Страницата не е пронајденаhttps://www.amc.com.mk/TV-LED-SAMSUNG-43-UE43NU7022KXXHT може ли мислење за моделов?
Страницата не е пронајденаhttps://www.amc.com.mk/TV-LED-SAMSUNG-43-UE43NU7022KXXHT може ли мислење за моделов?
Не знам зошто, ако си отвориш страна на амц го има. Важно моделот е тој samsung UE43NU7022. Има 10битен VA панел и edge led. Па не знам дали е подобро од IPS панел и directd led. И мислење ако може за другите карактеристикиСтраницата не е пронајдена
TV LED SAMSUNG 43" UE43NU7022KXXH еве го линкот исправенhttps://www.amc.com.mk/TV-LED-SAMSUNG-43-UE43NU7022KXXHT може ли мислење за моделов?
LG UK6300TV LED SAMSUNG 43" UE43NU7022KXXH еве го линкот исправен
LG UK6300
У флаерот им стои дека е со 5 години гаранција и промоцијата им е до 8ми ноември (ваљда и утре).
лг-во е исто така 2018та модел , WebOS 4.0, гугл асистант со voice commands , повеќе приклучоци + блутут итн.
Е сеа , ИПС панел е , ако не ти смета , со здравје да си го користиш![]()
P. S благодарам за одговороти двата се до утре изгледа на промоција... Ако не ги фатам ќе се чека Black friday
![]()
Од каде информациите дека е 10-бит VA панелот и Edge LED Backlight?Не знам зошто, ако си отвориш страна на амц го има. Важно моделот е тој samsung UE43NU7022. Има 10битен VA панел и edge led. Па не знам дали е подобро од IPS панел и directd led. И мислење ако може за другите карактеристики
42.5" Samsung UE43NU7020 - SpecificationsОд каде информациите дека е 10-бит VA панелот и Edge LED Backlight?
Ако е така, а веројатно е, претежно самсунг користи VA панели, треба да е солиден телевизорот.
"Самсунг подготви нови промотивни активности и тоа во период од 1 oктомври до 31 декември 2018 година, сите оние кои ќе купат Самсунг „UHD“ или „QLED“ ТВ уред од серијата „Н“ (“N”) од 2018 година ќе добијат 5 години гаранција. Исто така, покрај оваа гаранција, Самсунг овозможува и дополнителна гаранција од 10 години во случај на ефект на „прегорување“ (“burn-in“ ефект) за сите „QLED“ ТВ модели."
Samsung 5 години гаранција
До тој буџет само инчи и гаранција не гледај друго. Евентуално некој бренд на старо ако начекаш.Форумџии мислења за тв или помош околу избор на Тв до 15-16к
FHD LED TV SCHNEIDER 43 SL 34, Smart, HDMI, USB, Wi-Fi
Шифра : 84069612
0" style="box-sizing: border-box; outline: none;">Гаранција: 24 месеци
- 43" (103cm) FHD SMART LED TV
- Android TV
- Quad Core processor
- 3x HDMI, 2x USB 2.0
- DVB-T/C/T2
- Вграден Wi-Fi
Цената е13999
Многу мал агол на гледање, другото е ОКМислење за новио модел ?
4K UHD SMART LED TV LG 43UK6470 PLC, 43"(108cm), WiFi, 1600PMI, QC
Да не отварам нова тема бидејќи е поврзана со ТВ, ќе си прашам тука - можеби на некој друг ќе му се најде.
Дечки, имам еден мал проблем со новиот ТВ што го земав, па ми треба консултација во случај да "промашувам" некое поелегантно решение од тоа што го имам замислено.
Имено минатата недела земав Сони телевизорче, и единствениот проблем што очекував да го имам - го имам.Проблемот е со стримање 4K/HDR/Dolby Vision содржина од некомпресирани рипови од лаптоп/медиа сервер.
Проблемот како што гледам е што немам хардвер што може беспрекорно да стрима битрејт од 70mbps и јаче.
Лаптопот не е ни приближно моќен ова да го прави, мрежата ми е ограничена на 100mbps, фајл сервер е исто 100mbps и Сони се гејови и имаат исто 100mbps мрежна порта.
После сите обиди викендов, единствениот начин на кој што успеав да пуштам 4K HDR филм беше преку 3.0 USB стик и Сони-то го процесираше филмот без никаков проблем (60GB рип, 65-70mbps битрејт).Истиот филм преку мрежа и обичен екстерен диск не сакаше никако да тргне успешно.
Бидејќи 4К ми треба преку сила два три пати во неделата (прашање и толку со мало дете дома), се мислам дали наједноставно решение би било да земам некое квалитетно и брзо УСБ 3.1 стикче/екстерен SSD од 256GB и да не се замарам, или пропуштам нешто што би било полесно, а не би чинело значително повеќе?
Опцијата за UHD блуреј плеер е оставена за понатаму, кога ќе имаат понормална цена филмовите.
Благодарам.
@highflyer , пробано е со Коди и VLC (ТВ-то како рендер) директно врзани со кабел лаптоп-от и ТВ-то на Микротик рутер, ама неуспешно.Почнува стримот ама со пречест баферинг, сецкање/кочење и слично.
А што се случува кога едноставно пробаш десен клик - Cast to Device и да го праќаш директно преку вградените Media Services на Windows, без трети апликации?
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K10 Pro/Q6/Q6 Pro/Q14 Pro/V6, Black, PR52
970,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден