DarthJe5us
poweruser
- 2 јануари 2012
- 3.104
- 2.343
Снапдрагон вс. Ексинос батерија што бидна?
Еве слична споредба gsmarena:Снапдрагон вс. Ексинос батерија што бидна?
Се надевав дека се појавил уште некој тест, вака личи модемот ко да троши премногу батерија и пак ќе има многу губење додека не прави ништо телефонот, или додека сум на повик.Еве слична споредба gsmarena:
Погледнете го атачментот 135141
Ултрата е снап а плусот е ексинос. Рачунај ултрата држи малце повеќе батерија од плусот па одприлика можеш да претпоставиш колку ќе биде плусот со снап.
Браузинг исто, видео исто дури малце подобро од минатогодишниот 23 плус ради поефикасниот екран а гејминг очигледно дека снапот има подобра ефикасност мада не знам како мереле и дали гејмале на нативна резолуција бидејки 24-ката доста повисока резолуција од 23 плусот.
Idle ќе е партал. Се знае тоа. Башка ако виде на неколку ривјуа нагласија дека сигналот е послаб по една-две цртки. Со тоа и батеријата ќе е пепел.Се надевав дека се појавил уште некој тест, вака личи модемот ко да троши премногу батерија и пак ќе има многу губење додека не прави ништо телефонот, или додека сум на повик.
Снапот има подобар модем јасно се гледа од резултатот но ете јас имам ексинос 2200 ултра С22 веќе година ипол и не можам да се пожалам дека телефонот троши нешто значително батерија при ајдл а имам мал милион апликации ... тоа резултатот погоре би му сметало само на некој кој го користи телефонот за повици, јас не ја земав ултрата за таков јузкејсСе надевав дека се појавил уште некој тест, вака личи модемот ко да троши премногу батерија и пак ќе има многу губење додека не прави ништо телефонот, или додека сум на повик.
Јас имам С21+ ексинос и мизерија е модемот, телефонот се празни цело време додека седи на 5г, можеби е идентична брзината на празнење ако се користи и ако не се користи телефонот. Вака е од прв ден. Неколку С модели и Ноте имав со ексинос, доста е.Снапот има подобар модем јасно се гледа од резултатот но ете јас имам ексинос 2200 ултра С22 веќе година ипол и не можам да се пожалам дека телефонот троши нешто значително батерија при ајдл а имам мал милион апликации ... тоа резултатот погоре би му сметало само на некој кој го користи телефонот за повици, јас не ја земав ултрата за таков јузкејс)).
Стави си да не оди на 5г, и онака е непотребно. Лте/4г пробај ако мислиш дека може да има разлика.Јас имам С21+ ексинос и мизерија е модемот, телефонот се празни цело време додека седи на 5г, можеби е идентична брзината на празнење ако се користи и ако не се користи телефонот. Вака е од прв ден. Неколку С модели и Ноте имав со ексинос, доста е.
Така го користев додека немав 5г достапно од телеком. Нема разлика.Стави си да не оди на 5г, и онака е непотребно. Лте/4г пробај ако мислиш дека може да има разлика.
Ме премислуваат честите проблеми што ги имаат луѓе со с24у. :/Истрпи уште малце па с24у и готово.
Само двајца од форумов имаа проблеми со екранот, којзнае уште колку ги има надвор од форум. Баш ме интересира како ќе третираат мобилариве ваков проблем. Лично за с24У би ми било шубе да го земам од мобилара... Мачка во вреќа.Хах, јас пак ми беше мирен умот знаејќи за недајбоже може човек на с24у да се осврне. Не знам што проблеми имало? Веројатно некои детски болести што ќе се прележат за 2-3 месеци, или не?
Сепак сеуште се продава S23 серијата, така да тоа ќе биде прибежиште ако S24у фејлне. Или Онеплус 12 секако, но тоа е друга тема.
Чести проблеми со екрани и камери.Хах, јас пак ми беше мирен умот знаејќи за недајбоже може човек на с24у да се осврне. Не знам што проблеми имало? Веројатно некои детски болести што ќе се прележат за 2-3 месеци, или не?
Сепак сеуште се продава S23 серијата, така да тоа ќе биде прибежиште ако S24у фејлне. Или Онеплус 12 секако, но тоа е друга тема.
Ако му ставал футролa и/или протектор на екран, ич не му се мисли. Гледам по моето користење досега на С23, еве во Март ќе слави прв роденден а нема ни една грепка на него, оти цело време е во футрола.s23 na staro so 6 meseca garancija 27k
poveke mi e za battery health i longevity, inaku momentalno koristam s20fe koj go zemav na staro i seuste fuci ali baterijata vo posl vreme stv zaebava, i mislam deka ako go zemev nov ke mi izdrzese podolgoАко му ставал футролa и/или протектор на екран, ич не му се мисли. Гледам по моето користење досега на С23, еве во Март ќе слави прв роденден а нема ни една грепка на него, оти цело време е во футрола.
Доколку ти е важна батеријата тогаш на долг рок гледано ултрата ти е најдобар дил, евентуално плусот.poveke mi e za battery health i longevity, inaku momentalno koristam s20fe koj go zemav na staro i seuste fuci ali baterijata vo posl vreme stv zaebava, i mislam deka ako go zemev nov ke mi izdrzese podolgo
Зависи колку е стар тој С23 и во каква состојба е, ако е помалку од година користен и во топ состојба јас би идел со тој инаку нов било кој, секако дека плусот држи повеќе батерија но е поголем и поскап, а генерално 23-ките се топ за батерија и ќе осетиш огромна разлика со било кој вс 20фе.poveke mi e za battery health i longevity, inaku momentalno koristam s20fe koj go zemav na staro i seuste fuci ali baterijata vo posl vreme stv zaebava, i mislam deka ako go zemev nov ke mi izdrzese podolgo
Зошто на плус, кога за мала разлика има ултра која не е коцкаста од страните туку заоблена. Мислам дека пологично е Ултрата да се земе, поготово с23 која е проверена. Ако можеш да ја земеш нова, мислам дека изборот е јасен.
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден