Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

Martinovski

lurker
4 октомври 2011
684
273
Martinovski's setup  
Processor & Cooler
i7 7700K @ 5.0GHz // NZXT Kraken X62
Motherboard
Asus ROG Strix Z270E Gaming
Storage
2x Samsung SM960 EVO 250GB RAID 0 // SSD 850 PRO 256GB // WD Black 2TB
PSU
EVGA SuperNOVA 750 G3
RAM
G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3867MHz
Video card
Asus ROG Strix 1070 8GB OC Edition
Case
NZXT S340 Elite Matte Black
Mouse
Razer Lancehead TE // Steelseries Qck XXL
Keyboard
Razer BlackWidow Chroma v2 TE
Audio
Asus ROG Strix Fusion 300 // Asus Xonar U5
Monitor
Dell S2417DG w/ 165Hz, 1ms & G-Sync
OS
Windows 10 Pro 64-Bit
Кога ќе споредиш со моменталната ситуација со Телеком оптиката, лошо е.

Бев 7 години на Телекабел оптика и мораше да се смени нивната кабловска заради Аренаспорт пакетите, и најдобар пакет излезе Магентата. Покрај ТВ понудата и мобилната понуда во Магентата, убацив и 100/100 оптика за 800ден, и ги користев паралелно двете оптики. Откако го убација телекомци Гејминг пакетот решив да го активирам и сега за дополнителни 500ден. (800+500=1300ден) имам 300/300 оптика, а истите 600ден. ти ги даваш за твојов пакет.

После месец дена од активација на 300/300 им го вратив модемот на Телекабел, оти реално овие пакети им се истите од пред 7 години а цената воопшто не е конкурентна како тогаш, почнаа да не дигаат телефони за поддршка и оптиката не им е веќе толку стабилна како порано. Ако побараш во темава само мои мислења ќе забележиш оти цело време ги фалев и препорачував, и тука на форум и на блиски пријатели. Оваа година едноставно не можам да ги препорачувам.

Јасно јасно, потполно се сложувам, ама ако треба да бирам WSDL vs оптика на телекабел, мислам дека е сепак телекабел е океј, на друга локација имам телеком оптика, дефинитивно е пред телекабел, ама бидејќи во мојот реон нема оптика од телеком....

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
и ги користев паралелно двете оптики
Јас мислам дека за Македонија ова е многу добра опција зошто или еден или друг може да падне и да се претвориш во поголем христијанин од Г.Г.Стефан да добиеш интернет кога имаш рокови или потреба од работа што мораш да знаеш претходно како интернетот ќе се однесува тој ден.
Јас со овој менталитет можеби плаќам 2x повеќе за истата работа ама си спијам мирно зошто имам 99% покритие со интернет. Се надевам нема да ме натераат да почнам да размислувам и да имам и трет оператор ако овие два паднат во истиот момент.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.493
2.945
Јас мислам дека за Македонија ова е многу добра опција зошто или еден или друг може да падне и да се претвориш во поголем христијанин од Г.Г.Стефан да добиеш интернет кога имаш рокови или потреба од работа што мораш да знаеш претходно како интернетот ќе се однесува тој ден.
Јас со овој менталитет можеби плаќам 2x повеќе за истата работа ама си спијам мирно зошто имам 99% покритие со интернет. Се надевам нема да ме натераат да почнам да размислувам и да имам и трет оператор ако овие два паднат во истиот момент.
Ама ова твоето не е лудост, баш си е на место. Едноставно доколку работата ти зависи од интернет, и мораш во секој момент да си онлајн, си воведуваш степен на сигурност 2.0, воведуваш редундантност и на тој начин се осигуруваш дека нема да имаш голем down time, односно достапноста и доверливоста ја креваш на повисоко ниво.
И волко сит, и офците на број.
(По офчаро уште се трага)...

Испратено од телефоно

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Абе и кај вас сега прави 13 хопс до гугл и плус 25 посто pocket loss или ова нешто кај мене само.
Screenshot 2024-01-06 194442.png

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Има ли некој проблеми со Телекабел оптика деновиве, вчера/денес? Јас го имам 40/40 пакетот, во Велес, и последниве денови е катастрофа интернетот, премногу спор и некогаш воопшто не отвара сајтови. Брзината на спидтест ми е 40/0, 40/1

Спидтестов е од модем директно на лаптоп со кабел, ама истото е и преку рутер и во сите случаеви.

Се јавив на техничка поддршка и ништо не помогнаа, викаат дека нема проблем со мрежата, до мене бил проблемот. Што би можело да биде проблемот кај мене? Рестартирања пробав секако. Од други уреди е ист проблемот, не е само до лаптопот.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Дали имаме пад во источно Скопје од 16:00?
Да имаше пад во соседство.Оптички Кабел направил краток спој со електричен кабел на бандера.
Средено кај мене.
16-20ч пад.
64 обиди преку телефон да се пријави
88 обиди на друг телефон.

Само со бројот во Скопје да те префрли до техничка служба.

Како обидите кога закажував за документи ама таму беа трицифрени обиди во различни денови.

Испратено од ЈСП Автентикатор

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.632
3.200
Вчера имаше кратки прекини, денес скоро цел ден немаше нет, се јавив (почекав малку повеќе) средија и кажаа дека денес имало проблем и дека има екипи на терен што средуваат.

Kirzaa

read-only
20 ноември 2022
1
2
Има ли некој проблеми со Телекабел оптика деновиве, вчера/денес? Јас го имам 40/40 пакетот, во Велес, и последниве денови е катастрофа интернетот, премногу спор и некогаш воопшто не отвара сајтови. Брзината на спидтест ми е 40/0, 40/1

Спидтестов е од модем директно на лаптоп со кабел, ама истото е и преку рутер и во сите случаеви.

Се јавив на техничка поддршка и ништо не помогнаа, викаат дека нема проблем со мрежата, до мене бил проблемот. Што би можело да биде проблемот кај мене? Рестартирања пробав секако. Од други уреди е ист проблемот, не е само до лаптопот.
Телекабел користам 2 години и можам да кажам дека е најголем ужас во Скопје. Никаков квалитет на интернет за коаксијалната линија(знам дека е застарена технологија) ама и од техничка поддршка не се замара никој бар да ти помогне, секогаш велат: до модем е 7 пинг, до вас е(рутерот). По мене не смее и не може толку лоша техничка поддршка и лошо однесување со корисници да биде добар провајдер. Второ, вработените во техничка поддршка немаат благе везе со мрежи, безбедност и интернет.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.295
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Телекабел користам 2 години и можам да кажам дека е најголем ужас во Скопје. Никаков квалитет на интернет за коаксијалната линија(знам дека е застарена технологија) ама и од техничка поддршка не се замара никој бар да ти помогне, секогаш велат: до модем е 7 пинг, до вас е(рутерот). По мене не смее и не може толку лоша техничка поддршка и лошо однесување со корисници да биде добар провајдер. Второ, вработените во техничка поддршка немаат благе везе со мрежи, безбедност и интернет.
Оптика од друга страна - 10/10.
Не сум имал проблеми па да дознаам техничката подршка како им е. Ваљда е така како што викаш .

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Nekoj da ne ima slicni rezultati pri download od kade bilo na browser, steam vakvi rezultati?
Sfakjam deka nemozi celo vreme da e na 150 download, no povtoruvacka shema mi e ova 130+ i pagja na 30-40, pa potoa stoi okolu 50-90 maksimum od vremeto.
Probano direkt na niven ruter, optimizacija na windows 11, QoS disabled vo GPedit.msc, imam CAT6 kabel.
Auto Neg ili Full Duplex 2.5. Portot na ruterot moj e 2.5.

1706557603466.png

Nekoj da proba da spusta neso kako za test i da kazi iskustvo?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.722
3.856
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Известување за концентрација со која ТЕЛЕКАБЕЛ ДООЕЛ Штип ќе стекне контрола над ТРД ИНФЕЛ – КТВ Охрид ДОО (предмет бр. 08-39/2024)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Дали го имате истиот проблем како и јас, кога ќе пуштам нешто за данлоад, брзината цело време варира, почува со максумум 15мб/с и потоа почнува да паѓа под 4мб/с и цело време варира?

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
851
733
Дали го имате истиот проблем како и јас, кога ќе пуштам нешто за данлоад, брзината цело време варира, почува со максумум 15мб/с и потоа почнува да паѓа под 4мб/с и цело време варира?

Не е проблем туку така е. Зборувано е за ова неколку страни наназад

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Здраво дечки некој да сподели искуство со телекабел скопје-афтокоманда.

Chiller

user
8 март 2012
1.555
1.163
Скопје Аеродром
Телекабел оптика - Фејсбук не работи - пинга ама страната не ја вади ..
Некој да потврди ?
Да у моментов и кај мене фејзбук не работи. Мада трејсот е добар излага со неотел и оди на фејзбук. Можно е фејзбук да заглавил.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно