Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
На А1 ви е 1ТВ преку оптика/кабел, преку кабел се намалува на 70% и после 2ТВ се намалува на 5/1Mbps што е пак употребливо. Кај оптиката ви се намалува на 2/2 сосема доволно за сурф/youtube.
Телекабел, а и повеќето од кабелските оператори имаат неограничен интернет без ограничување. Телеком како што чепкав низ форумов имале 1ТВ на пакетите, ама од 2020 ги зголемија му има текнато заради тоа што има луѓе што работат од дома.
Na Telekom na L paket granica e 6 TB, preku VDSL momentalno

Screenshot_20230911_143119_Telekom MK.jpg

389mk

hello world
16 јануари 2020
281
306
Ја активирав промоцијата 150/150 брзина за три месеци, така беше првите два три дена, ама сега гледам дека брзината константно повторно е 40/40. Завршена е промоцијата?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Јас добив JMFibre што има и wi-fi значи комбо е модем/рутер претпоставувам, другари од други градови имаат некој си модем/ртуер како мало коцкиче
Што модел е тоа JMFibre со вајфи? Мене ова ми го дадеа па како што гледав нема вајфи.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Dojdoa i namestija za pola saat decki od 19-20 godini alal da im e hahaha, sega iam aktivno optik 20 paket, se javiv zada iskoristam toa promocija za 150/150 ama rekoa utre da im se javam nemozele sega da dadat kod na korisnik zada se logiram na telekabel aplikacija zada namestam toa, a nemozele preku telefon da namestat, pa ok, zasea tera 40/40

20230914_132017.jpg

1694693224972.png

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Dojdoa i namestija za pola saat decki od 19-20 godini alal da im e hahaha, sega iam aktivno optik 20 paket, se javiv zada iskoristam toa promocija za 150/150 ama rekoa utre da im se javam nemozele sega da dadat kod na korisnik zada se logiram na telekabel aplikacija zada namestam toa, a nemozele preku telefon da namestat, pa ok, zasea tera 40/40

Погледнете го атачментот 129443

Погледнете го атачментот 129444
Со среќа нека е. Сами ти ставија јавна адреса или ти им побара?

coki

26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Skros sami sve, koga podnesuvav ruterot za prv pat odrav connection type dynamic IP, stvarno e javna vagda so taa adresa sto gledas na speedtest?
На тој тест секако ќе покаже некоја јавна адреса. Јас претпоставив дека ти доделиле јавна адреса бидејќи таа што ја покажува е од подмрежа на адреси што обично ги доделуваат на луѓе, според некои досегашни забелешки. Ако во рутерот WAN IP ти е иста како оваа, тогаш навистина имаш јавна адреса.
Мислењето е автоматски споено:

Skros sami sve, koga podnesuvav ruterot za prv pat odrav connection type dynamic IP, stvarno e javna vagda so taa adresa sto gledas na speedtest?
На тој тест секако ќе покаже некоја јавна адреса. Јас претпоставив дека ти доделиле јавна адреса бидејќи таа што ја покажува е од подмрежа на адреси што обично ги доделуваат на луѓе, според некои досегашни забелешки. Ако во рутерот WAN IP ти е иста како оваа, тогаш навистина имаш јавна адреса.

18 септември 2020
930
871
Македонија

Погледнете го атачментот 129443

Погледнете го атачментот 129444
Пу пу машала, дај боже да ти тера и под оваа брзина да не ти биди брзината. Сега можеш слободно да им го однесеш рутерот на телеком и да му го раскиниш договорот. Алал да им е на дечките што ти наместиле и јавна адреса, а тоа значи дека ќе можеш без проблем да пристапуваш на сите страници и ако сакаш да си земеш иптв да ти тера без проблем. Кај мене ќе видам понатаму од телеком да се исценкам за некоја помала цена да земам VDSL и ако можат да ми наместат профил од 50/10 на М пакетот, плус ќе ми притреба и телефонски фиксен број да имам.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276

Пу пу машала, дај боже да ти тера и под оваа брзина да не ти биди брзината. Сега можеш слободно да им го однесеш рутерот на телеком и да му го раскиниш договорот. Алал да им е на дечките што ти наместиле и јавна адреса, а тоа значи дека ќе можеш без проблем да пристапуваш на сите страници и ако сакаш да си земеш иптв да ти тера без проблем. Кај мене ќе видам понатаму од телеком да се исценкам за некоја помала цена да земам VDSL и ако можат да ми наместат профил од 50/10 на М пакетот, плус ќе ми притреба и телефонски фиксен број да имам.
Na ruterot glavna IP ja pokazuva kako 100.120..., na LAN konekciite 192 pocetok standard, a koga ke pisam whats my ip ja daav taa od speedtest, sega ne znam, vagda ne e javna? Iam 0 znaenje za IP adresi itn kako rabotat haha, ne sum imal potreba od javno IP do sega

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+

coki

26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Na ruterot glavna IP ja pokazuva kako 100.120..., na LAN konekciite 192 pocetok standard, a koga ke pisam whats my ip ja daav taa od speedtest, sega ne znam, vagda ne e javna? Iam 0 znaenje za IP adresi itn kako rabotat haha, ne sum imal potreba od javno IP do sega
Ништо тогаш, и ти си под двоен NAT.

coki

26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Kako sto vidov sega so drugiot primer se poprava so toa sto im pobaruvas javna IP adresa preku telefon da ti stavat a isto i u modem konfiguracija menjavas da e vo bridge mode staven samo? A prednosta e sto ke moze da hostiras raboti so javna adresa mnogu polesno nego so ovaa?
Во основа, да. На пример за торенти, подобро е да имаш јавна адреса со посочен отворен порт, така имаш поголеми шанси да се поврзаш со повеќе учесници. Исто така, помалку би требало да те замара captcha.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Во основа, да. На пример за торенти, подобро е да имаш јавна адреса со посочен отворен порт, така имаш поголеми шанси да се поврзаш со повеќе учесници. Исто така, помалку би требало да те замара captcha.
Prv pat koristam vaka combo ruter + modem posebno, gledam deka dur sum povrzan so ruter ne mozam da otvoram modem konfiguracija, znaci da gi sinhroniziram 2te prvin mora eternet kabel od modem do PC, da vidam konfiguracija, da go uklucam pak vo ruterolt pa togas da vidam WAN adresa na ruter dali e identicna so toa na modem, taka? Aj utre ke probam da sredam ne znam

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
2TB у еден ден сидинг кај гиго у шупа можеш само, многу јак ти еј
Еве еден апдејт од недела до денешен ден (петок во 2:42 после полноќ), ова е од публик тракери ака од fitgirl. Сидам моментално Elden Ring, Sifu и уште неколку рандом игри кој сега брзо се компресирани
1694738523836.png

Што модел е тоа JMFibre со вајфи? Мене ова ми го дадеа па како што гледав нема вајфи.
Доколку памтам точно JF511-TV, искомбиниран е со вајфи ама моментално работи во бриџ мод

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
@coki Се јавив и ставија јавно ИП, после ресетирав модем/рутер, мислиш дека е ОК сега? Идентични се

1694764922405.png

значи 100% имам јавна сега?

исто еве со ова 150/150 промоција на оптик 20 пакет

image.png

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.295
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Јас од искуство - не сум осетил разлика, мислам дека не е точно тврдењево ама "I could be wrong"

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Дали се соочувате со проблеми на Телекабел? Битола веќе 2 недели на рандом во текот на денот, па и ноќта закочува интернетот. Ако им пријавиш ти викаат рестартирај го рутерот.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дали се соочувате со проблеми на Телекабел? Битола веќе 2 недели на рандом во текот на денот, па и ноќта закочува интернетот. Ако им пријавиш ти викаат рестартирај го рутерот.
Втор пат за 3 дена веќе. Утре идат од телеком да местат оптика и ќе ги откачам за везден нема смисла веќе ова нивното. Се јавуваш да пријавиш проблем претплатникот не е достапен.

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно