Само сакав да кажам дека во тој ценовен ранг ги анализирав детално кога купував и секој од нив имаше Pros and Cons а разликите не беа големи. Така да ако на некого му е ќеиф да земе Сони на друг Самсунг со здравје нека се служат затоа што ако се со слична цена и во перформансите се тука некаде.Мешаш поими меѓу VA и iPS панели така не се споредува и да беше така тогаш Сони и Панасоник треба почесто да има VA панел како самсунгот поради како што велиш перфонмансите на самсунг . Еве некои модел сони има VA панел и пак е подобар од самсунг затоа внимавај да не наседнуваш маркетиншки трикови
Sent from my iPad using Tapatalk
Поточно Android TV. Ова е битно затоа што на ТВ не можеш да ги имаш сите апликации што можеш да ги имаш на Android телефон да речеме. Дури некои и фалат. На пример HBO GO апликацијата ја нема на Sony а ја има на Samsung (некаков проблем ради регионот бил). Исто така според повеќето ривјуа Android TV има повеќе багови и е поспор споредено со Tizen OS на Самсунг и WebOS на LG. На крајот сепак најбитна е сликата.Sony e и Андроид ако нешто ти значи . Јас би одел на Сони
Дечки, шо ќе кажете исплаќа ли се OLED LG B9 55 inch, нов некористен без гаранција за 50.000 ден?
Кај нас у продавници истио модел е 99.000 ден. Некако примливо звуче мајке му га, а?
Па оти е без гаранција затоа е на пола.Хм примамливо и би земал, но нешто ми е сомнително за 50к да продава сепак одличен е за гејминг со ПЦто ама има маана, се појавува burn in efect затоа не би се брзал за OLED туку гледај само iPS или VA панел сега засега се посигурни за разлика од OLED
Значи сега засега не се исплаќа со без гаранција
View: https://youtu.be/YKSD06Y0iuo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Во ред е тоа сепак пред да земеш види каква е состојбата на сликата и колку циклуси е користен ?? Бидејќи кога-тогаш ќе се појави burn efect како што виде на видео клипот оти 50к не е малце за тие без гаранција ај да биде 30к е супер ама 50к хм хмПа оти е без гаранција затоа е на пола.
Иначе тв не ми е за игри , туку за филмови и видеа. Некна си земав Самсунг ј3 половен и гледам дека е со амолед. Пуштив неколку видеа со темни сцени во темна соба и за прв пат го немаше она шо ми смета, позадинското светло и темното си е темно бате.и затоа ме копка сеа оваа понуда.
Да, да. Ако евентуално отдам да го пробам ОЛЕДО тоа сигурно ке биде барем саат време проба и ако може да се исценка малце. А тоа со проверка колку е користен неам појма како оде. Наводно стоел во кутија неотпакуван.Во ред е тоа сепак пред да земеш види каква е состојбата на сликата и колку циклуси е користен ?? Бидејќи кога-тогаш ќе се појави burn efect како што виде на видео клипот оти 50к не е малце за тие без гаранција ај да биде 30к е супер ама 50к хм хм
Да, да. Ако евентуално отдам да го пробам ОЛЕДО тоа сигурно ке биде барем саат време проба и ако може да се исценка малце. А тоа со проверка колку е користен неам појма како оде. Наводно стоел во кутија неотпакуван.
Тај ќе да е. Од реклама 5 е. Шо значи шубе ти е? Беше да го бидеш уклучен или?Да не е тој на оглас што е на реклама5, наводно од Германија донесен? Го видов и јас, ама шубе ми е ептен... Цената е супер во споредба со ненормално начуканите цени во продавниците...
Тај ќе да е. Од реклама 5 е. Шо значи шубе ти е? Беше да го бидеш уклучен или?
Побарај го @Dinamit, ќе ти даде боље цена од оваа што си ја линкнал, ја преку него земав 50RU7402.Ќе ве замолам за мислење или искуство ако некој ги има по дома некој од овие два модели на самсунг, а и воедно ако има некој кој може да ми ги најде за кеш по поефтина цена нека пише пп по кои цени може да се земат.
SAMSUNG UE50RU7402UXXH
SAMSUNG QE55Q65RATXXH
Благодарам за инфото, и супер е тоа што ми даваш инфо за истиот модел , е сега уште да се најде некој за другиов модел да даде инфо ете на пример како ти за ДТС дали има бидејќи баш од усб гледам филмови.Побарај го @Dinamit, ќе ти даде боље цена од оваа што си ја линкнал, ја преку него земав 50RU7402.
Добар телевизор за парите, стандард како и сите VA панели со лош агол на гледање, добар контраст и боље црна од IPS панелите за тие пари.
Нема DTS аудио кодек, битна работа е ако пушташ филмови од USB и има Oneremote, мало малку нестандардно далечинско без бројки за каналите, мислам дека би било комплицирано ако го користат постари луѓе за гледање телевизија. Смарт функциите му се брзи и Нетфликс, ХБО, Јутјуб си функционираат солидно.
После два месеца користење, за моите потреби и за тоа колку чини, ја сум задоволен од изборот, друга поскапа алтернатива ти е RU558002 или некој модел на Сони со андроид.
Нема ДТС на ни еден самсунг модел од новите.Благодарам за инфото, и супер е тоа што ми даваш инфо за истиот модел , е сега уште да се најде некој за другиов модел да даде инфо ете на пример како ти за ДТС дали има бидејќи баш од усб гледам филмови.
Точно ама некад кога ќе симнам торент 20 гига и не ми пушта малку се нервирам. И џабе е аудио инфо некогаш не е точно и џабе. Од друга страна апликациите си грмат.@DemoUser ја ќе ти дадам и за тој инфоПоследните две серии на Самсунг телевизори уопште не поддржуваат DTS. Така што, ако ти е битно тоа, барај друг телевизор од Сони или ЛГ. Мене телевизорот ми е директно поврзан со PC, па не ми беше тоа одлучувачки фактор, ама па и приметувам дека се поретки се торентите само со DTS.
Шупачки потег скроз, поише нервира дека го имало на постарите модели и сега за некој мизерен процент од заработката се одлучиле да го тргнат. А просечен купувач поима нема што е тоа DTS и зошто не му ги пушта филмовите од USB на новиот телевизор. У салон сигурно нема да те предупредат за такво нешто.Точно ама некад кога ќе симнам торент 20 гига и не ми пушта малку се нервирам. И џабе е аудио инфо некогаш не е точно и џабе. Од друга страна апликациите си грмат.
Па сега позадината којзнае која е и кој бил у право ама тоа е. Единствено позитивно што е, мислам дека ако се договорат некад може со апдејт да се реши.Шупачки потег скроз, поише нервира дека го имало на постарите модели и сега за некој мизерен процент од заработката се одлучиле да го тргнат. А просечен купувач поима нема што е тоа DTS и зошто не му ги пушта филмовите од USB на новиот телевизор. У салон сигурно нема да те предупредат за такво нешто.
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден