Здраво дечки. Користам отпика на телекабел веќе некој период и сега се соочувам со проблеми. IPTV листата за на TV не ми ја лоадира, а со 4G hotspot ја вчитува без проблеми. Onlyfans ја отвора, но не може ништо да плејаш...Ова до сега сум го забележал. Рутерот го исклучувам како причина бидејќи се поврзав директно со модемот од отпиката се е исто. Решение? И дали некој друг се соочил со ваков проблем?
Штом си направил промена од рутер директ на нивниот модем си добил нова IP ама и таа изгледа има проблем како што кажа членот пред мене. Можеш да добиеш нова IP , ама ќе треба да исклучиш рутер 2 дена, за да направи release на адресата кај нив и со повторно конектирање ќе добиеш нова.Здраво дечки. Користам отпика на телекабел веќе некој период и сега се соочувам со проблеми. IPTV листата за на TV не ми ја лоадира, а со 4G hotspot ја вчитува без проблеми. Onlyfans ја отвора, но не може ништо да плејаш...Ова до сега сум го забележал. Рутерот го исклучувам како причина бидејќи се поврзав директно со модемот од отпиката се е исто. Решение? И дали некој друг се соочил со ваков проблем?
Што има он да се мачи - (па уште 2 дена без интернет да седи) - нека си се јави таму - мора да му средат- за што плаќа ?Штом си направил промена од рутер директ на нивниот модем си добил нова IP ама и таа изгледа има проблем како што кажа членот пред мене. Можеш да добиеш нова IP , ама ќе треба да исклучиш рутер 2 дена, за да направи release на адресата кај нив и со повторно конектирање ќе добиеш нова.
Што има он да се мачи - (па уште 2 дена без интернет да седи) - нека си се јави таму - мора да му средат- за што плаќа ?
Јас пред неколку дена прашував за фиксна ајпи адреса (ваљда е исто што и јавна) и вика „нема шанси, политика на фирмата, даваат само со најскапиот пакет (тој од 3000 и нешто денари)“.
Само тоа ме држи да не преминам на оптика и често прашувам (имам фиксна на кабелскиот интернет), овој пат девојчето беше искрено и рече дека и она се чуди зошто е така, на кабелска даваат со молење, на оптик не.![]()
Па несум сигурен дали знам да го проверам тоа. Ќе видеме утре шо ќе кажат од телекабел.
Штом го нема....Ја среди работата, друже?
Уствари кажаа ми гигабитен мрежен кабел да си земам.Ја среди работата, друже?
Уствари кажаа ми гигабитен мрежен кабел да си земам.
Речеа дека од кај нив имам проток 150.
Ај после ќе земам од негде па ќе видеме шо како.
Може, ама кога ке го купам.Може линк од тоа што ќе го купуваш или нешто слично? Да знам што да барам.
Да, сам си земаш мрежна опрема. Конкретно кај мене регионот, во Битола кај шо живеам е сето стари луѓе кои се уште на коакс, па имам чиста линија и сум немал проблеми. Се дешава неколку пати годишно да има. Overall за цената што плаќаш имаш најбрз интернет за 1000 денари.Здраво, планирам да ставам оптички интернет пакетот 150/150. Само интернет без телевизија
Погоре прочитав дека само модем ти даваат. Што значи тоа? Нема да имам вифи, само преку кабел поврзување?
Ве молам исто споделете искуство дали сте задоволни од оптичкиот интернет
Фала ви однапред![]()
Пред некој ден ми наместија во станот, треба да си земиш рутер за да имаш Wi-Fi, засега брзините се супер, константни и на моменти одат 150+.Здраво, планирам да ставам оптички интернет пакетот 150/150. Само интернет без телевизија
Погоре прочитав дека само модем ти даваат. Што значи тоа? Нема да имам вифи, само преку кабел поврзување?
Ве молам исто споделете искуство дали сте задоволни од оптичкиот интернет
Фала ви однапред![]()
Ти доставуваат модем од кој имаш интернет преку lan кабел, за wifi е потребно рутер да си купиш.Пуштив молба за проверка на можност за оптичко поврзување, на знаев дека треба да си купам рутер сам за да имам воопшто интернет.
Кај другите провајдери имаш договор на 2 години. Кај овој не.