Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Ај предлог некој за машинка, што користите вие, некоја ваква?
Погледнете го атачментот 141672

Ја земав од Нептун оваа

Крш, тоа тримерот не сака да бричи, па сега треба да ја враќам, а Браун нема кај нас нели?
Моето некогашно искуство викаше ништо под 60 евра... Поевтините се распаѓаа

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Моето некогашно искуство викаше ништо под 60 евра... Поевтините се распаѓаа

Слично искоство имам и јас. Сум имал 5-6, најскапата некоја Филипс и не се покажа премногу добра.

Моментално користам Moser 1400 локално купена и мислам дека е класа над Филипсот. Најмалце.

Ја има овде ама не доаѓа со наставци (уствари 1 има), па треба да се докупат.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Дечки, прашање.
У станов кај што седиме се прави ненормално многу прашина, не знаеме ни зошто ни како. Дури и во ВЦ има.
Дали да земеме навлажнувач на воздух или прочистувач?

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Дечки, прашање.
У станов кај што седиме се прави ненормално многу прашина, не знаеме ни зошто ни како. Дури и во ВЦ има.
Најубаво правосмукалка да си земеш :) Ако не знаеш од каде тогаш најверојатно ти е од надвор

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Дечки, прашање.

И ние го имамвме истиот проблем и си земавме прочистувач и ги тргнавме теписите. Сеуште има прашина но разликата е драстична од пред и после.
За навлажнувач не би знаел да кажам пошто не користиме.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.195
1.200
Скопје
Слично искоство имам и јас. Сум имал 5-6, најскапата некоја Филипс и не се покажа премногу добра.

Моментално користам Moser 1400 локално купена и мислам дека е класа над Филипсот. Најмалце.

Ја има овде ама не доаѓа со наставци (уствари 1 има), па треба да се докупат.

Ги гледав овие и ми фати око баш оваа, само искрено некако сум скептик за оригиналност од овие :) инаку и јас не сум задоволен од Филипс за шишање исто ја земав скоро најскапата али се расипа после 3-4 години и сега користам некоја на Браун купена во хубо лани и ок е, а таа погоре што ја пишав од Филипс за бричење е нешто најдобро што сум земал

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
моментално се мислам помеѓу овие три

или (ама овие ги нема на залиха и кујзнае дали ќе ги има)

инаку јас користам оваква Braun, купена 2011 година од Нептун за 1800 денари и по 13 години веројатно ножевите се отапени и ми треба подолго време за бричење. Би земал пак оваква да има.
1727901023040.png

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.195
1.200
Скопје

инаку јас користам оваква Braun, купена 2011 година од Нептун за 1800 денари и по 13 години веројатно ножевите се отапени и ми треба подолго време за бричење. Би земал пак оваква да има.
Погледнете го атачментот 141679
Па штом имаш веќе и си задоволен, што не си земеш само ножеви резерва и терај

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Доколку ова значи дека е завршена работа, не читајте понатаму

Имам кримп клешта и кабл тестер, проверив за двете сега во кутија за алат.
99% е сигурно да имам и конектори, доколку имаш кажи, а ако треба пак кажи ќе побарам кај мене.

RJ45 е стандарден конектор за тоа што најверојатно имаш, етернет кабл е со 8 жички.
(За телефон е сличен ама физички малце помал RJ11, има 3 жички).

Иналу, за ТВ бокс од Телеком со 4 жици може да се изведе. Јас така селски споделив во соба со физички само еден етернет кабл, 3 жички за телефон и 4 за „мрежа“, т.е. ТВ сигнал (а може и интернет исто така ама брзина само до 100 Mbps)

Предлагам да ти оставам тоа и пробај сам да наместиш. Убаво чувство е, растат влакна на гради од машка работа.
Не треба да частиш.

Доколку не ти помине, можам јас да се обидам, иако искрено имам 2 леви раци.
Доколку јас работам, јбг, ќе мора да частиш. Ама кафе не пијам, а чоколадо, јбг имам дијабетес така да подобро тенка лимонада. Еден лимон цеден на литро вода, без шеќер.

Значи доколку уште ти треба, остави бројче на ПП.
Ти благодарам, завршив работа со Мартин.
Пиши ако си некое утро накај Аеродром, частам чоколада за понудата

antikmkd

read-only
3 јули 2016
40
6
мислење за машина за перење, ЛГ или Самсунг кој од овие 2 модели, дали вреди да се даде 9500ден плус за ЛГ. Самсунгот на Ананас со ваучер доаѓа 21к, ЛГ 30.5к во Нептун.
И двете се по 5год гаранција.

Машина за перење, LG F2WR509SBW, 9kg, 1200rpm, A

Samsung WW90T4040CE1LE Машина за перење, 9 кг | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК

18 септември 2020
932
874
Македонија
мислење за машина за перење, ЛГ или Самсунг кој од овие 2 модели, дали вреди да се даде 9500ден плус за ЛГ. Самсунгот на Ананас со ваучер доаѓа 21к, ЛГ 30.5к во Нептун.

Samsung WW90T4040CE1LE Машина за перење, 9 кг | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК
Искористи го ваучерот, Самсунг мислам дека се квалитет за машина за перење. Сепак, нека споделат останатите искуства.
Јас на твое место да бев ќе одберев Самсунг.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово

Да ве обавесту, зема си ROWENTA TN 602 LF0 Машинка за бричење ROWENTA TN 602 LF0
и толко ми се свиѓа што одвај чекам да ми порасне брада па да си се бричу, е такој! :p

Инаку пишува као 15 години ќе траат ножевите (дали батеријата толку ќе трае а?), што значи дека доживотно ќе си ја користам хаха и има само-остречки ножеви, демек сами се острат де хахаха

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
Дечки, прашање.
за каква прашина мислиш?
микропрашина од текстилни влакненца која се прави од облека,теписони...
или мислиш на прашина од надвор,која во допир со вода прави како кал?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
за каква прашина мислиш?
микропрашина од текстилни влакненца која се прави од облека,теписони...
или мислиш на прашина од надвор,која во допир со вода прави како кал?
Прашина од надвор.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.372
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Денес бев во нептун, гледам машина за перење алишта, и имаме една наша „блиска“ пријателка. Она има машина во кујната и кажува дека машината е доста тивка додека работи, освен на крај кога ќе заврши „пуштала песна“ :ROFLMAO: и останати женски работи (не гужва, алиштата скоро како суви да се, итн.)

Се работи за оваа машина:
Еве што вели chatgpt:
The LG F4J3TS4WE washing machine, with an 8kg capacity and 1400 RPM, generally receives positive reviews for its performance, reliability, and energy efficiency. Users appreciate its various washing modes, including quick wash options, baby care, and intensive programs for tougher loads. It also offers features like delay start and a quiet wash mode, which are convenient for busy households.

The machine is known for being relatively quiet during the washing cycle, though some reviews mention it can be slightly louder during the spin cycle (around 75 dB). It has good energy efficiency, and its spin drying performance is rated highly, which helps clothes dry faster. LG’s Direct Drive motor is often praised for durability and reduced vibration, extending the machine’s lifespan.

Е сега, друга опција што одма отпадна ама ќе ти ја пишам е следнава машина кој ја препорача другар од татко ми за 18к ден (негов попуст), демек не е во Кина, туку во Словенија (пишува и тука) склопувана и највеќе ја продавал никој не му се пожалил:
GORENJE WNPI 74 - Машина за перење GORENJE WNPI 74 A, A+++, 7kg, 1400 врт./min

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Денес бев во нептун, гледам машина за перење алишта, и имаме една наша „блиска“ пријателка. Она има машина во кујната и кажува дека машината е доста тивка додека работи, освен на крај кога ќе заврши „пуштала песна“ :ROFLMAO: и останати женски работи (не гужва, алиштата скоро како суви да се, итн.)

Се работи за оваа машина:
Еве што вели chatgpt:
The LG F4J3TS4WE washing machine, with an 8kg capacity and 1400 RPM, generally receives positive reviews for its performance, reliability, and energy efficiency. Users appreciate its various washing modes, including quick wash options, baby care, and intensive programs for tougher loads. It also offers features like delay start and a quiet wash mode, which are convenient for busy households.

The machine is known for being relatively quiet during the washing cycle, though some reviews mention it can be slightly louder during the spin cycle (around 75 dB). It has good energy efficiency, and its spin drying performance is rated highly, which helps clothes dry faster. LG’s Direct Drive motor is often praised for durability and reduced vibration, extending the machine’s lifespan.

Е сега, друга опција што одма отпадна ама ќе ти ја пишам е следнава машина кој ја препорача другар од татко ми за 18к ден (негов попуст), демек не е во Кина, туку во Словенија (пишува и тука) склопувана и највеќе ја продавал никој не му се пожалил:
GORENJE WNPI 74 - Машина за перење GORENJE WNPI 74 A, A+++, 7kg, 1400 врт./min

Препорака за LG машината, ја имаме година време, за претходната Indesit е апдејт по функции, по гласност (тивка) и по квалитет на перење. Да има кратка мелодија кога ќе заврши перењето :) Има LG diagnostics, кое исто е аудитивна комуникација меѓу смартфон и машината. Друго не знам што да ти кажам за неа, ставаш на cotton и на 95 степени и пере :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Да ве обавесту, зема си ROWENTA TN 602 LF0 Машинка за бричење ROWENTA TN 602 LF0
и толко ми се свиѓа што одвај чекам да ми порасне брада па да си се бричу, е такој! :p

Инаку пишува као 15 години ќе траат ножевите (дали батеријата толку ќе трае а?), што значи дека доживотно ќе си ја користам хаха и има само-остречки ножеви, демек сами се острат де хахаха

Ако ја користиш повремено ќе те трае подолго. Но доколку ја користиш редовно било кој нож треба да се менува на година и пол до две.

Бидејќи ножевите се скапи како и машинките, најдобро е да си купуваш нова машинка на секои две години. И не е тоа голема инвестиција ако земеш во предвид дека жилети и пена исто чинат пари само што купувајќи ги нив плаќаш на рати а машинка плаќаш одеднаш.

Браун имаш поголем избор во паблик во грција. Меѓутоа последниве години ги поскапеа многу.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Не ги делам, секогаш перам на 40 комплет сѐ па затоа прашав и да, белите не ми се баш бели бели најверојатно заради тоа.
Земи прашак за белење од ДМ. Се продаваат во мали пакувања, ќе ти среди одма. Но да, дели ги белите :)

Инаку стара школа е бели на 90. Ако е само памук, можеш, но зошто? Трошиш само енергија. Облека со еластин не би ја перел на 90, бидејќи окрутува материјалот. Јас не знам заден пат кога сум пуштил 90ка. Ако воопшто

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно