000 нагоре). Цените паѓаат при крај на годината, ама кај нас како што е се наопаку може и подолго да биде тоа. Никој не може да ти потврди.
Не знам зошто толку се мислиш? Имаш ли буџет? Знаеш ли што сакаш? Спореди ги новите QLED со ланските, спореди ги новите QLED со новите "обични" и пресечи. Радикални разлики не би требало да има, ама од друга страна најново си а најново. Нека не ти биде криво ако после некој месец паднат цените ако сакаш нешто најново, тоа е тоа. Секогаш е така.
Ама во Setec има QLED и за 59,999 (линкот погоре).
Буџетот е до 50,000 но ако се договорам со моите можно е и овој од 60,000 да го земеме.
Е сега, ако неможе тоа, тогаш со Samsung UHD LED телевизор.
Споредував, и овој од QLED Samsung телевизорите ми испадна најдобар.
Јас можам и OLED да земам, има еден LG 49 инчи за едно 50,000 ама OLED не зимам од одредени причини, па така да, no thanks едино или QLED или Samsung UHD, а предноста ако земам Samsung UHD е тоа што ќе можам да бирам поголеми модели, оти и самите Samsung UHD се доста поевтини од QLED телевизорите, секако од Setec, бидејки таму моментално се најевтини Samsung телевизорите.

А вака, тој QLED телевизор што го пратив погоре, може да му се намести Google Assistant наместо Bixby? Знам какво срање е Bixby уште ден 1 кога пробав на телефонот.
Hands free команди, ја пуштив Bixby преку копче на слушалки, и ми го упали екранот дур телефонот ми беше во џеб. Да не зборам дека и треба 5 - 10 секунди повеќе од Google Assistant да ми одговори на зададена команда / прашање.

Исто така, каков soundbar, домашно кино би препорачале за со тие телевизори?
Буџет до 15,000 више не давам за дополнително озвучење.
Гледав таму во neptun Sony имаше добар избор.
Samsung се едно 100,000 денари само за озвучење, не вреди толку пари да давам.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв